Verbind je met ons

EU

EC Pharma-strategie: de eerste stappen naar een duurzamere industrie?

gepubliceerd

on

Op woensdag 25 november publiceerde de Europese Commissie haar Farmaceutische Strategie, een eerste stap in de richting van het aanpakken van strategische kwetsbaarheden die Europa's vermogen om patiënten te voorzien van belangrijke geneesmiddelen, waaronder geneesmiddelen die zo basaal en essentieel zijn als paracetamol, in gevaar brengen. Voorspelbare en duurzame toegang tot kwaliteitsmedicijnen staat centraal op de Europese gezondheidsagenda en het vertrouwen van de patiënt dat wat er vandaag in zijn medicijnkastje staat, er morgen ook is. De door de Europese Commissie gepubliceerde strategie biedt een unieke kans om de toeleveringsketen in Europa veerkrachtiger te maken en om patiënten te voorzien van medicijnen waar en wanneer ze die nodig hebben, mits de implementatie op de juiste manier gebeurt. schrijft Richard Daniell, die Teva leidt in Europa.

Positief, en voor het eerst, erkent een Europese strategie de complexiteit en waarde van het beveiligen van de gehele waardeketen voor geneesmiddelen, van productie tot distributie aan patiënten, en van de drijfveren die leveringszekerheid belemmeren. Te lang heeft de combinatie van zware regelgevende voorwaarden en onhoudbare marktomstandigheden geleid tot een 'race-to-the-bottom' op het gebied van prijsstelling voor essentiële geneesmiddelen, waardoor Europese investeringen in de productie en consolidering van de toeleveringsketen worden geschaad en kwetsbaarheden ontstaan ​​die tijdens de COVID-19-crisis.

In het afgelopen decennium is Europa te afhankelijk geworden van zogenaamde 'derde landen' - niet-EU-landen - voor de levering van kritische actieve farmaceutische ingrediënten (API's) en essentiële medicijnen. In 2000 had Europa meer dan de helft van de licenties voor de productie van API's die het nodig had om aan de vraag te voldoen, terwijl Azië ongeveer een derde uitmaakte.

Nu is de situatie omgekeerd en in de afgelopen 20 jaar is de API-ratio volledig veranderd: een op de zes API's die in Europa nodig zijn, wordt uitsluitend in China geproduceerd. De geografische concentratie van de Aziatische API-productie-industrie - in specifieke regio's van China en India - betekent nu dat de toeleveringsketen van het Europese continent zwaar wordt blootgesteld aan geografische, ecologische en politieke problemen in die gebieden. Het was daarom van cruciaal belang dat de strategie een diepe duik deed in de diepere oorzaken die investeringen uit Europa drijven en tekorten veroorzaken, en concrete oplossingen voorstelde om deze aan te pakken. Als Europese wetgevers deze risico's serieus willen aanpakken, moeten ze de financiële en regelgevende factoren aanpakken die de industrie hebben verdreven. Het is dan ook bemoedigend om te zien dat de Commissie enkele voorstellen heeft gedaan om enkele van de onderliggende oorzaken van de voorzieningszekerheid aan te pakken.

Het omkeren van die trend vereist echter een open en openhartig gesprek over hoe we de productie van essentiële medicijnen in Europa waarderen, de status-quo - waar de waarde van een medicijn alleen wordt bepaald door de prijs, en waar de Europese regelgevende regimes effectief tegen spelen. De duurzaamheid van de productie en de voorzieningszekerheid in Europa zijn gewoon niet geschikt voor het beoogde doel.

Dus, zoals we al zeiden, moeten we niet alleen naar de kosten kijken, maar ook naar de waarde die het hebben van een duurzaam productienetwerk en een duurzame voetafdruk in Europa met zich meebrengt. We zullen niet alles in Europa kunnen maken. Dat zeggen we niet. Diversificatie van de toeleveringsketen zal belangrijk blijven, maar we moeten er zeker van zijn dat systematische en duurzame beleidshervormingen deze ambitie zullen ondersteunen.

Teva Pharmaceuticals Europe is verheugd dat de Commissie enkele van de zwakke punten heeft erkend die de farmaceutische productie- en toeleveringsketens van het continent en de miljardenbijdrage van het continent aan de Europese gezondheidszorgstelsels en economieën belemmeren.

Van bijzonder belang is een springplank om een ​​moderne, gedigitaliseerde omgeving te bouwen die economische en ecologische duurzaamheid ondersteunt en die de mogelijkheid biedt voor een openhartige discussie over de noodzaak om slimme en innovatieve aanbestedingsprocedures te ontwerpen.

Er zijn echter nog meer mogelijkheden om te verbeteren, en de strategie zou tekort kunnen schieten - als sommige van de voorstellen tekortschieten om een ​​levendige en concurrerende Europese productievoetafdruk veilig te stellen.

Maar we vinden het bemoedigend dat sommige maatregelen erop wijzen dat de EG duidelijk bereid is om diep in de grondoorzaken te duiken, waardoor Europese patiënten in staat worden gesteld hun medicijnen te krijgen waar ze het nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. In de toekomst zullen we echter duidelijke aandacht besteden aan de implementatie van de strategie. Er staat te veel op het spel om het verkeerd te doen.

Als een van de grootste geneesmiddelenfabrikanten ter wereld, met 20,000 mensen in Europa (waarvan ongeveer 60% in de productie), wat overeenkomt met een bijdrage van ongeveer $ 26 miljard aan het bbp van 12 EU-landen, kijkt Teva uit naar een voortdurende samenwerking met de Europese Commissie, en andere betrokken belanghebbenden, om ervoor te zorgen dat kwaliteitsmedicijnen voor iedereen toegankelijk zijn. En dat deze strategisch belangrijke industrie een concurrentievoordeel voor Europa blijft, vooral in een tijd waarin economisch herstel en herstel van de volksgezondheid met elkaar verweven zijn.

Brexit

Het VK kan de 'kinderziektes' na de Brexit overwinnen, zegt de minister

gepubliceerd

on

By

Groot-Brittannië gelooft dat het de "kinderziektes" na de Brexit kan oplossen die Schotse vissers hebben verhinderd goederen naar de Europese Unie te exporteren vanwege vertragingen bij de douane, zei minister van Voedsel en Milieu George Eustice (foto): schrijf Kate Holton en Paul Sandle.

Sommige EU-importeurs hebben vrachtwagenladingen Schotse vis afgewezen sinds 1 januari nadat de behoefte aan vangstcertificaten, gezondheidscontroles en uitvoeraangiften betekende dat het te lang duurde voordat ze arriveerden, waardoor vissers boos werden die financieel onderuit gingen als de handel niet kan worden hervat.

Eustice vertelde het parlement dat zijn personeel bijeenkomsten had gehouden met Nederlandse, Franse en Ierse functionarissen om te proberen "enkele van deze kinderziektes glad te strijken".

"Het zijn slechts kinderziektes," zei hij. "Als mensen gewend raken aan het gebruik van de papieren, zullen de goederen stromen."

Eustice zei dat zonder uitstelperiode om de regels in te voeren, de industrie zich er in realtime aan moest aanpassen, met kwesties als welke kleur inkt kan worden gebruikt om formulieren in te vullen. Hij voegde eraan toe dat terwijl de regering compensatie overwoog voor sectoren die getroffen waren door de veranderingen na de Brexit, hij zich nu concentreerde op het oplossen van de vertragingen voor vissers.

Logistieke dienstverleners, die nu moeite hebben om goederen op tijd te leveren, hebben gezegd dat de verandering naar het leven buiten de interne markt en de douane-unie veel groter is en hoewel de levertijden kunnen verbeteren, zal het nu meer kosten en langer duren om te exporteren.

Om verse producten op de EU-markten te krijgen, moeten logistieke dienstverleners nu de lading samenvatten met goederencodes, productsoorten, brutogewicht, het aantal dozen en waarde, plus andere details. Fouten kunnen leiden tot langere vertragingen, die Franse importeurs treffen die ook door de administratieve rompslomp zijn getroffen.

Verder lezen

EU

Hongerig naar verandering: een open brief aan Europese regeringen

gepubliceerd

on

In 2020 wist de hele wereld wat het was om honger te hebben. Miljoenen mensen gingen zonder genoeg te eten, met de meest wanhopige nu geconfronteerd hongersnood. Tegelijkertijd kreeg isolement een nieuwe betekenis, waarin de eenzamen en meest afgelegen waren ongeletterden van menselijk contact wanneer ze dat het meest nodig hadden, terwijl de vele slachtoffers van Covid-19 dat wel waren uitgehongerd van lucht. Voor ons allemaal was de menselijke ervaring verre van bevredigend, zelfs niet in de meest elementaire behoeften, schrijft Agnes Kalibata, Special Envoy voor de Food Systems Summit 2021.

De pandemie heeft een voorproefje gegeven van een toekomst aan de grenzen van het bestaan, waar mensen beroofd zijn, regeringen worden belemmerd en economieën verwelken. Maar het heeft ook een ongekende wereldwijde honger naar verandering aangewakkerd om te voorkomen dat dit onze langetermijnrealiteit wordt.

Voor alle obstakels en uitdagingen waarmee we in de komende weken en maanden worden geconfronteerd, begin ik 2021 met een enorm gevoel van optimisme en hoop ik dat het grommen in onze maag en het verlangen in ons hart het collectieve gebrul van uitdagendheid, vastberadenheid en van revolutie om dit jaar beter te maken dan vorig, en de toekomst stralender dan het verleden.

Het begint met eten, de meest primaire vorm van levensonderhoud. Het is voedsel dat de gezondheid en de vooruitzichten van bijna 750 miljoen Europeanen bepaalt en dat telt. Het is voedsel waar sommigen werken 10 miljoen alleen in de Europese landbouw en biedt de belofte van economische groei en ontwikkeling. En het is voedsel waarvan we hebben geleerd dat het onze ecosystemen beïnvloedt, tot aan de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het klimaat dat we genieten, bij regen of zonneschijn.

Zelfs vóór de pandemie was 2021 voorbestemd om een ​​'superjaar' voor voedsel te worden, een jaar waarin voedselproductie, consumptie en verwijdering eindelijk de vereiste wereldwijde aandacht kregen toen de VN 's werelds eerste Top Food Systems. Maar nu de vooruitgang van twee jaar wordt gecomprimeerd tot de komende 12 maanden, krijgt 2021 een hernieuwde betekenis.

Na een jaar van wereldwijde verlamming, veroorzaakt door de schok van Covid-19, moeten we onze angsten, onze angst, onze honger, en vooral onze energie om in actie te komen, en ontwaken tot het feit dat we door voedselsystemen gezonder, duurzamer en inclusief te maken, herstellen van de pandemie en beperk de impact van toekomstige crises.

De verandering die we nodig hebben, vereist dat we allemaal anders denken en handelen, want ieder van ons heeft een belang en een rol in functionerende voedselsystemen. Maar nu, meer dan ooit, moeten we naar onze nationale leiders kijken om de weg voorwaarts uit te stippelen door boeren, producenten, wetenschappers, vervoerders, kruideniers en consumenten te verenigen, te luisteren naar hun moeilijkheden en inzichten, en te beloven elk aspect van het voedsel te verbeteren. systeem voor de verbetering van iedereen.

Beleidsmakers moeten luisteren naar die van Europa 10 miljoen boeren als hoeders van de hulpbronnen die ons voedsel produceren en hun behoeften en uitdagingen afstemmen op de perspectieven van milieuactivisten en ondernemers, chef-koks en restauranteigenaren, artsen en voedingsdeskundigen om nationale verplichtingen na te komen.

Met wind in de zeilen gaan we 2021 in. Meer dan 50 landen hebben zich bij de Europese Unie aangesloten om deel te nemen aan de Food Systems Summit en zijn vijf prioriteitspijlers, of Actietracks, die voeding, armoede, klimaatverandering, veerkracht en duurzaamheid doorkruisen. En meer dan twee dozijn landen hebben een nationale convenor aangesteld om een ​​reeks van dialogen op landniveau in de komende maanden, een proces dat de top zal ondersteunen en de agenda zal bepalen voor het decennium van actie tot 2030.

Maar dit is pas het begin. Met de grootste urgentie roep ik alle VN-lidstaten op om zich bij deze wereldwijde beweging aan te sluiten voor een betere, meer vervullende toekomst, te beginnen met de transformatie van voedselsystemen. Ik dring er bij regeringen op aan om het platform te bieden dat een gesprek opent en landen begeleidt naar tastbare, concrete verandering. En ik moedig iedereen met vuur in hun buik aan om dit jaar betrokken te raken bij het Food Systems Summit-proces en de reis te beginnen van de overgang naar meer inclusieve en duurzame voedselsystemen.

De Summit is een 'People's Summit' voor iedereen, en het succes ervan hangt af van het feit dat iedereen overal betrokken wordt door eraan deel te nemen Action Track-enquêtes, lid worden van het online Summit Gemeenschap, en aanmelden om Food Systems Heroes die zich inzetten voor het verbeteren van voedselsystemen in hun eigen gemeenschappen en kiesdistricten.

Te vaak zeggen we dat het tijd is om in actie te komen en een verschil te maken, en dan doorgaan zoals voorheen. Maar het zou onvergeeflijk zijn als de wereld de lessen van de pandemie zou vergeten in onze wanhoop om terug te keren naar het normale leven. Al het schrift aan de muur suggereert dat onze voedselsystemen nu hervormd moeten worden. De mensheid snakt naar deze verandering. Het is tijd om onze eetlust te stillen.

Verder lezen

Biodiversiteit

Openbare hoorzitting over verband tussen biodiversiteitsverlies en pandemieën zoals COVID-19 

gepubliceerd

on

De hoorzitting van het Parlement over 'Geconfronteerd met de zesde massa-uitsterving en toenemend risico op pandemieën: welke rol voor de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030' vindt vandaag (14 januari) plaats.

De hoorzitting, georganiseerd door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, zal ingaan op het verlies aan biodiversiteit en de mate waarin dit het risico op pandemieën verhoogt als gevolg van verandering in landgebruik, klimaatverandering en handel in wilde dieren en planten. De rol die de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 zou kunnen spelen bij het tegengaan van biodiversiteitsverlies en bij het vergroten van de EU en de wereldwijde inzet voor biodiversiteit zal worden besproken.

Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten Uitvoerend Secretaris Dr. Anne Larigauderie en Uitvoerend Directeur van het Europees Milieuagentschap Dr. Hans Bruyninckx zullen de openbare hoorzitting openen.

Het gedetailleerde programma is beschikbaar Hier kan je daar alles over lezen..

U kunt de hoorzitting live volgen Hier kan je daar alles over lezen. vanaf 9h vandaag.

EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030

Donderdagmiddag bespreken de leden het ontwerpverslag van de rapporteur César Luena (S&D, ES) die reageert op de Biodiversiteitsstrategie van de Commissie voor 2030 en verwelkomt het ambitieniveau in de strategie. Het ontwerprapport onderstreept dat alle belangrijke directe drijvende krachten achter verandering in de natuur moeten worden aangepakt en spreekt zijn bezorgdheid uit over bodemdegradatie, de gevolgen van klimaatverandering en het afnemende aantal bestuivers. Het behandelt ook de kwesties financiering, mainstreaming en het bestuurskader voor biodiversiteit, roept op tot een Groen Erasmus-programma gericht op herstel en instandhouding, en benadrukt de noodzaak van internationale actie, ook met betrekking tot oceaangovernance.

U kunt de commissievergadering live volgen Hier kan je daar alles over lezen. vanaf 13u15.

Meer informatie 

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending