Verbind je met ons

coronavirus

Push om op hun hoede zijnde Russen te laten vaccineren, laat een aantal COVID-klinieken tekort

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Mensen staan ​​in de rij om een ​​vaccin tegen de coronavirusziekte (COVID-19) te krijgen in een vaccinatiecentrum in de ZZZed-club in Vladimir, Rusland, 15 juli 2021. REUTERS/Polina Nikolskaya

Alexander probeerde gedurende 10 dagen drie keer om zijn eerste dosis van het Russische Spoetnik V-coronavirusvaccin te krijgen in zijn geboorteplaats Vladimir. Twee keer raakten de voorraden op terwijl hij in de rij stond, schrijft Polina Nikolskaya.

"Mensen staan ​​in de rij vanaf 4 uur 's ochtends, hoewel het centrum om 10 uur opengaat", zei de 33-jarige, toen hij eindelijk de inloopvaccinatiekamer in de stad betrad, waar middeleeuwse kerken met gouden koepels massa's toeristen trekken in normale omstandigheden. jaar.

Een derde golf van COVID-19-infecties heeft de gerapporteerde dagelijkse sterfgevallen in Rusland de afgelopen weken tot recordhoogten gebracht en de trage vraag naar vaccins van een op hun hoede zijnde bevolking is eindelijk begonnen te groeien met een grote officiële druk om de opname te stimuleren.

advertentie

De overstap vormt een uitdaging voor Rusland, dat contracten heeft getekend om Spoetnik V te leveren aan landen over de hele wereld.

Nu vaccinatie in sommige Russische regio's verplicht is voor mensen die een baan hebben waarbij nauw contact met het publiek is vereist, zoals obers en taxichauffeurs, zijn er tekorten ontstaan.

"Op het laatste moment hebben we allemaal besloten om ons tegelijkertijd te laten vaccineren", vertelde Maria Koltunova, een vertegenwoordiger van de regionale gezondheidswaakhond Rospotrebnadzor van Vladimir, op 16 juli aan verslaggevers. "Dit heeft een probleem veroorzaakt."

advertentie

Eind vorige maand, nadat verschillende Russische regio's tekorten aan het vaccin hadden gemeld, beschuldigde het Kremlin hen van de groeiende vraag en opslagproblemen, waarvan het zei dat ze in de komende dagen zouden worden opgelost. Lees meer.

Bij de afspraakbalies van vier klinieken in verschillende steden in de wijdere regio Vladimir vorige week, kreeg Reuters te horen dat er op dit moment geen opnamen beschikbaar waren. De vroegste beschikbare afspraken waren volgende maand, ze zeiden allemaal dat ze geen datum konden geven.

Het ministerie van Industrie zei dat het samenwerkt met het ministerie van Volksgezondheid om de vraagkloof te dichten op plaatsen waar het was gestegen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Rusland produceert 30 miljoen sets doses per maand, zei het ministerie van Industrie, en kan dat de komende maanden geleidelijk opschalen tot een maandelijks cijfer van 45-40 miljoen doses.

In totaal zijn bijna 44 miljoen volledige doses van alle vaccins vrijgegeven voor de vaccinatie van de 144 miljoen mensen in Rusland, zei de minister van Industrie vorige week.

De Russische premier Mikhail Mishustin heeft de regering maandag opdracht gegeven om te controleren welke vaccins beschikbaar zijn.

Het land verstrekt geen gegevens over de export van vaccins en het Russische Directe Investeringsfonds (RDIF), dat verantwoordelijk is voor het op de markt brengen van het vaccin in het buitenland, weigerde commentaar te geven.

Een laboratorium in India zei vorige week dat de volledige uitrol van het land moet worden uitgesteld totdat de Russische producent gelijke hoeveelheden van zijn twee doses, die verschillende maten hebben, levert. Lees meere.

Argentinië en Guatemala hebben ook vertragingen gemeld bij beloofde leveringen. Lees meer.

Ondanks de lancering van de uitrol van vaccins in januari en de goedkeuring van vier zelfgekweekte vaccins voor huishoudelijk gebruik, had Rusland volgens gegevens van de minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko op 21 juli slechts ongeveer 9% van de totale bevolking een kans gegeven, hoewel alleen volwassenen zouden worden meegeteld hoger zijn.

Het Kremlin noemde eerder 'nihilisme' onder de bevolking; sommige Russen hebben gewag gemaakt van wantrouwen, zowel ten aanzien van nieuwe drugs als van overheidsprogramma's.

ONDER DRUK

Ongeveer 12% van de 1.4 miljoen mensen in de regio Vladimir, 200 km (125 mijl) ten oosten van Moskou, was op 12 juli gevaccineerd, zo blijkt uit gegevens van lokale functionarissen. Sommige mensen zeiden dat de plotselinge stijging van de vraag naar schoten te wijten was aan een golf van overheidsbeleid.

Deze omvatten een regionale eis van een week om vaccinatie tegen of recent herstel van COVID-19 te bewijzen met QR-codes om cafés en andere locaties te betreden. Het beleid werd geannuleerd te midden van een verontwaardiging van het bedrijfsleven en tekorten aan vaccins. Lees verder

De regio beval ook enkele bedrijven in de publieke sector en de dienstensector om tegen 60 augustus ten minste 15% van hun werknemers met één dosis te inenten. Café-eigenaren Dmitry Bolshakov en Alexander Yuriev zeiden dat mondelinge aanbevelingen eerder kwamen.

Alexander, de derde gelukkige ontvanger van het vaccin, die alleen zijn voornaam gaf vanwege de gevoeligheid van het probleem, zei dat hij uit eigen beweging in de rij had gestaan ​​voor de opname nadat zijn plaatselijke kliniek had gezegd dat ze er pas eind augustus een konden aanbieden.

Maar negen van de twaalf mensen die door Reuters in de vaccinatiecentra van de stad werden benaderd, zeiden dat ze niet wilden worden gevaccineerd, maar dat ze onder druk waren gezet door hun werkgevers. Het kantoor van de lokale gouverneur en de gezondheidsafdeling reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

In een Vladimir-café genaamd ZZZed had eigenaar Yuriev, samen met ambtenaren, een centrum voor vaccinaties opgezet, te beginnen met de restaurantmedewerkers van de stad. Mensen vulden hun toestemmingsformulieren in aan de bar, onder een discobal.

"We hebben nu een rij van ongeveer 1,000 mensen", zei Yuriev. Met een stijgende vraag zijn tekorten aan schoten het volgende obstakel. "We worden beperkt door het gebrek aan vaccins in de regio", zei hij.

Het waarnemend hoofd van de lokale gezondheidswaakhond, Yulia Potselueva, vertelde verslaggevers op 16 juli dat het probleem van de vaccinvoorziening in de nabije toekomst zou worden opgelost.

coronavirus

Pfizer begint onderzoek naar oraal medicijn ter preventie van COVID-19

gepubliceerd

on

Pfizer Inc (PFE.N) zei op maandag (27 september) dat het een grote studie is gestart om zijn orale antivirale geneesmiddel voor onderzoek te testen voor de preventie van COVID-19-infectie bij degenen die aan het virus zijn blootgesteld.

De medicijnfabrikant en zijn rivalen, waaronder het in de VS gevestigde Merck & Co Inc (MRK.N) en het Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche Holding AG (ROG.S), hebben geracet om een ​​gemakkelijk toe te dienen antivirale pil voor COVID-19 te ontwikkelen. Lees meer.

De studie in het midden tot het late stadium zal het medicijn van Pfizer, PF-07321332, testen bij maximaal 2,660 gezonde volwassen deelnemers van 18 jaar en ouder die in hetzelfde huishouden wonen als een persoon met een bevestigde symptomatische COVID-19-infectie.

advertentie

In de proef zal PF-07321332, ontworpen om de activiteit van een belangrijk enzym dat nodig is voor de vermenigvuldiging van het coronavirus, te blokkeren, worden toegediend samen met een lage dosis ritonavir, een ouder medicijn dat veel wordt gebruikt in combinatiebehandelingen voor hiv-infectie.

Tot op heden heeft Gilead Sciences Inc's (GILD.O) intraveneus medicijn remdesivir is de enige goedgekeurde antivirale behandeling voor COVID-19 in de Verenigde Staten.

Pfizer is ook een ander onderzoek gestart naar PF-07321332 bij niet-gehospitaliseerde, symptomatische volwassen patiënten.

advertentie

Merck en partner Ridgeback Biotherapeutics lanceerden onlangs een proef in een laat stadium van hun experimentele medicijn molnupiravir voor de preventie van de COVID-19-infectie. Lees meer.

Molnupiravir wordt ook bestudeerd in een laat stadium van onderzoek bij niet-gehospitaliseerde patiënten om te zien of het het risico op ziekenhuisopname of overlijden vermindert. Rapportage door Manojna Maddipatla en Amruta Khandekar

Verder lezen

coronavirus

EU Digital COVID-certificaat: Commissie kent € 95 miljoen toe om toegang tot tests te verbeteren

gepubliceerd

on

De Commissie heeft 20 lidstaten subsidies toegekend voor een totaalbedrag van € 95 miljoen voor de aankoop van diagnostische COVID-19-tests om de levering van het EU-digitale COVID-certificaat te vergemakkelijken. Dit gaat hand in hand met de voortdurende introductie van COVID-19-vaccinaties en maakt deel uit van de toezegging van de Commissie om betaalbare toegang tot snelle en nauwkeurige tests te ondersteunen voor die burgers die nog niet volledig zijn gevaccineerd, met name degenen die dat niet kunnen laten vaccineren om medische redenen.

De subsidies, gefinancierd via haar Instrument voor noodhulp (ESI), zullen de lidstaten in staat stellen tests aan te bieden. Deze steun, die via de nationale autoriteiten verloopt, zal voorzien in de verschillende behoeften in de verschillende lidstaten. Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides zei: “Het EU Digital COVID-certificaat stelde Europeanen in staat om veilig te reizen in de zomer en is een symbool geworden van een open en veilig Europa. Hoewel vaccinatie de sleutel is en onze sterkste troef om een ​​einde te maken aan de pandemie, blijven snelle en nauwkeurige tests belangrijk om de verspreiding van COVID-19 aan te pakken. De 20 miljoen snelle tests die we eerder dit jaar voor de lidstaten hebben gekocht en de aankondigingen van extra fondsen van vandaag bewijzen dat we standvastig zijn in onze belofte om ervoor te zorgen dat burgers toegang hebben tot tests en dat onze digitale certificaten beschikbaar zijn voor iedereen, in het bijzonder voor degenen die dat niet kunnen. laat je vaccineren.”

Commissaris voor Justitie Didier Reynders zei: “Tot nu toe hebben meer dan 400 miljoen Europeanen van het certificaat geprofiteerd en 42 landen zijn al aangesloten op het EU-certificatensysteem. Dit is een belangrijke Europese prestatie die door onze burgers zeer wordt gewaardeerd. De subsidies van vandaag dragen verder bij aan het gebruik van de certificaten en zorgen ervoor dat mensen zich vrij en veilig kunnen blijven bewegen. Ik juich deze beslissing toe en roep de 20 lidstaten op om optimaal gebruik te maken van die aanvullende tests.”

advertentie

De ESI biedt een op behoeften gebaseerde, gecoördineerde noodrespons om lidstaten te helpen bij het aanpakken van de behoeften in verband met de onmiddellijke acute fase van de COVID-19-pandemie, evenals bij het beëindigen, herstellen en voorkomen van een eventuele heropflakkering.

advertentie
Verder lezen

coronavirus

VS-EU-agenda voor het verslaan van de wereldwijde pandemie: de wereld vaccineren, nu levens redden en een betere gezondheidsbeveiliging opbouwen

gepubliceerd

on

Vaccinatie is de meest effectieve reactie op de COVID-pandemie. De Verenigde Staten en de EU zijn technologische leiders op het gebied van geavanceerde vaccinplatforms, gezien decennialange investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Het is van vitaal belang dat we agressief een agenda nastreven om de wereld te vaccineren. Gecoördineerd leiderschap van de VS en de EU zal helpen het aanbod uit te breiden, op een meer gecoördineerde en efficiënte manier te leveren en de beperkingen van de toeleveringsketens te beheersen. Dit zal de kracht van een trans-Atlantisch partnerschap demonstreren om wereldwijde vaccinatie te vergemakkelijken en tegelijkertijd meer vooruitgang mogelijk te maken door multilaterale en regionale initiatieven.

Voortbouwend op de resultaten van de G2021-top over gezondheid in mei 20, de G7- en de VS-EU-top in juni, en de komende G20-top, zullen de VS en de EU de samenwerking uitbreiden voor wereldwijde actie om de wereld te vaccineren, waardoor nu levens worden gered, en het opbouwen van een betere gezondheidsbeveiliging.  

advertentie

Pijler I: een gezamenlijk engagement voor het delen van vaccins tussen de EU en de VS: de Verenigde Staten en de EU zullen doses wereldwijd delen om de vaccinatiegraad te verhogen, met prioriteit voor het delen via COVAX en het dringend verbeteren van de vaccinatiegraad in lage- en lage-middeninkomenslanden. De Verenigde Staten doneren meer dan 1.1 miljard doses en de EU zal meer dan 500 miljoen doses doneren. Dit komt bovenop de doses die we via COVAX hebben gefinancierd.

We roepen landen die in staat zijn hun bevolking te vaccineren op om hun toezeggingen over het delen van doses te verdubbelen of om een ​​zinvolle bijdrage te leveren aan de gereedheid van vaccins. Ze zullen een premie hechten aan voorspelbare en effectieve dosisverdeling om de duurzaamheid te maximaliseren en verspilling te minimaliseren.

Pijler II: een gezamenlijke inzet van de EU en de VS om gereed te zijn voor vaccins: de Verenigde Staten en de EU zullen beide de relevante organisaties voor vaccinlevering, koudeketen, logistiek en immunisatieprogramma's ondersteunen en coördineren om doses in injectieflacons om te zetten in wapens. Ze zullen de lessen delen die zijn geleerd van het delen van doses, inclusief levering via COVAX, en een rechtvaardige verdeling van vaccins bevorderen.

advertentie

Pijler III: een gezamenlijk partnerschap tussen de EU en de VS om de wereldwijde levering van vaccins en therapieën te versterken: de EU en de Verenigde Staten zullen gebruikmaken van hun onlangs gelanceerde Joint COVID-19 Manufacturing and Supply Chain Taskforce om de productie en distributie van vaccins en geneesmiddelen te ondersteunen en uitdagingen in de toeleveringsketen te overwinnen. De samenwerkingsinspanningen, zoals hieronder beschreven, omvatten het monitoren van wereldwijde toeleveringsketens, het beoordelen van de wereldwijde vraag ten opzichte van de levering van ingrediënten en productiematerialen, en het identificeren en aanpakken in realtime knelpunten en andere verstorende factoren voor de wereldwijde productie van vaccins en geneesmiddelen, evenals het coördineren van mogelijke oplossingen en initiatieven om de wereldwijde productie van vaccins, kritische inputs en aanvullende benodigdheden te stimuleren.

Pijler IV: Een gezamenlijk EU/VS-voorstel om wereldwijde gezondheidsbeveiliging te bereiken. De Verenigde Staten en de EU zullen tegen eind 2021 de oprichting van een financieel intermediair fonds (FIF) ondersteunen en de duurzame kapitalisatie ervan ondersteunen. De EU en de Verenigde Staten zullen ook de wereldwijde surveillance van pandemie ondersteunen, met inbegrip van het concept van een wereldwijde pandemieradar. De EU en de Verenigde Staten zullen, respectievelijk via HERA en het Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority, samenwerken in overeenstemming met onze G7-toezegging om de ontwikkeling van nieuwe vaccins te versnellen en aanbevelingen te doen over het vergroten van de capaciteit van de wereld om deze vaccins in realtime afleveren. 

We roepen partners op om mee te doen aan de oprichting en financiering van de FIF om landen te helpen voorbereiden op COVID-19 en toekomstige biologische bedreigingen.

Pijler V: Een gezamenlijke routekaart van de EU/VS/partners voor regionale vaccinproductie. De EU en de Verenigde Staten zullen investeringen in regionale productiecapaciteit coördineren met lage- en lage-middeninkomenslanden, evenals gerichte inspanningen om de capaciteit voor medische tegenmaatregelen te vergroten in het kader van de Build Back and Better World-infrastructuur en het nieuw opgerichte Global Gateway-partnerschap. De EU en de Verenigde Staten zullen hun inspanningen bundelen om de lokale productiecapaciteit voor vaccins in Afrika te versterken en de besprekingen voortzetten over de uitbreiding van de productie van COVID-19-vaccins en -behandelingen en ervoor zorgen dat deze op billijke wijze toegang krijgen.

We roepen partners op om mee te doen aan het ondersteunen van gecoördineerde investeringen om de wereldwijde en regionale productie uit te breiden, inclusief voor mRNA-, virale vector- en/of eiwitsubeenheid COVID-19-vaccins.

Meer informatie

Gezamenlijke verklaring over de lancering van de gezamenlijke COVID-19 Manufacturing and Supply Chain Taskforce

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending