Verbind je met ons

Klimaatverandering

HEAL bevordert de voordelen voor de gezondheid bij COP19

DELEN:

gepubliceerd

on

171503De delegatie van de Health and Environment Alliance (HEAL) in Warschau op COP19 zal de enorme voordelen voor de gezondheid bevorderen van zowel krachtige maatregelen om het klimaat te verzachten als de geleidelijke afschaffing van het gebruik van steenkool bij de elektriciteitsopwekking in Europa.

Een van de belangrijkste doelstellingen van HEAL is om deze boodschap over te brengen aan de COP19-onderhandelaars met de hulp van deskundige gezondheids- en medische professionals en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties.

Een belangrijk evenement is de klimaat- en gezondheidstop op zaterdag 16 november. Het wordt georganiseerd door de Global Climate and Health Alliance (GCHA), waarin HEAL een van de oprichters en lokale organisator is. Het gezamenlijke persbericht, "COP19: De weg naar het aanpakken van de grootste wereldwijde bedreiging voor de gezondheid", is hier beschikbaar: http://www.env-health.org/resources/press-releases/article/joint-press-release-cop19- de weg

Top over klimaat en gezondheid, 16 november

De top zal de gevolgen van klimaatverandering voor de gezondheid bespreken, de tot dusver behaalde resultaten beoordelen en het toekomstige pad voor de gezondheids- en medische gemeenschap in beleidsontwikkeling uitstippelen. Het programma is beschikbaar Hier.

Julia Huscher, HEAL's Coal and Health Officer, zal op de top spreken over de bevindingen van ons recente rapport over kolen en gezondheid, De onbetaalde gezondheidsrekening, hoe steenkool ons ziek maakt in a session on ‘Air pollution, energy and health’.

Genon K Jensen, HEAL uitvoerend directeur, zal bijdragen aan de plannen van de top voor de toekomst in een sessie genaamd De politieke weg naar 2015 en verder in combinatie met Diarmid Campbell-Lendrum, Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Louise Newport, Britse ministerie van Volksgezondheid.

advertentie

Lucy Mathieson, communicatie- en campagnemedewerker zal de hele dag en tijdens COP19 tweeten @HealthandEnv You can also ‘Like’ the European coal and health Facebook pagina.

Het HEAL-team kan introducties geven aan leden die de bijeenkomsten in Warschau bijwonen, waaronder vertegenwoordigers van de European Respiratory Society (ERS), Women in Europe for a Common Future (WECF) en Inter Environnement Wallonie, België. De contactgegevens van het HEAL-team staan ​​hieronder vermeld.

Maandag, 18 november

WHO Europa's COP19-evenement: De gezondheidsvoordelen van verbeterde actie vindt plaats van 15.30-17.30 uur in zaal Brussel van het EU-paviljoen op de officiële onderhandelingslocatie van COP19. Genon K Jensen, zal de uitvoerend directeur van HEAL aanwezig zijn bij de paneldiscussie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending