Verbind je met ons

Gezondheid

Navigeren door de epidemie van geestelijke gezondheid: uitdagingen en oplossingen voor een verbonden wereld

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Tegenwoordig worden we geconfronteerd met de alarmerende dreiging van psychische stoornissen en een groeiende sociale kloof wereldwijd. Het is schokkend dat één op de acht mensen op de planeet wordt getroffen door een of andere vorm van geestelijke gezondheidsproblemen, en tragisch genoeg maakt elke 40 seconden iemand een einde aan zijn leven, schrijft Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (foto).

Steeds meer mensen ervaren het gevoel verloren, eenzaam of onzichtbaar te zijn. Mensen raken steeds meer losgekoppeld van elkaar, maar ook van hun eigen innerlijke zelf. Dit leidt tot verhoogde stress op het zenuwstelsel van een individu, wat uiteindelijk kan leiden tot een neerwaartse spiraal van ontevredenheid, depressie en zelfs zelfmoordgedachten. Een dergelijke negatieve kijk op het leven draagt ​​alleen maar bij aan verdere maatschappelijke polarisatie en geweld.

Terwijl de wereld schommelt tussen extremen van agressie en depressie, veroorzaakt de groeiende impact van deze endemische ziekte wijdverbreide sociaal-economische ontwrichtingen. De uitdagingen zijn alleen maar groter geworden in de nasleep van de wereldwijde pandemie. Daarom is het van cruciaal belang dat we prioriteit geven aan geestelijke gezondheid en proactieve maatregelen nemen om dit aan te pakken.

Conventionele methoden die wereldwijd worden gebruikt om geestelijke gezondheidsproblemen aan te pakken, blijken ontoereikend. Dit vereist een fundamentele verandering in onze samenwerkingsaanpak. Geestelijke gezondheidsproblemen treffen mensen van alle nationaliteiten, sociale achtergronden, religies en geslachten. Daarom moet de oplossing inclusief en universeel zijn en direct beschikbaar zonder een significant beslag op de overheidsmiddelen te leggen.

We moeten werken aan het verminderen van het sociale en culturele stigma dat vooruitgang bij het bereiken van een robuuste geestelijke gezondheid in de weg staat. Dit vereist een gezamenlijke aanpak waarbij overheden, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties en individuen betrokken zijn. We moeten collectief bewustwording creëren, mensen opleiden en open communicatie aanmoedigen om een ​​veilige en inclusieve omgeving te creëren voor het zoeken naar hulp. Uiteindelijk is het ieders verantwoordelijkheid om taboe en discriminatie in de geestelijke gezondheidszorg te bestrijden.

Laten we ons een stress- en geweldvrije samenleving voorstellen. En het bereiken van zo'n samenleving begint met het cultiveren van gezonde en veerkrachtige individuen die ook vrij zijn van stress.

Op individueel niveau kan het cultiveren van innerlijke rust en het behouden van hoge energieniveaus nuttig zijn bij het elimineren van stress. Wanneer de geest kalm en helder is, zijn mensen beter toegerust om weloverwogen beslissingen te nemen met een goed begrip van de onderlinge verbondenheid van het leven. De sleutel tot toegang tot deze innerlijke rust ligt in onze eigen adem. Onze adem heeft de kracht om emoties en gedachten te reguleren, angst te verminderen en stress en spanning te elimineren. We moeten individuen opleiden en in staat stellen om een ​​holistische benadering te hanteren om hun mentale hygiëne te behouden. Individuen die hun mentale welzijn transformeren door dergelijke praktijken, blinken niet alleen uit in hun persoonlijke leven, maar worden ook krachtige agenten voor sociale verandering.

advertentie

"Mental Health in a Fragmented World" - het thema van de komende Think Tank, georganiseerd door het World Forum for Ethics in Business, is een platform om de grote uitdagingen aan te pakken waarmee de internationale gemeenschap wordt geconfronteerd. Deze onderling verbonden crisis vereist een alle hens aan dek-benadering om de geestelijke gezondheid en vredesopbouw te verbeteren.

De kosten van inactiviteit of ontoereikende actie zijn te hoog om te negeren. De impact van psychische problemen treft niet alleen individuen en hun families, maar heeft ook bredere implicaties voor de samenleving en de economie. Laten we samenwerken om een ​​meer verbonden en meelevende wereld te creëren, waar mensen veerkrachtig zijn, zich gesteund voelen en naast elkaar kunnen bestaan ​​met een gevoel van doelgerichtheid en verbondenheid.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, is oprichter van The Art of Living Foundation (1981) en International Association for Human Values ​​(1997), actief in 180 landen. Door Forbes beschouwd als de vijfde meest invloedrijke Indiër, richtte hij het World Forum for Ethics in Business op, dat regelmatig bijeenkomt via conferenties in het Europees Parlement en over de hele wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending