Verbind je met ons

coronavirus

EU bereikt doel van 70% van gevaccineerde volwassenen

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (27 juli) heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, aangekondigd dat de EU haar doelstelling van 70% van de volwassenen in de EU die tegen juli met ten minste één vaccinatie zijn gevaccineerd, heeft bereikt.

“The EU has kept its word and delivered. Today we have achieved this target and 57% of adults already have the full protection of double vaccination. These figures put Europe among the world leaders. The catch-up process has been very successful – but we need to keep up the effort.”

Hoewel de cijfers goed waren, drong Von der Leyen er bij iedereen op aan die de mogelijkheid heeft zich te laten vaccineren. Ze belichtte met name de opkomst van de Delta-variant, die zeer overdraagbaar is, en roept mensen op om zich in te spannen voor hun eigen gezondheid en om anderen te beschermen.

Von der Leyen voegde eraan toe dat de EU voldoende vaccinvolumes zal blijven verstrekken.

De EU ligt ook op schema om haar doelstelling van ten minste 100 miljoen doses tegen eind 2021 voor lage- en middeninkomenslanden met nog eens 100 miljoen doses te overschrijden, voornamelijk via COVAX.

Tegelijkertijd heeft de EU een initiatief gelanceerd voor de productie van en toegang tot vaccins, medicijnen en gezondheidstechnologieën in Afrika, ondersteund door 1 miljard euro uit de EU-begroting en de Europese instellingen voor ontwikkelingsfinanciering, zoals de Europese Investeringsbank (EIB). De EU steunt met name een grootschalige investering in de productie van vaccins door het Institut Pasteur in Dakar.

advertentie

Deel dit artikel:

Trending