Verbind je met ons

EU

EAPM: 2e overbruggingsvoorzitterschapsconferentie over 'Innovatie, publiek vertrouwen en bewijs' lonkt: schrijf je nu in!

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Goedemorgen, gezondheidscollega's, en een warm welkom bij de update van de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM). We hebben vanmorgen opwindend nieuws, aangezien een aanstaande conferentie van het 2e overbruggingsvoorzitterschap tijdens het Sloveense voorzitterschap van de EU op 1 juli zal plaatsvinden, schrijft EAPM Executive Director Dr. Denis Horgan.

Overbruggingsconferentie: innovatie, publiek vertrouwen en bewijs: afstemming genereren om gepersonaliseerde innovatie in gezondheidszorgsystemen mogelijk te maken - registratie geopend

Het thema van EAPM's 2nd De conferentie van het overbruggingsvoorzitterschap, die op donderdag 1 juli zal worden gehouden onder auspiciën van het Sloveense voorzitterschap van de EU, zal 'Innovatie, publiek vertrouwen en bewijs: afstemming genereren om gepersonaliseerde innovatie in de gezondheidszorg mogelijk te maken'

advertentie

De conferentie is verdeeld in vijf sessies die de volgende gebieden behandelen: 

  • Sessie 1: Het genereren van afstemming in de regulering van gepersonaliseerde geneeskunde: RWE en Citizen Trust
  • Sessie 2: Bestrijding van prostaatkanker en longkanker - De rol van de EU Bestrijding van kanker: actualisering van de conclusies van de EU-Raad over screening
  • Sessie 3: Gezondheidsvaardigheden - Inzicht in eigendom en privacy van genetische gegevens
  •  Sessie 4: Patiënttoegang tot geavanceerde moleculaire diagnostiek beveiligen

Elke sessie zal bestaan ​​uit paneldiscussies en Q&A-sessies om de best mogelijke betrokkenheid van alle deelnemers mogelijk te maken, dus nu is het tijd om je in te schrijven, CDL Super Session., en download je agenda CDL Super Session.!

Dus, wat zijn de onderwerpen op tafel?

advertentie

De huidige COVID-19-crisis heeft veel Europese en zelfs mondiale gezondheidsproblemen op scherp gezet. Het heeft ook belangrijke vragen opgeroepen, niet per se nieuwe, maar vragen die tijdens de pandemie meer op de voorgrond zijn gekomen.

Een van die vragen is of de EU een grotere rol zou moeten spelen op het gebied van de volksgezondheid – en met name in het verstrekken van gezondheidstechnologie. Dit zou natuurlijk afbreuk doen aan de streng bewaakte bevoegdheid van de lidstaten op het gebied van gezondheidszorg, dus als dit zou gebeuren, hoe zou dat dan zijn?

Een andere vraag is hoe de nu zeer duidelijke lacunes kunnen worden overbrugd om de gezondheid van Europa beter te beschermen tegen een nieuwe crisis en hoe kunnen we potentiële patiënten identificeren? Wat zijn de prioriteiten? Moet de EU richtlijnen voor screening op long- en prostaatkanker ontwikkelen? De bredere vraag, zoals hierboven vermeld, is of het tijd is om de EU een grotere rol te geven in de Europese gezondheidsbescherming.

Ondertussen is de kern van gepersonaliseerde geneeskunde het enorm groeiende gebruik van gezondheidsgegevens. Dit is een gevoelig onderwerp. De gezondheidswetenschappelijke gemeenschap moet beslist opener praten over het gebruik van persoonlijke gezondheidsgegevens bij onderzoek om de gezondheid van de mens te verbeteren en ziekten zoals kanker uit te roeien, en het publiek moet centraal staan ​​in alle discussies.

Veel nationale en internationale initiatieven vertrouwen op uitgebreide gegevensanalyses om op bewijzen gebaseerde oplossingen te stimuleren om de gezondheidsresultaten te verbeteren.

Naast onze vele geweldige sprekers, zullen bezoekers worden getrokken uit vooraanstaande experts op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde - waaronder patiënten, betalers, zorgprofessionals, de industrie, wetenschap, de academische wereld en het onderzoeksveld. We zullen op een bepaald moment van de dag het meeste of alles bespreken waarover we het hieronder zullen hebben.

U kunt zich registreren, CDL Super Session., en download onze agenda CDL Super Session.!

In ander nieuws…

500 miljoen BioNTech/Pfizer-doses ingesteld voor wereldwijde distributie vanuit de VS

De regering-Biden is van plan om 500 miljoen doses Pfizer-coronavirusvaccin te kopen om te distribueren naar andere landen, wat aanzienlijk bijdraagt ​​aan haar voortdurende inspanningen om bevolkingsgroepen over de hele wereld te inoculeren, volgens drie mensen die bekend zijn met de plannen. De stap van de Amerikaanse regering zou kunnen leiden tot 200 miljoen Pfizer-doses die dit jaar wereldwijd worden verzonden, gevolgd door nog eens 300 miljoen in de eerste helft van 2022, volgens de personen die bekend zijn met het plan. President Joe Biden zal het plan aankondigen voorafgaand aan de G-7-bijeenkomst in het Verenigd Koninkrijk. 

Pfizer en zijn ontwikkelingspartner BioNTech hebben de afgelopen weken opgeschept dat ze de productiemogelijkheden enorm uitbreiden en verwachten de komende jaren miljarden doses te kunnen leveren.

EU Digitaal COVID-certificaat

Europarlementariërs zien het EU Digital COVID-certificaat als een instrument om de vrijheid te herstellen en dringen er bij de EU-landen op aan het uiterlijk op 1 juli te implementeren. Het certificaat is bedoeld om gemakkelijker en veiliger reizen mogelijk te maken door te bewijzen dat iemand is ingeënt, een negatieve COVID-test heeft gehad of hersteld is van de ziekte. De infrastructuur daarvoor is aanwezig en 23 landen zijn technisch gereed, waarvan er negen al minstens één type certificaat uitgeven en verifiëren. 

In een plenair debat op 8 juni zei Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spanje), de leidende Europarlementariër met betrekking tot het certificaat, dat vrij verkeer zeer wordt gewaardeerd door EU-burgers en dat de onderhandelingen over het COVID-certificaat "in recordtempo zijn afgerond tijd". 

“We willen de boodschap naar de Europese burgers sturen dat we er alles aan doen om de bewegingsvrijheid te herstellen.” 

Commissaris voor Justitie Didier Reynders zei: "Het certificaat, dat gratis zal zijn, zal worden afgegeven door alle lidstaten en zal in heel Europa moeten worden aanvaard. Het zal bijdragen tot een geleidelijke opheffing van de beperkingen." Lidstaten moeten de regels toepassen Het COVID-certificaat is "de eerste stap naar het wegwerken van beperkingen en dat is goed nieuws voor veel mensen in Europa - mensen die reizen voor werk, gezinnen die in grensgebieden wonen en voor toerisme", zei EP-lid Birgit Sippel (S&D, Duitsland). 

Ze zei dat het nu aan de EU-landen is om de reisregels te harmoniseren. “Alle burgers in de Europese Unie verwachten terecht dat ze dit systeem aan het begin van de zomer kunnen gebruiken en de lidstaten moeten hun best doen”, zegt Jeroen Lenaers (EVP, Nederland). Hij zei dat dit niet alleen de technische implementatie van het certificaat betekent, maar veel meer: ​​"Europese burgers willen eindelijk wat coördinatie en voorspelbaarheid aan onze binnengrenzen."

Plenaire stemming over ontheffing on

De leden van het Europees Parlement stemmen vandaag (10 juni) over een resolutie over de TRIPS-ontheffingsdiscussies – het Europees Parlement keurde woensdag (9 juni) een resolutie goed waarin wordt opgeroepen tot een tijdelijke vrijstelling van COVID-19-vaccinoctrooien, terwijl de Commissie standvastig bleef in haar verzet tegen dergelijke maatregelen en zei dat het verschillende plannen heeft om de wereldwijde uitrol van vaccins te versnellen. 

Het Parlement stemde met 19 tegen 355 en 263 onthoudingen voor het afzien van intellectuele eigendomsrechten (IP) van vaccins tegen COVID-71. De stemming kwam na een debat over de vraag of de EU zich zou moeten aansluiten bij andere landen, zoals Zuid-Afrika en India, om in het kader van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) afstand te doen van IE-rechten. De leden van het Europees Parlement waren grotendeels verdeeld: terwijl sommigen de Commissie opriepen om de vrijstelling te steunen, voerden anderen, met name van de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP), aan dat dit de levering van vaccins niet zou versnellen en de innovatie zou schaden. 

Wetgevers in de handelscommissie van het Europees Parlement hebben op 25 mei hun pro-waiver-standpunt uitgesproken, na goedkeuring van een rapport over de handelsgerelateerde aspecten en implicaties van COVID-19. Het rapport drong er bij de EU op aan constructieve gesprekken aan te gaan met de WTO voor een tijdelijke ontheffing van de IER-bescherming op COVID-19-vaccins, om ervoor te zorgen dat landen niet te maken krijgen met vergeldingsmaatregelen voor COVID-19-gerelateerde octrooi-inbreuken. Volgens de leider van de Groenen is een van de instrumenten om dit naar voren te brengen en de wereldwijde vaccinproductie te stimuleren de tijdelijke ontheffing van de overeenkomst inzake handelsgerelateerde aspecten van intellectuele eigendomsrechten (TRIPS), evenals verplichte licenties en kennisuitwisseling voor landen in het zuiden van de wereld.

En dat is alles voor deze week van EAPM – vergeet niet te registreren voor het komende EAPM/Sloveense EU-voorzitterschap CDL Super Session. en bekijk de agenda CDL Super Session., en een veilig en plezierig weekend toegewenst.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending