Verbind je met ons

Europees parlement

EP-leden ondersteunen in heel Europa alert mechanisme voor de getroffen-off artsen

DELEN:

gepubliceerd

on

injectiespuitOp 9 oktober stemden de Labour-leden voor de invoering van een nieuw Europees waarschuwingsmechanisme voor professionals, wat betekent dat artsen die elders in de EU zijn ontslagen, niet in Groot-Brittannië hun praktijk kunnen uitoefenen.

De beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die onder de bijgewerkte richtlijn over taalcontroles vallen, zijn onder meer artsen, verpleegkundigen, tandartsen, dierenartsen, vroedvrouwen en apothekers.

Catherine Stihler, Europarlementariër, zei: “Labour-leden hebben ervoor gezorgd dat de huidige richtlijn inzake beroepskwalificaties ervoor zorgt dat autoriteiten taalcontroles kunnen toepassen na de erkenning van kwalificaties en dat werkgevers zullen blijven nagaan welke taalvereisten nodig zijn.

“Alle landen van de Europese Unie moeten de autoriteiten waarschuwen voor professionals die niet langer het recht hebben om hun beroep uit te oefenen.”

De wijziging door de Britse regering van de medische wet in overeenstemming met de richtlijn beroepskwalificaties zal zorgen voor een grotere veiligheid voor Britse patiënten en dodelijke gevallen zoals dr. Ubani, de Duitse arts die een patiënt in Cambridge heeft vermoord, voorkomen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending