Verbind je met ons

Algemeen

De perfecte oplossing voor tandverlies met tandheelkundige implantaten

DELEN:

gepubliceerd

on

Een ontbrekende tand kan een deuk veroorzaken in zowel het uiterlijk als het zelfvertrouwen. Lees hoe tandheelkundige implantaten het probleem oplossen.

Daarnaast kan een ontbrekend gebit een deuk in het dagelijks leven veroorzaken. Als uw tanden niet op hun plaats zitten, kan dit uw vermogen om te spreken, eten en glimlachen belemmeren. Daarnaast kunt u te maken krijgen met extreem botverlies en een veranderd uiterlijk. Deze veranderingen kunnen begrijpelijkerwijs een ernstige tol eisen van zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Daarom is het noodzakelijk om een ​​effectieve oplossing te vinden om de mondgezondheid te behouden. Als het gaat om een ​​ontbrekende tand, kunnen tandheelkundige implantaten een stabiele vervanging blijken te zijn. Al ongeveer 20 jaar besteden tandheelkundige professionals tijd en moeite aan het perfectioneren van de tandheelkundige implantaatprocedure als een haalbare oplossing voor tandverlies. Gezien het feit dat het precies hetzelfde aanvoelt als de natuurlijke tanden, kan het het lang verloren gewaande gevoel van vertrouwen dat hiaten in de glimlach wegnemen, weer wakker maken. Niet alleen dit, maar ontbrekende tanden kunnen u ook kwetsbaar maken voor ernstige gebitsproblemen, inclusief maar niet beperkt tot tandvleesaandoeningen. Kortom, tandheelkundige implantaten slagen er niet alleen in om de natuurlijke tanden qua uiterlijk na te bootsen, maar leveren ook de functies op de meest natuurlijk mogelijke manier; alsof men nooit een van hun tanden heeft verloren.

Tandimplantaten omvatten het chirurgisch inbrengen van een titanium stift in de kaak om de basis te vormen voor het plaatsen van kunsttanden. Vervolgens wordt een kroon geplaatst om de natuurlijke tandstructuur na te bootsen. Naarmate de tijd verstrijkt, geleert de titanium stift met het kaakbot en vanaf dat moment wordt het tandimplantaat onderdeel van het lichaam. Dit zorgt er op zijn beurt niet alleen voor dat het alle functies van de tanden vervult, maar ook een leven lang meegaat en de bot- en weefselwarmte beschermt.

Waarom wordt het beschouwd als een perfecte oplossing voor tandverlies?

Voor de meeste mensen met gezonde tanden en tandvlees zijn tandheelkundige implantaten een ideale oplossing. Het wordt geleverd met een vrij hoog slagingspercentage en geeft een zeer natuurlijke afwerking. Bovendien zijn tandheelkundige implantaten, in vergelijking met andere tandheelkundige oplossingen zoals kunstgebitten en bruggen, een meer kosteneffectieve behandeling. Dit komt omdat ze niet hoeven te worden vervangen zoals kunstgebitten of bruggen.

Over de resultaten gesproken, de meerderheid van de patiënten heeft positieve dingen te zeggen over implantaten. Het stelt hen in staat om terug te keren naar hun normale levensstijl en heeft geen beperkingen als het gaat om voedselkeuzes. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken over het opnieuw leren eten of spreken. Bovendien ziet u er niet alleen goed uit, maar voelt u zich ook goed.

Omdat tandheelkundige implantaten de hele tand herstellen, stimuleert het bijgevolg de botgroei. Aangezien de titanium stift fungeert als de wortel van de tand, voorkomt dit mogelijke schade aan andere tanden. Bovendien elimineert het ook elk risico op kaakbotafbraak. Omdat het precies hetzelfde werkt als de natuurlijke tanden, voorkomt het ook dat de andere tanden na verloop van tijd bewegen.

Geschiktheid voor tandheelkundige implantaten

Personen met gezonde tanden en tandvlees komen in aanmerking voor tandheelkundige implantaten. Tandartsen zullen echter altijd eerst beoordelen of er een medische geschiedenis is en iemands levensstijl bespreken voordat ze doorgaan met de tandheelkundige implantaatprocedure. Om de zaken in perspectief te plaatsen, worden hieronder enkele overwegingen besproken:

advertentie

Bestaande medische problemen: Tandimplantaten zijn niet bedoeld voor patiënten met medische aandoeningen zoals hypertensie of diabetes. Uw tandarts bij Dentakay zal eerst de toestand beoordelen om het slagingspercentage van de procedure te evalueren.

Mondelinge problemen: Als een patiënt last heeft van bloedend tandvlees of gaatjes, zijn ze nog steeds geschikte kandidaten. De tandarts zal echter eerst de problemen evalueren en aanpakken om een ​​succesvol implantaat te garanderen.

Rokers: Het valt niet te ontkennen dat roken een negatieve invloed heeft op de algehele gezondheid. Hoewel ze nog steeds in aanmerking komen voor tandheelkundige implantaten, wordt het ten zeerste aanbevolen om ermee te stoppen om ten volle van de voordelen te genieten.

Afsluiten

Kortom, het maakt niet uit of u een ontbrekende tand of een gebit wilt behandelen, tandheelkundige implantaten zijn de meest haalbare oplossing die er is. We hopen dat het stuk u de informatie heeft kunnen geven waarnaar u op zoek was en dat u het nu gemakkelijk vindt om de beslissing te nemen.

Referentie website:

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending