Verbind je met ons

Brexit

#Coreper keurt #EMA- en #EBA-verhuizingen goed

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 17 oktober heeft het Comité van permanente vertegenwoordigers (Coreper) namens de Raad een akkoord met het Europees Parlement goedgekeurd over de tekst van de verordeningen voor de verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar Amsterdam en van het Europees Bankwezen Autoriteit (EBA) naar Parijs, schrijft Martin Banks. 

De twee agentschappen zijn momenteel gevestigd in Londen, in het Verenigd Koninkrijk, en moeten worden verplaatst in de context van de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU (Brexit). Het Europees Geneesmiddelenbureau is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke beoordeling, het toezicht en de veiligheidsmonitoring van geneesmiddelen. Het is daarom van essentieel belang voor het functioneren van de interne markt voor geneesmiddelen in de EU.

De Europese Bankautoriteit werkt aan effectieve en consistente prudentiële regelgeving en toezicht in de hele Europese bankensector. De EBA beoordeelt onder andere risico's en kwetsbaarheden in de bankensector in de EU door middel van regelmatige risicobeoordelingsverslagen en EU-brede stresstests.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending