Verbind je met ons

Europese Commissie

Regulatie van elektronische sigaretten door beleidsmakers 'moet de beslissing van democratisch gekozen EP-leden ondersteunen'

DELEN:

gepubliceerd

on

elektronische sigaretOp dinsdag 12 november gaan beleidsmakers van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie in trialoog in gesprek over de regulering van elektronische sigaretten. Dit zal de eerste keer zijn dat de regulering van elektronische sigaretten formeel wordt besproken, aangezien EP-leden uit het hele politieke spectrum met een overweldigende meerderheid hebben gestemd om voorstellen om elektronische sigaretten als geneesmiddel te reguleren, af te wijzen.

Vooruitlopend op deze discussie, Totally Wicked, een fabrikant van elektronische sigaretten gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, heeft beleidsmakers opgeroepen om het besluit van de leden van het Europees Parlement te steunen.

Op 8 oktober, De EP-leden stemden voor amendement 170, waarin wordt voorgesteld om elektronische sigaretten in grote lijnen op dezelfde manier te reguleren als tabaksproducten. Als gevolg hiervan hebben de leden van het Europees Parlement duidelijk gemaakt dat ze willen dat elektronische sigaretten net zo vrij verkrijgbaar blijven als tabakssigaretten.

Dit was een belangrijke stemming omdat elektronische sigaretten geen geneesmiddel zijn; ze zijn een consumentenproduct. Simpel gezegd, ze zijn een alternatief voor tabakssigaretten.

Hoewel sommige beleidsmakers de voordelen van elektronische sigaretten erkennen, hebben ze nog steeds drie primaire zorgen:

 · Eelektronische sigaretten kunnen voor kinderen een toegangspoort zijn tot het roken van tabakssigaretten;

· iongepaste reclame verheerlijkt roken, en;

advertentie

· sSommige fabrikanten van elektronische sigaretten maken gezondheidsclaims over hun producten.

Of deze zorgen nu gegrond zijn of niet, amendement 170 pakt ze allemaal aan en voert tegelijkertijd een zeer strikte regelgeving in voor de verkoop en productie van elektronische sigaretten.

Als de voorstellen in amendement 170 wet zouden worden, zouden zowel de verkoop van elektronische sigaretten aan jongeren onder de 18 jaar als reclame voor elektronische sigaretten worden verboden. Amendement 170 dwingt ook een fabrikant van elektronische sigaretten die een medicinale claim maakt over zijn product, om die producten medisch te laten reguleren. Indien correct gehandhaafd, zou deze regelgeving veeleisende nalevingsvereisten opleggen aan huidige fabrikanten en distributeurs en alle primaire zorgen wegnemen die zijn bepleit door degenen die op zoek zijn naar controles op het gebied van medicinale regelgeving.

Totally Wicked heeft alle beleidsmakers geschreven, of ze nu voorstander zijn van de medicinale regulering van elektronische sigaretten of niet, waarin ze worden opgeroepen amendement 170 opnieuw te bekijken en zichzelf één simpele vraag te stellen: wat bereikt amendement 170 niet dat het strengere en schadelijke regime van medicinale regulering vereist?

Totally Wicked Chief Executive Officer Fraser Cropper zei: “Elektronische sigaretten moeten robuust en op passende wijze worden gereguleerd. Daarom was deze stem vóór amendement 170 zo belangrijk en waarom alle beleidsmakers, zowel in Brussel als in de lidstaten, de tijd zouden moeten nemen om dit te bestuderen. dit amendement in detail. Als ze op de juiste manier worden toegepast, zouden de voorstellen uit amendement 170 veeleisende nalevingsvereisten opleggen aan de huidige fabrikanten en distributeurs en alle primaire zorgen aanpakken die zijn bepleit door degenen die op zoek zijn naar controle op geneesmiddelenregulering.

“Dit amendement was een hard compromis dat de elektronische sigarettenindustrie bereid was te accepteren. Wat wij niet zouden kunnen aanvaarden zijn pogingen om dit amendement te versterken. Ik hoop dat de beleidsmakers die betrokken zijn bij de discussies van dinsdag het besluit van de democratisch gekozen EP-leden zullen steunen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending