Verbind je met ons

Voorpagina

Tonio Borg nieuwe commissaris voor gezondheid

DELEN:

gepubliceerd

on

De leden van het Europees Parlement stemmen op woensdag 21 november over de benoeming van Tonio Borg tot commissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming. De afgelopen weken werd de Maltese minister van Buitenlandse Zaken onderworpen aan een uitgebreid onderzoek door het parlement om na te gaan of hij geschikt was voor de post. Volg de stemming in de plenaire vergadering woensdag om 12.20 uur live op onze website om te zien of hij erin is geslaagd hen te overtuigen.

Als onderdeel van de controle van het Parlement werd de heer Borg gevraagd schriftelijk te reageren op vijf vragen van leden van het Europees Parlement en deel te nemen aan een drie uur durende grilling door drie parlementaire commissies. Het beoordelen van de geschiktheid van toekomstige commissarissen is een belangrijk onderdeel van de toezichthoudende bevoegdheden van het Parlement. Het dient ook om de transparantie van het benoemingsproces te vergroten.

 

Anna van Densky

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending