Verbind je met ons

Stof tot nadenken

Lokale oplossingen om de Britse voedingscrisis op te lossen     

DELEN:

gepubliceerd

on

Uit onderzoek blijkt dat in Groot-Brittannië onze groente- en fruitconsumptie met naar schatting 86% per persoon moet worden verhoogd - schrijft Sak Narwal , Medeoprichter van VANA Gezondheid

Ons gemondialiseerde voedselsysteem geeft echter prioriteit aan onmiddellijke beschikbaarheid ten koste van de voedingskwaliteit. We zijn te afhankelijk geworden van producten buiten het seizoen die maar al te vaak chemisch worden behandeld, over absurd lange afstanden worden vervoerd en wekenlang in de schappen van de supermarkt blijven liggen.

Er is een dringende noodzaak om onze benadering van het consumeren van onze dagelijkse hoeveelheid essentiële voedingsstoffen te heroverwegen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten we innovatieve oplossingen van eigen bodem identificeren, bouwen en ontwikkelen die ervoor zorgen dat op adequate wijze aan onze voedingsbehoeften wordt voldaan. Zoals het er nu uitziet, resulteert de manier waarop Groot-Brittannië zijn ‘verse’ producten importeert vaak in ernstige voedingstekorten die onze gezondheid en welzijn op de lange termijn in gevaar brengen.

Om aan de vraag in Groot-Brittannië te voldoen, worden de producten te vroeg geoogst en ondergaan ze te lange reizen, wat resulteert in groenten en fruit die onderrijp zijn en qua voedingswaarde nietig zijn. Bovendien vermindert blootstelling aan hitte, licht en langdurige opslag tijdens het transport de voedingsbehoeften nog verder, en elke daaropvolgende verwerking bij aankomst verergert dit probleem.

Enkele van de belangrijkste voedingsstoffen bij het ondersteunen van de gezondheid op de lange termijn zijn bijvoorbeeld een krachtige groep antioxidanten, bekend als polyfenolen. Ze worden aangetroffen in voedingsrijke superfoods zoals reishi-paddenstoelen, rode bieten en rozenbottels en helpen het risico op chronische cardiovasculaire en neurodegeneratieve ziekten zoals hoge bloeddruk en de ziekte van Alzheimer te verminderen, terwijl ze krachtige kankerbestrijdende eigenschappen hebben.

Toch ondermijnt de combinatie van de manier waarop ons voedsel wordt geoogst, getransporteerd en opgeslagen de biologische beschikbaarheid van deze cruciale gezondheidsbouwstenen. Het aanpakken van deze uitdagingen vereist een gezamenlijke inspanning om prioriteit te geven aan verse producten die volwassen zijn geworden en op het juiste moment zijn geoogst om een ​​optimaal behoud van voedingsstoffen te garanderen en de algehele gezondheid te ondersteunen.

advertentie

Een oplossing voor thuis kweken is om gewoon hier thuis te kweken. Lokale seizoensproducten worden geoogst op het hoogste rijpheidsniveau en bevatten een hoger gehalte aan polyfenolen; het verbetert de smaak en biedt grotere gezondheidsvoordelen in vergelijking met items die langdurig transport verdragen. Bovendien kan seizoensvoeding, wanneer het wordt gecombineerd met duurzame landbouwpraktijken, bijdragen aan de lokale ecologische en economische veerkracht door verminderde uitstoot en grotere voedselzekerheid. Een win-winsituatie voor iedereen.

Hoewel het idee om al onze eigen groenten en fruit te verbouwen aantrekkelijk is, blijven er praktische uitdagingen bestaan. Ten eerste ontbeert Groot-Brittannië een groeiklimaat voor de verscheidenheid aan polyfenol-superfoods – zoals aroniabessen en zure kersen – die hen zouden helpen hun hoogst mogelijke niveaus van nutriëntendichtheid te bereiken. Deze polyfenol-superfoods hebben de perfecte combinatie van zonlicht, vochtigheid en bodemsamenstelling nodig om effectief en efficiënt voordelen te bieden die vrije radicalen neutraliseren, het cholesterol verbeteren en zelfs veroudering vertragen.

Maar zoals besproken is het importeren ervan niet haalbaar omdat ze óf te vroeg worden geplukt óf op een schadelijke manier worden verwerkt. Om hun potentie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat Britten worden blootgesteld aan de breedste verscheidenheid aan polyfenolrijke superfoods, moeten we innoveren op manieren die verder gaan dan de tekortkomingen van import en lokale landbouw.

Gezondheidssupplementen bieden, mits vakkundig vervaardigd, een haalbare oplossing door geconcentreerde vormen van polyfenolen en andere essentiële voedingsstoffen aan te bieden die voorkomen in hoogwaardige producten. Innovatieve technologische benaderingen van productie en levering, zoals die worden gebruikt door voedingsstartup VANA Health, stellen ons in staat de voordelen te benutten van superfoods die op hun maximale rijpheid worden geoogst en met maximaal voedingsvoordeel aan het lichaam worden afgeleverd. Deze door onderzoek ondersteunde ontwikkelingen zorgen voor een consistente toegang tot essentiële voeding, ongeacht de afstand of de seizoensbeschikbaarheid. Door dergelijke baanbrekende strategieën te omarmen, kunnen we voedingstekorten overbruggen en betere gezondheidsresultaten voor de hele bevolking bevorderen.

Het is tijd om onze benadering van voedselconsumptie te heroverwegen, niet alleen vanwege de persoonlijke gezondheidsvoordelen, maar ook om onze veerkracht tegen externe verstoringen te versterken en een gezondere toekomst voor iedereen te bevorderen.

Sak Narwal is mede-oprichter van VANA Health- https://vanahealth.com/- een premium bedrijf voor vloeibare voedingssupplementen, geproduceerd in de East Midlands.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending