Verbind je met ons

coronavirus

Coronavirus: EU ondersteunt lidstaten bij vervoer van patiënten en medische teams

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie blijft de lidstaten verdere financiële steun verlenen via het mobiliteitspakket van het instrument voor noodhulp. De recente steun bedraagt ​​meer dan 2.9 miljoen euro en hielp bij het vervoer van COVID-19-patiënten en medische teams van de lidstaten. Dit komt bovenop de € 170 miljoen die al sinds vorig jaar beschikbaar is gesteld voor het vervoer van essentiële medische artikelen en vaccinatiegerelateerd materiaal.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “In de afgelopen twee jaar heeft het instrument voor noodhulp patiënten geholpen om zich te verplaatsen en medische teams te helpen waar ze het hardst nodig waren. Het instrument dekte ook de kosten van het transport van vitale gezondheidsapparatuur. Met behulp van het Emergency Support Instrument hebben we de lidstaten een waardevol instrument geboden in onze gezamenlijke strijd tegen COVID-19. Via deze laatste ESI-oproep hebben we het vervoer van patiënten en medische teams gefinancierd om levens te helpen redden, een echt teken van Europese solidariteit. Elke Europeaan kan er echter toe bijdragen dat de nationale gezondheidszorgstelsels niet overbelast raken en deze pandemie onder controle krijgen. Volledige vaccinatie biedt de sterkste bescherming die er is.”

Onlangs gefinancierde operaties omvatten het vervoer van medische teams van Denemarken, Israël, Polen en Duitsland naar Roemenië, en het vervoer van patiënten van Roemenië naar Duitsland, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken en Italië. Operaties ter ondersteuning van Slowakije ontvingen ook financiering, als onderdeel van de inspanningen van het land tegen de coronaviruspandemie. Na een aanvraagprocedure onder de EU-lidstaten in november, vinden de ondersteunde acties plaats in november en december 2021.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending