Verbind je met ons

coronavirus

Coronavirus: EU ondersteunt lidstaten bij vervoer van patiënten en medische teams

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie blijft de lidstaten financiële steun verlenen via het mobiliteitspakket van het instrument voor noodhulp. De recente steun bedraagt ​​meer dan € 2.9 miljoen en heeft geholpen bij het vervoer van COVID-19-patiënten en medische teams van de lidstaten. Dit komt bovenop de € 170 miljoen die sinds vorig jaar al beschikbaar is gesteld voor het vervoer van essentiële medische artikelen en vaccinatiegerelateerde apparatuur.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “In de afgelopen twee jaar heeft het instrument voor noodhulp patiënten geholpen te verhuizen om behandeling te krijgen en medische teams om te helpen waar ze het meest nodig waren. Het instrument dekte ook de kosten van het vervoer van vitale gezondheidsapparatuur. Met behulp van het Emergency Support Instrument hebben we de lidstaten een waardevol instrument geboden in onze gezamenlijke strijd tegen COVID-19. Via deze laatste ESI-oproep hebben we het vervoer van patiënten en medische teams gefinancierd om levens te helpen redden, een waar teken van Europese solidariteit. Elke Europeaan kan echter een bijdrage leveren om te voorkomen dat de nationale gezondheidszorgstelsels overbelast raken en deze pandemie onder controle te krijgen. Volledige vaccinatie biedt de sterkste bescherming die er is.”

De onlangs gefinancierde operaties omvatten het vervoer van medische teams van Denemarken, Israël, Polen en Duitsland naar Roemenië, en het vervoer van patiënten van Roemenië naar Duitsland, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken en Italië. Operaties ter ondersteuning van Slowakije ontvingen ook financiering, als onderdeel van de inspanningen van het land tegen de coronaviruspandemie. Na een aanvraagprocedure tussen de EU-lidstaten in november, vinden de ondersteunde operaties plaats in november en december 2021.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending