Verbind je met ons

eHealth

#Health – Nieuw e-healthplatform om ouderen in Europa te helpen

DELEN:

gepubliceerd

on

Er zijn veel gevallen van hart- en vaatziekten (HVZ) en dementie in Europa onder senioren. De reden achter de toegenomen groei van deze ziekte is vanwege een verkeerde levensstijl gevolgd door ouderen. Nu de overheid echter extra maatregelen neemt om het probleem te verminderen, is er een grote kans om het aantal te verminderen. Onlangs werd het nieuwe e-gezondheidsplatform ontwikkeld door het door de EU gefinancierde HATICE-project, gericht op ouder wordende mensen in de EU en om de gevallen van HVZ terug te dringen. Momenteel wordt de op internet gebaseerde interventie getest door middel van een gerandomiseerde gecontroleerde studie in Frankrijk, Nederland en Finland. De test wordt uitgevoerd op meer dan 2500 personen die ouder zijn dan 65 jaar en met een hoog risico op HVZ.

Het Trail-doel:

De reden waarom het nieuwe e-health-platform wordt uitgevoerd, is om te bepalen of het platform en de interactie met de verpleegkundige de deelnemers ten goede kunnen komen door het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en dementie te verminderen. De belangrijkste focus van dit parcours is om het bewustzijn bij ouderen te vergroten en het in de levensstijl te integreren.

HATICE-onderzoekers integreerden de richtlijnen in landen voor het voorkomen van HVZ en vergelijkende analyse van nationale en Europese richtlijnen voor primaire HVZ-preventie. Het team gebruikt deze informatie om het platform leefstijladvisering en relevante instellingen te ontwikkelen. In hun experiment verdeelden ze individuen in twee groepen: de eerste groep was degene die toegang heeft tot op internet gebaseerde informatie via een platform waar ze alles kunnen weten over veranderingen in levensstijl die nodig zijn om het risico op hart- en vaatziekten en andere ziekten te verminderen. Daarnaast kunnen ze ook communiceren met de verpleegkundige, richtlijnen krijgen en weloverwogen veranderingen in levensstijl aanbrengen. Ten tweede kreeg de groep een eenvoudig platform met de basisinformatie.

Volgens Dr. Mariagnese Barbera van de Universiteit van Oost-Finland betekent “de mogelijkheid om gemeenschappelijke preventieve programma’s in heel Europa te ontwerpen en deze via internet aan te bieden, dat we mogelijk een groter deel van de bevolking kunnen bereiken op een eenvoudiger en kosteneffectievere manier.” manier. Dit zou onze kansen vergroten om hart- en vaatziekten en dementie beter te voorkomen.” Het zal ouderen zeker helpen om de juiste informatie te krijgen van een geverifieerde bron op internet, hun fysieke inspanning naar de dokterskliniek te verminderen en bovendien kunnen ze voorgeschreven medicijnen online bestellen met behulp van codes van Via kortingscodes.nl. Dit zal hen dus niet alleen op de hoogte houden, maar hen ook motiveren om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen, aangezien ze met behulp van internet gemakkelijk middelen kunnen bereiken en krijgen.

Andere setting, één doel:

advertentie

Volgens het persbericht gepubliceerd in Journal of Alzheimer Disease, hoewel ze verschillen in cardiovasculair risico tussen landen vonden, zal de studie helpen om preventieve strategieën te definiëren en HVZ zijn internationaal toepasbaar. Ook al is het een kleine stap, maar zeker in de goede richting en het zal helpen om het risico op HVZ, dementie en andere ouderenziekten in de loop van de tijd aanzienlijk te verminderen. Hoewel het nog een lange weg te gaan heeft, liet het experiment veelbelovende resultaten zien en het is natuurlijk budgetvriendelijk voor ouderen, aangezien ze het e-platform kunnen checken in plaats van te gaan voor raadpleging.

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending