Verbind je met ons

EU

#GMO's S&D-leden weigeren genetisch gemodificeerde sojabonen die het gebruik van potentieel schadelijke herbiciden zouden kunnen aanmoedigen

DELEN:

gepubliceerd

on

sojabonenS&D-leden hebben vandaag (3 februari) een voorstel verworpen om het op de markt brengen van genetisch gemodificeerde sojabonen toe te staan ​​die resistent zijn tegen herbiciden, die de menselijke gezondheid zouden kunnen schaden.

S&D-fractiewoordvoerder voor milieu en gezondheid Matthias Groote, lid van het Europees Parlement, zei: “Het Parlement verwierp afgelopen oktober het nieuwe voorstel van de Commissie over genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders en riep ook op tot een nieuw voorstel.

“We kunnen het huidige voorstel van de Commissie niet steunen om drie nieuwe genetisch gemodificeerde sojabonen toe te staan ​​die resistent zijn tegen bepaalde herbiciden zoals glyfosaat. Ze zouden het gebruik van een herbicide kunnen aanmoedigen dat kanker kan veroorzaken en ernstige gevolgen kan hebben voor de menselijke gezondheid.

“Bovendien willen de S&D’s opheldering over hoe er in de toekomst met de goedkeuring van diervoeders en levensmiddelen zal worden omgegaan. We hebben in dit opzicht strikte en duidelijke regels nodig. De Commissie moet met een nieuw voorstel komen voor GGO’s in levensmiddelen en diervoeders. waarin ook de milieueffecten van GGO's worden beoordeeld.

“Volgens een Eurobarometer-enquête over voedseltechnologie denkt 58% van de Europeanen dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) niet veilig zijn voor toekomstige generaties. Met deze zorgen is vandaag rekening gehouden. Onze belangrijkste prioriteit in deze kwestie is de gezondheid en veiligheid van de Europese Onder geen beding mogen deze drie GGO's die resistent zijn tegen herbiciden worden toegelaten, omdat deze negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu en de gezondheid."

S&D-lid en onderhandelaar van het Europees Parlement, Guillaume Balas, voegden toe: “Dit is niet de eerste keer dat een meerderheid van de leden van het Europees Parlement bezwaar heeft gemaakt tegen de goedkeuring van GGO’s. De Commissie moet rekening houden met dit signaal van een democratische meerderheid. Er moet ook worden opgemerkt dat de Amerikaanse autoriteiten het gevaar van glyfosaat voor de menselijke gezondheid al hebben onderkend. ."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending