Verbind je met ons

EU

#EAPM: #Oncology Conferentie steunt patiëntgerichte behandeling

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

American_Society_of_Clinical_Oncology_ASCO_headquarters_galleryASCO, de American Society of Clinical Oncology, hield onlangs haar jaarlijkse congres in Chicago en werd toegesproken door de Amerikaanse vice-president Joe Biden. Het thema van de bijeenkomst in 2016, die begin juni plaatsvond, was Collective Wisdom: The Future of Patient-Centered Care and Research, schrijft de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) Executive Director Denis Horgan.  

Tijdens het evenement zei ASCO-voorzitter Julie Vose: “De patiënt staat centraal in een zeer complex systeem dat probeert hen te helpen tijdens hun reis van kankerzorg ... Het thema van collectieve wijsheid (vertegenwoordigt) het belang van de multimodale zorg die nodig is voor onze patiënten. " In zijn eigen toespraak bedankte VP Biden ondertussen oncologen voor hun toewijding aan patiëntenzorg en hun bijdragen aan Amerika's groeiende begrip van kanker.

Hij riep hen ook op om met gedurfde nieuwe ideeën te komen die het National Cancer Moonshot Initiative kunnen bevorderen. Met meer dan 35,000 aanwezigen is ASCO's jaarlijkse bijeenkomst 's werelds grootste bijeenkomst van kankerartsen en gericht op baanbrekend klinisch onderzoek en de meest veelbelovende behandelingen in de patiëntenzorg.

advertentie

ASCO werd opgericht in 1964 en streeft ernaar een wereld van verschil te maken in de kankerzorg. Als 's werelds toonaangevende organisatie in zijn soort vertegenwoordigt het meer dan 40,000 oncologieprofessionals. Door middel van onderzoek, onderwijs en de promotie van patiëntenzorg van de hoogste kwaliteit, werkt ASCO aan het overwinnen van kanker en het creëren van een wereld waarin de verschillende ziekten worden voorkomen of genezen, en werkt het om ervoor te zorgen dat elke overlevende gezond is.

"Elk jaar wachten duizenden oncologen en miljoenen patiënten over de hele wereld op het nieuws dat van deze bijeenkomst komt - nieuwe doorbraken, nieuwe therapieën, nieuwe beloften van genezing, hoop," zei Biden.

"Dit jaar maakt (ASCO's bijeenkomststhema) gebruik van de collectieve wijsheid van oncologen over de hele wereld om patiënten in het centrum van onderzoek en zorg te plaatsen. Dat is precies wat ik probeer te doen in de Cancer Moonshot, en het is belangrijk," hij toegevoegd.

advertentie

Biden herhaalde vier essentiële prioriteiten voor het bereiken van zijn 'moonshot' om kanker te beëindigen. Deze omvatten aanzienlijke nieuwe federale investeringen in kankeronderzoek; verbeterde uitwisseling van onderzoeks- en patiëntgegevens; meer gebruik van teamgebaseerde benaderingen die verschillende medische en wetenschappelijke disciplines omvatten; en nieuwe benaderingen voor het ontwikkelen en werven voor klinische proeven.

Biden ging verder: “Vandaag beseffen oncologen en kankeronderzoekers dat ze niet alleen (de voortgang van kanker kunnen bevorderen). “Wat tegenwoordig vereist is, gaat verder dan enig individu of enige individuele discipline, verder dan de geneeskunde zelf ... Het vereist een beetje een mentaliteitsverandering. Het vereist veel meer openheid - open data, open samenwerking en vooral open geesten. ”

Zijn gevoelens zijn lange tijd een hoeksteen geweest van de in Brussel gevestigde European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). Een van de gebeurtenissen op het ASCO-congres was de aankondiging dat een pilotstudie grote verschillen aan het licht heeft gebracht in de mediane verkoopprijzen voor 23 kankermedicijnen in zeven verschillende landen, met de hoogste verkoopprijzen in de VS en de laagste in India en Zuid-Afrika. Er werd gesteld dat kankermedicijnen ondanks de lagere detailhandelsprijzen in lage-inkomenslanden minder betaalbaar lijken.

Uit de bijeenkomst kwam ook naar voren dat Roche nieuwe resultaten aankondigde van 19 goedgekeurde en experimentele geneesmiddelen. Sandra Horning, Chief Medical Officer en Head of Global Product Development van Roche, verklaarde: "De samenvloeiing van nieuwe medicijnen, geavanceerde diagnostiek en geavanceerde technologieën heeft een ongekende kans gecreëerd om de resultaten voor patiënten vandaag en in de toekomst te verbeteren", presenteerde de farmaceutische gigant de resultaten. uit studies die, zei Horning; "Hebben het potentieel om nieuwe behandelmethoden te definiëren voor kankers die in decennia geen significante vooruitgang hebben geboekt".

Nieuwe onderzoeksresultaten voor atezolizumab omvatten gegevens van een onderzoek waarin mensen het geneesmiddel kregen als eerste behandeling voor uitgezaaide blaaskanker. Deze gegevens werden benadrukt en nieuwe algemene overlevings- en diagnostische resultaten werden gepresenteerd bij recidiverende uitgezaaide blaas- en longkanker en werden vergezeld door resultaten van vroege combinatiestudies van atezolizumab met gerichte geneesmiddelen en de experimentele kankerimmunotherapie MOXR0916.

Ondertussen legde Andrew Epstein, een medisch oncoloog en ASCO-expert in palliatieve zorg, uit dat: “Zorg aan het levenseinde zeer persoonlijk is voor elke patiënt, en palliatieve zorg, inclusief hospice, blijft een van onze beste en meest ondergeschikte zorg. gebruikte middelen. “Er is geen eenduidige aanpak voor zorg aan het levenseinde, en dat zou ook niet zo moeten zijn. Bij elke zorgstap moeten patiënten en hun artsen doordachte discussies voeren over de balans tussen voordelen en risico's, inclusief kosten en bijwerkingen. Ons uiteindelijke doel als oncologen is om patiënten te helpen een zo lang en best mogelijk leven te leiden, zelfs in hun laatste dagen, ”zei Epstein.

EAPM is het van harte eens met die stelling, aangezien het een multi-stakeholder organisatie is die Europese gezondheidsdeskundigen en patiëntenadvocaten samenbrengt die betrokken zijn bij grote chronische ziekten. Het doel van de alliantie is om de patiëntenzorg te verbeteren door de ontwikkeling, levering en acceptatie van gepersonaliseerde geneeskunde en diagnostiek te versnellen, door middel van consensus.

EAPM is een antwoord op de behoefte aan een breder begrip van prioriteiten en een meer geïntegreerde benadering tussen verschillende leken en professionele belanghebbenden. De mix van EAPM-leden biedt uitgebreide wetenschappelijke, klinische, zorgzame en trainingsexpertise op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde en diagnostiek, voor patiëntengroepen, de academische wereld, gezondheidswerkers en de industrie. Relevante afdelingen van de Europese Commissie hebben de status van waarnemer, evenals het Europees Geneesmiddelenbureau.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending