Verbind je met ons

EU

Ziekenhuisapothekers uit 34 landen komen in Brussel bijeen om te stemmen over het nieuwe Charter of Care

DELEN:

gepubliceerd

on

pillen2_crop380wZiekenhuisapothekers uit 34 Europese landen komen vandaag (14 mei) bijeen voor een unieke top om de huidige diversiteit in de gezondheidszorg aan te pakken en de toekomstige diensten van het beroep uiteen te zetten. Naast vertegenwoordigers van meer dan 25 Europese patiëntenorganisaties en -verenigingen die beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg vertegenwoordigen, zal de top een langetermijnvisie opleveren voor het maximaliseren van de bijdrage die apothekers leveren aan de patiëntenzorg in Europese ziekenhuizen.

Gedurende twee dagen (14-15 mei) vindt in Brussel 45 gedurfde en ambitieuze uitspraken over de praktijk van de ziekenhuisapotheek op zes thematische gebieden plaats, die door meer dan 100 aanwezigen worden besproken en onderzocht, alvorens op de laatste dag van de top te worden gestemd. . Ontworpen om ongelijkheden in de gezondheidszorg in heel Europa aan te pakken door een consensus te bieden over wat de gezondheidsstelsels zouden moeten bereiken, is de top een unieke onderneming om de politieke wil en een gemeenschappelijke visie op te bouwen om de zorg voor patiënten te verbeteren.

Dr. Roberto Frontini, voorzitter van de EAHP, zei over de top: “De top van vandaag is het hoogtepunt van maanden van voorbereiding, maar het begin van jaren van gerichte verbeteringsinspanningen. Zoals Seneca ons in herinnering brengt: als men niet weet naar welke haven men vaart, is geen wind gunstig. Aan het einde van deze twee dagen zullen 34 landelijke platformen voor ziekenhuisapotheken, samen met meer dan 25 organisaties van patiënten en zorgprofessionals, het eens zijn over wat we moeten bereiken in de ontwikkeling van de ziekenhuisapotheek. De verantwoordelijkheid verschuift vervolgens naar EAHP, onze leden en nationale gezondheidsstelsels om de ambities werkelijkheid te laten worden. Het is een uitdaging die we graag aangaan, wetende dat het gaat om hoogwaardige patiëntenzorg en patiëntveiligheid.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending