Verbind je met ons

Ziekten

India markeert drie jaar sinds de laatste polio geval gemeld

DELEN:

gepubliceerd

on

144b08ebd673c801480f6a7067004773Gezamenlijke verklaring van commissaris voor Internationale Samenwerking, Humanitaire Hulp en Crisisrespons Kristalina Georgieva en commissaris voor Ontwikkeling Andris Piebalgs.

‘We zijn zeer blij met het nieuws dat India drie jaar geleden is sinds de laatste poliogevallen werden gemeld.

‘De EU zet zich krachtig in voor de uitroeiing van polio.

“Alleen al de Commissie heeft in het verleden grote bijdragen geleverd, waarbij sinds 170 maar liefst 2000 miljoen euro is uitgegeven aan polio-uitroeiingsprogramma’s in partnerlanden.

“Hoewel we de vooruitgang in India toejuichen, zien we ook dat waar conflicten woeden en gezondheidszorgsystemen worden vernietigd, we de terugkeer van polio zien. Syrië is het meest treffende voorbeeld. Om polio uit te roeien hebben we functionerende immunisatie en duurzame gezondheidszorgsystemen nodig. waarom de Commissie de gezondheidszorgsector in de partnerlanden al substantieel steunt. Gemiddeld gaat er jaarlijks €500 miljoen naar de gezondheidszorg.

“We herinneren ons ook dat president Barroso vorig jaar op de Global Vaccine Summit in Abu Dhabi aankondigde dat de EU zich bij haar partners zou aansluiten bij het geven van verdere steun aan het Global Polio Eradication Initiative, waarbij in 5 al 2013 miljoen euro beschikbaar was gesteld.

“Dus in de toekomst zal de Europese Unie, net als in het verleden, een belangrijke bondgenoot zijn in de mondiale inspanningen voor immunisatie.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending