Verbind je met ons

EU

#PerMed2016: Conferentie van de Commissie duwt gepersonaliseerde geneeskunde agenda

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218De tweedaagse conferentie voor gepersonaliseerde geneeskunde van de Europese Commissie voor 2016 (1-2 juni) heeft gepersonaliseerde geneeskunde specifiek onderzocht vanuit een onderzoeksbeleid. Het leek de state-of-the-art in het veld onder de aandacht te brengen en een diepgaande blik te werpen op de onderzoeks- en innovatie-uitdagingen die gepaard gaan met het bevorderen van het veld ten behoeve van EU-patiënten en burgers, schrijft directeur Denis van de European Alliance for Personalized Medicine Horgan.

De belangrijkste sprekers en deelnemers waren: Paulo Lisboa, professor en hoofd van de afdeling toegepaste wiskunde, John Moores University, Liverpool; Anders Olauson, erevoorzitter, Europees patiëntenforum; Peter Kapitein, Patient Advocate, Inspire2Live, Amsterdam; Rudi Westendorp, Universiteit van Kopenhagen, evenals; Andrzej Rys, directeur Gezondheidssystemen, medische producten en innovatie, directoraat-generaal Gezondheid en voedselveiligheid, Europese Commissie. Deze werden vergezeld door vele anderen, waaronder: Wolfgang Ballensiefen, project- en programmamanager, Duits lucht- en ruimtevaartcentrum; Paul Timmers, directeur Digital Society, Directorate Trust and Security, directoraat-generaal Communicatienetwerken, inhoud en technologie, Europese Commissie; Ernst Hafen, hoofd van het Instituut voor Moleculaire Systeembiologie, ETH Zürich, en; Jan-Eric Litton, directeur-generaal Biobanking and Biomolecular Resources Research Infrastructure, Stockholm.

Ook aanwezig waren: Peter Høngaard Andersen, Chief Executive Officer, Innovation Fund Denmark, Kopenhagen; Mary Harney, voormalig Ierse minister van Volksgezondheid en vice-premier; Gaetano Guglielmi, adjunct-directeur-generaal, directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie in de gezondheidszorg, Italiaans ministerie van Volksgezondheid, Rome, en; Walter Ricciardi, voorzitter, Istituto Superiore di Sanita, Rome. Dit bouwt voort op de conclusies van de Raad van de EU over gepersonaliseerde geneeskunde van eind vorig jaar, die werden gedaan tijdens het Luxemburgse EU-voorzitterschap.

advertentie

Tijdens het evenement werd in het Karel de Grote-gebouw van de Commissie in Brussel een nieuw initiatief gepresenteerd, waarbij financierings- en beleidsvormende organisaties uit Europa en daarbuiten betrokken waren. Dit heet het International Consortium for Personalized Medicine (IC PerMed) en volgde op de lancering van het tweejarige PerMed-rapport voorafgaand aan de European Alliance for Personalized Medicine-conferentie in 2015.

IC PerMed zal zich gedeeltelijk richten op het stimuleren en coördineren van onderzoeks- en innovatieacties om haar missie waar te maken. Een groot deel van dit werk zal bestaan ​​uit het opbouwen van de wetenschappelijke basis die nodig is om vooruitgang te boeken op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde, en daarbij het dupliceren van lopende beleidsbesprekingen op EU-niveau of het binnendringen in de bevoegdheidsgebieden van de lidstaten te vermijden. .

Zijn visie is om onderzoek te gebruiken als motor van gepersonaliseerde geneeskunde en de aangesloten organisaties zullen werken aan:

advertentie
  • Europa vestigen als een wereldleider in onderzoek naar gepersonaliseerde geneeskunde;
  • de wetenschappelijke basis van gepersonaliseerde geneeskunde ondersteunen door middel van een gecoördineerde benadering van onderzoek;
  • bewijs leveren om de voordelen van gepersonaliseerde geneeskunde voor burgers en gezondheidszorgstelsels aan te tonen, en;
  • de weg effenen voor benaderingen van gepersonaliseerde geneeskunde voor burgers.

De IC PerMed-routekaart zal worden gestructureerd als een lijst van onderzoeksacties volgens deze vijf uitdagingen. Eind dit jaar verschijnt de eerste versie van de roadmap, die regelmatig wordt bijgewerkt. Leden van IC PerMed zullen samenwerken om de overeengekomen acties uit te voeren.

Tijdens de conferentie werden verschillende uitdagingen geïdentificeerd en op hoog niveau besproken. Deze omvatten:

  • Bewustwording en empowerment ontwikkelen - Gepersonaliseerde geneeskunde belooft een effectievere preventie en voorspelling van ziekten, en een eerdere en veiligere behandeling. Het zal onze benadering van de volksgezondheid en de manier waarop we voor patiënten zorgen in de toekomst veranderen. Om het met succes te implementeren, moeten alle belanghebbenden, inclusief patiënten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, worden gemachtigd en zich bewust zijn van het potentieel ervan.
  • Integratie van big data en ICT-oplossingen - De datasets die worden gegenereerd door grootschalige sequencing en "omics" -technologieën zijn uitgebreid en in combinatie met klinische, beeldvormende, voedings-, levensstijl- en omgevingsblootstellingsdata produceren ze 'big data' van grote waarde. Deze ontwikkelingen vereisen verdere onderzoeksinspanningen om hun grote potentieel volledig te ontwikkelen, zoals bij het verbeteren van de stratificatie van ziekten en het effenen van de weg voor een meer gepersonaliseerde geneeskunde.
  • Basisvertaling naar klinisch onderzoek en meer - Om ervoor te zorgen dat gepersonaliseerde geneeskunde de verwachte impact heeft op de menselijke gezondheid en het welzijn, is samenwerking en communicatie in het hele onderzoekscontinuüm vereist. De algemene uitdaging is de efficiënte cross-talk van basisonderzoekers, clinici en volksgezondheidsexperts tijdens de langetermijnopvolging van gezonde individuen en patiënten, wat een voorwaarde is om het effect van genetische variaties bij ziekten te begrijpen en om robuuste biomarkers te ontdekken. .
  • Innovatie op de markt brengen - Gepersonaliseerde geneeskunde heeft het potentieel om de manier waarop burgers leren over en geven om hun gezondheid radicaal te veranderen, zowel in termen van ziektepreventie als -beheer. Het op de markt brengen van innovatie brengt echter verschillende uitdagingen met zich mee die moeten worden aangepakt. Bovendien is het belangrijk om de drijfveren en enablers achter innovatie te begrijpen, zodat ze ten volle kunnen worden benut.
  • Vormgeven aan duurzame gezondheidszorg - Gepersonaliseerde geneeskunde biedt zowel kansen als uitdagingen voor gezondheidszorgstelsels. Door ervoor te zorgen dat alleen de patiënten die baat hebben bij behandelingen, deze krijgen, kan dit de kosten helpen beperken. Door te focussen op voorspelling en preventie, zou het ook kunnen helpen om de uitgaven voor gezondheidszorg op de lange termijn te verminderen. Gerichte medicijnen zijn echter vaak erg duur en kunnen de budgetten van gezondheidszorgstelsels onder druk zetten. Al deze onderwerpen zijn uitvoerig besproken en conclusies via een conferentieverslag zullen te zijner tijd worden gepubliceerd.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending