Verbind je met ons

Voorpagina

Bemoedigende tekenen in onderzoek naar malariavaccins in de VS

DELEN:

gepubliceerd

on

081208_malariaGezondheidsonderzoekers van de Amerikaanse overheid hebben enkele succesvolle indicatoren gerapporteerd bij de eerste menselijke tests van een malariavaccin. In een proef waarbij minder dan 60 patiënten betrokken waren, wist het vaccin drie belangrijke hindernissen te overwinnen: het is veilig voor mensen, het veroorzaakt een immuunrespons en het bood bescherming tegen malaria bij volwassenen.

Sanaria Inc., een biotechnologiebedrijf in Maryland, heeft het vaccin ontwikkeld. Het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), met medewerkers van het Walter Reed Army Institute of Research en het Naval Medical Research Center, heeft het Sanaria-product geëvalueerd bij de National Institutes of Health (NIH) in de buurt van Washington.

Zevenenvijftig gezonde volwassenen stemden ermee in om deel te nemen aan een zogenaamde Fase 1-studie. Onder de vrijwilligers kregen 40 deelnemers het vaccin en 17 niet. Ervoor zorgen dat een vaccin veilig is, is in dit stadium een ​​van de belangrijkste doelstellingen van een proef. Dus nadat de vrijwilligers intraveneus waren gevaccineerd, lieten de onderzoekers een week voorbijgaan om te zien of er bijwerkingen optraden, of dat er tekenen van malaria werden veroorzaakt door de vaccinatie. vaccin.

Het proefvaccin staat bekend als PfSPZ, daarna Plasmodium falciparum, de meest dodelijke malariaveroorzakende parasiet. PfSPZ wordt gemaakt van levende maar verzwakte sporozoïeten, de nakomelingen van de infectieuze malariasporen. De vrijwillige NIAID-patiënten vertoonden die eerste week geen tekenen van de ziekte zelf en ontwikkelden verschillende niveaus van antilichamen tegen malaria, afhankelijk van het niveau van de PfSPZ-dosis die ze kregen.

Drie weken nadat de vrijwilligers hun laatste vaccinatie hadden gekregen, lieten de onderzoekers de malariamuggen los en werden de deelnemers door de insecten gebeten. Opzettelijke menselijke malaria-infectie onder gecontroleerde omstandigheden is een standaardproces bij onderzoeken naar malariavaccins, volgens het NIAID-persbericht van 8 augustus over de test.

Twaalf van de deelnemers die de hogere doses van het vaccin kregen, kregen geen malaria. Drie van de vrijwilligers met een hoge dosis kregen de ziekte, maar dat is vergelijkbaar met een infectie onder 16 van de 17 deelnemers in de groep met een lage dosis.

Nog eens twaalf deelnemers kregen helemaal geen vaccin en elf van die vrijwilligers kregen malaria.

advertentie

“In dit onderzoek hebben we in principe aangetoond dat sporozoïeten kunnen worden ontwikkeld tot een malariavaccin dat een hoog beschermingsniveau biedt en dat wordt gemaakt met gebruikmaking van de goede productiepraktijken die nodig zijn voor de vergunningverlening voor vaccins”, aldus dr. Robert A. Seder, hoofd van het onderzoek. onderzoeker van de proef bij het NIAID Vaccine Research Center.

De vrijwilligers waren allemaal in het NIH Clinical Center terwijl onderzoekers wachtten tot de symptomen verschenen. De deelnemers bleven daar door middel van diagnose en behandeling met antimalariamiddelen. Aan het einde van de proef bleek dat ze allemaal vrij waren van infectie.

Seder zei dat de proef een “veelbelovende eerste stap is in het genereren van bescherming op hoog niveau tegen malaria.” Toekomstige studies, zo voegde hij eraan toe, zullen proberen de beste dosering, het beste schema en de beste toedieningsmethode voor PfSPZ te vinden. In de Fase 1-studie kregen patiënten het vaccin intraveneus, wat niet gebruikelijk was voor vaccins. Een vaccin waarvoor injectie in een ader nodig is, is complexer om toe te dienen, vooral als je bedenkt dat sommige van de landelijke en onderontwikkelde gebieden waar malaria het grootste lijden veroorzaakt.

“De mondiale last van malaria is buitengewoon en onaanvaardbaar”, aldus NIAID-directeur Dr. Anthony S. Fauci. “Wetenschappers en zorgverleners hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het karakteriseren, behandelen en voorkomen van malaria; een vaccin is echter een ongrijpbaar doel gebleven. Wij zijn bemoedigd door deze belangrijke stap voorwaarts.”

Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die eerder dit jaar zijn gepubliceerd, vonden er in 2010 wereldwijd zo'n 219 miljoen gevallen van malaria en naar schatting 660,000 aan malaria gerelateerde sterfgevallen plaats. De meerderheid van de sterfgevallen door malaria vindt plaats onder Afrikaanse kinderen van 5 jaar en jonger.

De NIAID-vaccinproef is slechts een van de vele activiteiten die door de Amerikaanse overheid worden gesteund om de last van deze ziekte te verminderen. Het President's Malaria Initiative (PMI) werkt in 19 focuslanden in Afrika bezuiden de Sahara en de subregio Grote Mekong in Azië. De afgelopen zeven jaar heeft PMI samengewerkt met nationale overheden; Het Wereldfonds voor de bestrijding van AIDS, Tuberculose en Malaria; de Wereldbank en andere donoren om het voorkomen van de ziekte terug te dringen, waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze bijdraagt ​​aan een generatiecyclus van armoede. Het World Malaria Report van de WHO uit 2012 bood bewijs van succes in de anti-malariacampagne, waarbij het geschatte jaarlijkse aantal sterfgevallen wereldwijd sinds 2000 met meer dan een derde is gedaald.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending