Verbind je met ons

Kanker

Focusgroep werkt aan betere resultaten voor kankerpatiënten in de EU

DELEN:

gepubliceerd

on

billofrechtenEuropese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) directeur Denis Horgan

TDe in Brussel gevestigde European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) heeft een reeks artikelen gepubliceerd in een internationaal online gezondheidsmagazine als onderdeel van het werk van de EU Consensus Group on Clinical Trials.

De artikelen zijn verschenen in een speciale editie van Volksgezondheidsgenomica onder de titel Persoonlijk worden: de toekomst van medicijnen en klinische onderzoeken.

Dit is de eerste fase van de activiteit van het multi-stakeholder team en hun artikelen proberen te onderzoeken of een op gepersonaliseerde geneeskunde gebaseerde klinische onderzoeks- en proefstrategie betere resultaten kan opleveren voor kankerpatiënten in de 28 lidstaten van Europa.

De tweede fase van hun activiteit zal bestaan ​​uit het prioriteren van de uitdagingen en het voorstellen van werkbare oplossingen.

Jaarlijks sterven in de EU ruim 1.75 miljoen burgers aan kanker, en door de vergrijzing van de Europese bevolking zal de incidentie van kanker de komende twintig jaar aanzienlijk toenemen.

De auteurs hebben verklaard: “Dit is het moment om gerichte oplossingen te bieden die de resultaten voor kankerpatiënten in Europa zullen verbeteren.”

advertentie

Een belangrijk deel van het werk van EAPM heeft betrekking op klinische onderzoeken en de toegang van patiënten daartoe. Inderdaad, een van de vier jaar oude Alliantie'De belangrijkste doelstellingen van het bedrijf zijn het aanpakken van de bredere kwesties van gepersonaliseerde geneeskunde in termen van klinische proeven, evenals biobanken, het delen van gegevens, EU-regelgeving en meer, met het oog op de EU's Horizon 2020-initiatief.

Klinische proeven zijn van vitaal belang voor patiënten en de vooruitgang van de genezing van een groot aantal ziekten, maar de problemen rond landelijke en, meer nog, pan-Europese proeven en hun toepassing in de moderne geneeskunde zijn complex.

Het consensuspanel werd bijeengebracht in een poging te definiëren hoe klinische onderzoeken naar kanker op maat zouden moeten worden georganiseerded om patiënten naar het meest geschikte onderzoek te leiden en belangrijke onvervulde behoeften aan te pakken.

Een cruciaal vraagstuk is de vraag hoe klinische onderzoeken het beste kunnen worden uitgevoerd om de effectiviteit van gepersonaliseerde geneeskunde-initiatieven te maximaliseren, die de beste voorzieningen bieden voor toegang voor de juiste patiënten.

Een ander hoofddoel is om te bepalen hoe grensoverschrijdende klinische onderzoeken kunnen worden gestructureerd door samenwerking en minimis mogelijk te makenregeldruk met zich meebrengen.

En een ander doel is om te bepalen hoe het probleem kan worden opgelost om ervoor te zorgen dat klinische proeven op de meest efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd en gefinancierd.

Na een oorspronkelijke rondetafelconferentie in Madrid heeft de EU-consensusgroep van EAPM sindsdien een reeks persoonlijke bijeenkomsten en telefoonconferenties gehouden om de belangrijkste uitdagingen in kaart te brengen.

Deze omvatten de realiteit dat: het ontwikkelingsmodel voor geneesmiddelen tegen kanker niet langer geschikt is voor het beoogde doel; het traditionele kader voor klinische proeven ondersteunt geen strategie voor gepersonaliseerde geneeskunde, en; De stijgende kosten van de gezondheidszorg tegen kanker ondermijnen de klinische innovatie.

Het panel constateerde ook dat een gebrek aan klinisch gevalideerde biomarkers een op gepersonaliseerde geneeskunde gebaseerde aanpak belemmert, en dat de huidige Europese wetshervormingen het klinische kankeronderzoek bedreigen.

Ondertussen, zeggen ze, ondermijnt een gebrek aan begrip en onvoldoende betrokkenheid van de patiënt de deelname aan klinisch onderzoek, terwijl een gebrek aan samenwerking tussen verschillende belanghebbenden de effectiviteit van gepersonaliseerde geneeskunde vermindert. uitvoering.

De artikelen zijn hieronder te lezen link.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending