Verbind je met ons

Algemene vragen

Hoe zal blockchain-technologie helpen bij het bestrijden van klimaatverandering?

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

"Bitcoin is niet milieuvriendelijk - het gebruikt evenveel elektriciteit als Zweden!" Dit is een van de meest voorkomende bezwaren tegen de nieuwe technologie van cryptocurrency. Het is een oversimplificatie. Bitcoin is de cryptovaluta van de eerste generatie: andere recentere projecten in de sector verbruiken veel minder energie[1] . Bitcoin-mijnwerkers gebruiken ook hernieuwbare energiebronnen: en als mijnwerkers alle BTC zouden maken met koolstofvrije energie, zou er geen probleem zijn.

Elke nieuwe technologie heeft voor- en nadelen, evenals kinderziektes. Trage verbindingen plaagden het vroege internet - dat was zelfs als je online kon komen: je moest soms een geeky whizzkid zijn om de gebruiksonvriendelijke systemen op te starten om alleen maar een e-mail te sturen. We mogen dus verwachten dat cryptocurrencies de hik zullen krijgen naarmate de sector volwassener wordt.

Blockchain – de ruggengraattechnologie

Distributed Ledger Technology (DLT), gewoonlijk de blockchain genoemd, is het faciliterende systeem dat crypto mogelijk maakt. Het is gewoon een digitaal grootboek of Rolodex van indexkaarten die informatie op een transparante, onbreekbare en gedecentraliseerde manier bevatten. Dit klinkt niet veel, maar het luidt een datarevolutie in. Elke computer op het netwerk valideert elk stuk van de blockchain, zodat er geen fouten kunnen zijn. Het is een zeer ingenieuze manier om informatie te verzamelen en te valideren. Het heeft een aanzienlijke toepassing op het grootste probleem van onze tijd: klimaatverandering[2] .

advertentie

Slimme contracten en volledige transparantie

Beginnend met de tweede cryptocurrency, Ethereum, werd een programmeerbare laag aan de blockchain toegevoegd. Verwarrend "Smart Contracts" genoemd - het betekent dat een applicatie kan worden geactiveerd vanuit de blockchain en er iets kan gebeuren in de fysieke wereld.

Stel je voor dat een afvalwaterverwerkingsbedrijf sensoren heeft aangesloten op zijn leidingen en afvalwaterzuiveringsinstallatie. Voorheen waren het mensen die de sensoren lazen en gegevens invoerden in een spreadsheet, die vervolgens naar de officiële sectorregulator werd gestuurd. Dus als een afvalparameter een wettelijk niveau overschreed, ging er een alarm af, dit werd geregistreerd en enkele dagen of weken later zou de toezichthouder actie kunnen ondernemen. Natuurlijk kan het alarm worden uitgeschakeld en de spreadsheet vervalst om het vervuilingsincident te verdoezelen.

Een blockchain-gebaseerd systeem gekoppeld aan de sensoren zou het alarm opnemen, de toezichthouder waarschuwen en onmiddellijk een boete in cryptocurrency uitdelen. Het publiek zou het weten en het transparante record kon niet worden vervalst. Waarom zou iemand dit doen: het is veel goedkoper in gebruik en flexibeler dan de oudere methode. De blockchain zal essentieel zijn voor een "Smart City"-toekomst waarin talloze gegevensstromen in realtime worden gemonitord om allerlei negatieve punten zoals emissies, energieverbruik, afval en recycling, vervuiling, verkeersopstoppingen te verbeteren; de lijst is eindeloos.

advertentie

De blockchain is transparant, onfeilbaar en heeft geen "Trusted Third Parties" zoals banken, verzekeringsmakelaars of makelaars nodig. Met name het volgen van koolstofemissies en andere klimaatgebeurtenissen zoals ontbossing of herbebossing zal worden vergemakkelijkt door blockchain-technologie.

De VN heeft identificeerde vier gebieden[3]  waar blockchain kan helpen bij het bestrijden van klimaatverandering:

  • Verbeterde handel in koolstofemissies
  • Gefaciliteerde handel in schone energie
  • Verbeterde klimaatfinancieringsstromen
  • Beter volgen en rapporteren van emissiereductie

Verbeterde COXNUMX-emissiehandel

Hoewel er critici zijn van "koolstofhandel" - waar vervuilers koolstofkredieten kopen van lage uitstoters, heeft het een plaats in elk koolstofreductiesysteem. Energy Blockchain Lab en IBM creëerden een blockchainplatform om koolstofactiva in China te verhandelen, wat een aanzienlijke verbetering was ten opzichte van het vorige ontwerp.

Gefaciliteerde handel in schone energie

Blockchain-technologie wordt gebruikt voor de ontwikkeling van peer-to-peer platforms voor de handel in hernieuwbare energie. Consumenten zouden hernieuwbare energie met elkaar kunnen kopen, verkopen of uitwisselen met behulp van tokens of digitale activa die een bepaalde hoeveelheid energieproductie vertegenwoordigen. Als je zonnepanelen op je dak hebt of een elektrisch voertuig (EV) hebt dat elektriciteit uit zijn batterij terug aan het net kan verkopen, dan komt dit sneller op je pad dan je denkt.

Verbeterde klimaatfinancieringsstromen

Het financieren van ecologische projecten kan een uitdaging zijn voor conventionele kredietverstrekkers, zoals banken. Een nieuw peer-to-peer leensysteem genaamd DeFi of Decentralized Finance zou kunnen worden gebruikt om kapitaal te creëren voor groene projecten. DeFi-projecten bestaan ​​nog maar een paar jaar, maar zijn in 2020 enorm populair geworden toen de sector tot bloei kwam.

Beter volgen en rapporteren van emissiereductie

Zoals hierboven besproken, kan blockchain-technologie zorgen voor meer transparantie rond vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen en het gemakkelijker maken om emissiereducties te volgen en te rapporteren, inclusief het aanpakken van problemen met de gegevenskwaliteit. Massamba Thioye, medevoorzitter van de Climate Chain Coalition en Manager, subdivisie Regulatory Framework Implementation, Divisie Mitigation bij UN Climate Change, zegt: "Bij het maken van klimaatbeleid is transparante meting, rapportage en verificatie van klimaatactie belangrijk. stelt beleidsmakers in staat om te begrijpen waar ze de reductie van broeikasgasemissies moeten stimuleren, terwijl ze erop kunnen vertrouwen dat ze voldoen aan de vereisten die zijn vastgelegd in de normen."

Gebruik Cases

Een ander punt van kritiek op crypto-token-aangedreven blockchain-schema's is dat ze onpraktisch zijn of weinig real-world voordeel hebben, in tegenstelling tot mooie brochures en PowerPoint-presentaties. Hier zijn een paar concrete projecten die de weg vooruit wijzen:

Supply Chain-initiatieven

De pandemie heeft duidelijk aangetoond hoezeer we afhankelijk zijn van complexe wereldwijde toeleveringsketens. Een groot deel van de productie in het Westen komt uit het Verre Oosten. Dit omvat de COXNUMX-uitstoot van het fysiek verzenden van dingen, maar ook enorme hoeveelheden papierwerk als vracht door de douanesystemen van verschillende landen gaat. Het is een nachtmerrieachtig en verspillend proces. Zoals Brexit Britain ontdekt, is het niet aanvinken van het juiste selectievakje op een douaneaangifte het ticket naar een wereld van kostbare frustratie. Blockchain-gebaseerde documentatie zal een stapsgewijze verandering in efficiëntie zijn, de productiviteit verhogen en de kosten, en dus emissies, verlagen.

Unilever heeft een proefproject met een theeretailer, een verpakkingsbedrijf en verschillende banken. De gigant van consumptiegoederen ontwikkelt een systeem om theeleveranciers te volgen en te belonen voor duurzame landbouwpraktijken. Gegevens over hun producten, waaronder theekwaliteit, ecologische impact en prijs, worden opgeslagen op de blockchain, waardoor ze door banken kunnen worden beloond met lagere kosten.

Voedselveiligheid en -beveiliging is een grote zorg voor zowel consumenten als retailers. Walmart, JD.com, IBM en Tsinghua University hebben in 2017-2019 een blockchain-programma voor bladgroenten getest. Het resultaat was een verbeterde tracking van zendingen van leveranciers naar winkels.

Elektriciteitsvoorziening, DER en IoT

Energieopwekking maakt een technologische revolutie door. Voorheen werd energie centraal opgewekt bij grote elektriciteitscentrales en vervolgens gedistribueerd via een landelijk elektriciteitsnet om indien nodig bij u thuis of op uw bedrijf aan te komen, aangezien elektriciteit moeilijk op te slaan is. Een centrale controlekamer regelde alles en kon indien nodig back-upcentrales online brengen - misschien legde een overstroming of brand een deel van het netwerk uit. Het is slechts een druk op de knop en een gigantische energiecentrale kan "spinnen".

Tegenwoordig liggen de zaken veel complexer. Intermitterende hernieuwbare energiebronnen vormen een steeds groter deel van het net. Iedereen kan zijn eigen elektriciteit opwekken: zonnepanelen zijn populair, windturbines kunnen op veel locaties worden geplaatst en EV's hebben de potentie om een ​​enorme batterij op wielen te zijn. In Virginia rolt Dominion Energy een vloot van 50 elektrische schoolbussen uit. Twee keer per dag brengen ze scholieren naar school en terug. De rest van de tijd zijn de voertuigen bedoeld om als grote batterijreserve in het depot te staan ​​dat is aangesloten op het elektriciteitsnet! Elke bus bespaart 24,000 kg CO2 ten opzichte van een dieselbus.

Deze technologieën staan ​​bekend als "Distributed Energy Systems" of DER's. Ze hebben complexe computer- en betalingssystemen nodig om goed te werken. Je moet alles volgen, ervoor zorgen dat er prikkels zijn als het systeem meer (of minder) stroom nodig heeft, en eerlijk betalen. Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn een integraal onderdeel van dit toekomstige Internet of Things (IoT). Het brengt veel bidirectionele machineonderhandeling met zich mee. Een van de grootste huishoudelijke stroomverbruikers is de wasmachine. Meestal is het een klein karwei om het in te laden en te beginnen met wassen. Maar wat als u de vuile kleren erin stopt en de machine laat beslissen wanneer hij moet werken, onder verschillende parameters. Het kon bijvoorbeeld om 3 uur 's nachts beginnen toen elektriciteit goedkoop was. Of het smart grid heeft misschien een teveel aan windenergie, dus vraag de wasmachine om direct te starten om deze niet te verspillen. Dergelijke systemen zullen energiezuiniger zijn in een slanker netwerk, maar hebben de tracking, lage transactiekosten en transparantie nodig die alleen de blockchain kan bieden.

Lokale energiesystemen hebben een groot potentieel voor innovatie tegen klimaatverandering. EnergyWeb.org[4]  schat dat er in 100 320 proefprojecten waren met een waarde van meer dan $ 2018 miljoen, en dat zullen er elk jaar meer zijn.

Automatiseer en stimuleer duurzame praktijken

Wereldwijd zijn er veel problemen met het bestrijden van klimaatverandering. Vooral in de derde wereld zijn er monitoringproblemen. Om nog maar te zwijgen van het simpele feit dat een enorm aantal mensen geen bankrekening heeft: 1.7 miljard volwassenen hebben geen bankrekening in 2021. Als ze de armen van het zuiden zijn, heeft het betalen van hen om iets groens of duurzaams te doen een dubbel voordeel: afnemende hun armoede en het terugdringen van de klimaatverandering. Velen hebben nu smartphones, dus conventionele banken zijn niet essentieel. Laten we ons een regeling voorstellen die zelfvoorzienende boeren betaalt om bomen op hun land te planten. Satellieten houden de aanplant in de gaten. De boeren worden betaald via een slim contract in een cryptocurrency-token-app op hun telefoon die kan worden ingewisseld voor biologische zaden of landbouwapparatuur. Hiermee worden ze gesubsidieerd om over te stappen op een biologische of "no-till"-landbouw met verminderde uitstoot, wat ze niet anders zouden kunnen omdat het productiviteitsverlies in de omschakelingsperiode zou leiden tot hongersnood.

Meer geavanceerde op blockchain gebaseerde systemen zullen vele soorten duurzame praktijken mogelijk maken, en we staan ​​nog maar aan het begin. Sommige systemen zullen falen omdat we ons in de vroege stadia van een leercurve bevinden. Velen zullen echter slagen. Ze zullen de standaard bepalen voor wereldwijde "Best Practice" in hun vakgebied en soortgelijke projecten elders aanmoedigen.

Gedecentraliseerde blockchain-systemen hebben de toekomst[5] . Over vijf of tien jaar zullen ze ons waarschijnlijk verbazen met hun potentieel.

Dit artikel bevat gesponsorde links.


Algemene vragen

Hoe te kopen en slim te investeren in cryptovaluta

gepubliceerd

on

De markt voor cryptocurrency is een van de meest fascinerende financiële markten om naar te kijken. De markt is niet alleen gevuld met volatiele activa, maar is ook zeer gehuld in mysterie.

Beleggers die winst willen maken uit cryptocurrency trading weten vaak niet wat de beste manier is om dit aan te pakken. Terwijl sommigen de sprong wagen om cryptomunten te kopen en vast te houden, zijn anderen er niet zeker van of het het risico waard is.

Ons doel bij het schrijven van deze gids is om u te helpen enkele van de winnende strategieën voor cryptocurrency-investeringen te begrijpen. Lees hier voor meer informatie daarover.

advertentie

1.  Altijd DYOR

De opwinding van het houden van crypto, het plezier om winst te maken en de toekomstige projecties van de markt kunnen ervoor zorgen dat u onmiddellijk in crypto gaat investeren.

Toch moet je niet vergeten dat de markt volatiel is. Bitcoin (BTC), de toonaangevende cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, blijft een belangrijke factor om rekening mee te houden. De rally van BTC kan andere munten sturen voor een nieuwe prijsontdekkingsmissie. Evenzo kan een waardevermindering van de waarde van Bitcoin ervoor zorgen dat de hele cryptomarkt crasht als een kaartspel.

De vuistregel is om altijd je eigen onderzoek (DYOR) te doen voordat je in een crypto investeert. Enkele van de factoren die het overwegen waard zijn bij het onderzoeken zijn:

advertentie

· De marktkapitalisatie van de cryptomunt.

· De maximale voorraad van de munt.

· Ontdek de langetermijnvooruitzichten van de relevantie van de cryptomunt.

2. Investeer uw spaargeld niet

Cryptocurrency-handel kan u helpen meer geld te verdienen. Praten over het vermenigvuldigen van uw geld! Wees desondanks voorzichtig met uw investeringsbeslissingen, want de markt kan soms "grappig" zijn.

Beleg niet met uw spaargeld of geld dat u dringend nodig heeft. Overweeg in plaats daarvan alleen te investeren "wat u zich kunt veroorloven te verliezen. '

Op deze manier zou u zich niet al te veel zorgen maken als de cryptomarkt opraakt en uw geld opraakt.

3. Koop geen Bitcoin

Dit lijkt onhandig, toch? Waarom zouden we u adviseren om niet in Bitcoin te investeren? Daar zijn verschillende redenen voor en deze omvatten:

· Bitcoin kopen zou alleen voor langetermijninvesteringen moeten zijn. Dus als u op zoek bent naar kortetermijntransacties, is beleggen in Bitcoin niet ideaal.

· De tweede reden is dat sommige Alternative Coins (Altcoins) met potentieel de neiging hebben om meer te stijgen dan Bitcoin. Het kan bijvoorbeeld twee maanden of langer duren voordat Bitcoin 50% wint. Dit is het omgekeerde met Altcoins, aangezien sommige hiervan 50% of meer kunnen doen in 2 weken of minder.

4. Risico's spreiden door uw portefeuille te diversifiëren

Risicobeheer is een belangrijke vaardigheid voor succesvolle cryptocurrency-handel. Tot wees een slimme crypto-investeerder, overweeg dan om uw risico's te spreiden door uw portefeuille te diversifiëren.

Doe dit door meer dan één cryptovaluta te kopen. Het idee is dat als een van je cryptomunten aan het tanken is, de andere misschien is "mooning. '

Daarnaast is het aan te raden om in meer dan één cryptomunt te investeren, omdat dit je portefeuille in evenwicht brengt.

Houd er rekening mee dat diversificatie van de portefeuille ook riskant kan zijn. Dit is meestal wanneer u investeert in cryptomunten zonder "werkelijke waarde.” Het is daarom belangrijk om alleen beleggen in cryptocurrencies die werkende producten hebben en iets nuttigs bouwen voor het cryptocurrency-ecosysteem.

Probeer de diversificatie van de portefeuille niet te overdrijven. Het is beter om 4 cryptomunten vast te houden dan 10 of meer. Hoe minder en meer prospectief de munten zijn, hoe groter uw kansen op het maken van een behoorlijke winst.

5. Vertrouw niet te veel op wat de menigte zegt

De meerderheid heeft niet altijd gelijk, wat betreft investeringen in cryptocurrency. Het zal u interesseren om te weten dat sommige cryptoprojecten de diensten van influencers inhuren om te promoten of “shill" de projecten.

Vertrouw niet te veel op wat de meeste cryptocurrency-investeerders zeggen. De markt voor cryptocurrency is zowel volatiel als onvoorspelbaar.

Het is dus vrij moeilijk om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen op basis van wat de meeste beleggers zeggen.

Bewapen uzelf met de juiste kennis, zodat u de huidige trends in de markt kunt begrijpen voordat u in cryptovaluta investeert.

6. Handhaaf een investeringsdiscipline

Een succesvolle cryptocurrency-investeerder beperkt niet alles wat hij of zij doet tot het maken van winst uit cryptohandel.

Een meerderheid van succesvolle beleggers leert ook. Meestal begint dit met het ontwikkelen en onderhouden van een beleggingsdiscipline.

Sommige beleggers houden het liever bij de spotmarkt. Voor sommige anderen is het verhandelen van crypto Futures de beste. Terwijl sommige cryptocurrency-investeerders gewoon jarenlang cryptomunten kopen en vasthouden.

De algemene regel is om een ​​beleggingsdiscipline te ontwikkelen die voor u werkt en u daaraan te houden.

7. Kies een robuust beveiligingsmodel voor uw cryptovaluta

Het opslaan van uw cryptomunten is zeer essentieel. U wilt het niet kwijtraken of in de verleiding komen om het te verkopen als u er nog niet klaar voor bent.

De populaire optie is om de cryptomunten op een cryptocurrency-handelsplatform/-uitwisseling te laten staan.

Vanwege de hacks op sommige van deze beurzen, werd het noodzakelijk om 'zachte portemonnees' te gebruiken, zoals Trust Wallet en de Blockchain Wallet.

U kunt ook hardware-wallets overwegen, die u in wezen helpen uw cryptomunten op te slaan op een handheld, offline apparaat.

Conclusie

Slim handelen is belangrijk om u te helpen uw winst als cryptocurrency-investeerder te maximaliseren. De bovenstaande tips zijn gebruikt door enkele van de opmerkelijke persoonlijkheden in het crypto-ecosysteem en het heeft voor hen gewerkt.

Heb je een van die investeringsopties voor cryptocurrency geprobeerd? Welke van hen werkte het beste voor u?

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Verder lezen

Algemene vragen

Een huis laten taxeren zonder makelaar?

gepubliceerd

on

Dus je hebt besloten om je huis te verkopen. Voordat u uw woning op de markt brengt, is een van de belangrijkste dingen die u moet doen het bepalen van een realistische vraagprijs. Om dit te doen, moet de huidige marktwaarde van uw woning worden bepaald, zodat u uw woning niet onderwaardeert of langer op de markt laat staan ​​dan nodig is met een onrealistisch prijskaartje.

Misschien wilt u een lokale high street agent gebruiken om alle aspecten van de verkoop van uw huis te voltooien, inclusief de taxatie. Hoewel het zeker geruststellend kan zijn om de teugels over te dragen aan een branche-expert, vooral als dit uw eerste verkoop van onroerend goed is, brengt dit ook aanzienlijke kosten met zich mee. Makelaarskosten zijn over het algemeen het duurste aspect van verhuizen en kunnen overal in de regio van 0.75-3% van uw totale onroerendgoedprijs kosten. 

U moet ook rekening houden met de kosten van advocaatkosten, zegelrecht, energieprestatiecertificaat en verhuizingen, om nog maar te zwijgen van eventuele opknapbeurten, herhypotheken en extra kosten zoals de extra kosten voor de verkoop van een koop-voor-verhuur onroerend goed of tweede huis. Als u geen rekening houdt met alle kosten die uw verkoop met zich meebrengt, blijven velen zelf achter zonder genoeg geld om uw volgende eigendom te kopen of het nodige kapitaal vrij te maken. Aangezien de gemiddelde verkoopkosten van een onroerend goed in het VK een niet onbelangrijke 2% van de totale onroerendgoedprijs bedragen, is het belangrijk om het proces zo kosteneffectief mogelijk te maken.

advertentie

Als het gaat om het taxeren van uw eigendom, bieden sommige lokale makelaars deze service gratis aan. Controleer echter altijd de kleine lettertjes, want het regelen van een taxatie met een makelaar in de winkelstraten kan betekenen dat u verplicht bent uw eigendom bij hen op de markt te brengen als u ervoor kiest om binnen een bepaald tijdsbestek vanaf de taxatiedatum tot verkoop over te gaan. Tenzij u een contract zonder verkoop, geen vergoeding hebt ondertekend, kan het u ook geld kosten als een makelaar er vervolgens niet in slaagt uw eigendom te verkopen.

Als alternatief kunt u zelf de taxatie uitvoeren door onderzoek te doen naar de lokale woningmarkt en de recente verkoopprijzen van eigendommen van een soortgelijk type en locatie als die van u. lokaal planningsautoriteit websites bieden ook meer informatie over eventuele renovaties en uitbreidingen die voor een bepaald onroerend goed zijn uitgevoerd. Dit geeft u echter waarschijnlijk slechts een ruwe schatting in termen van een vraagprijs die u op uw eigen eigendom kunt plaatsen, aangezien geen twee eigendommen (of potentiële kopers en hun budgetten) helemaal hetzelfde zijn.

Voor een uitgebreidere taxatie van uw woning zijn er nu een aantal gratis online waarderingstools beschikbaar. Het is echter erg lastig om uw huis volledig zelfstandig te verkopen, tenzij u al een koper in de rij heeft staan, aangezien uw vermogen om potentiële kopers te bereiken bij een onderhandse verkoop zeer beperkt zal zijn. Dit komt omdat de belangrijkste online vastgoedportals: Zoopla, Rechts bewegen als Op de markt vermeld geen eigenschappen voor individuele leveranciers.

advertentie

Wil je meer moeite doen voor een hogere financiële beloning, dan is een alternatieve optie om een ​​online of hybride makelaar in te schakelen. Een online enige makelaar biedt vergoedingen vanaf slechts £ 99 voor het verkopen van uw eigendom (sommigen doen zelfs de verkoop) gratis en het terugverdienen van hun kosten via optionele extra's), maar u zult nog steeds veel zelf moeten doen en uw vastgoedwaardering zal over het algemeen alleen gebaseerd zijn op online gegevens in plaats van op een fysieke taxatie.

Een hybride makelaar is het midden tussen een online en een high street makelaar. Ze bieden een vaste vergoeding voor de verkoop van uw eigendom in de regio van £999-£1999, zodat u precies weet hoeveel de verkoop u vanaf het begin zal kosten en dienovereenkomstig kunt budgetteren. Er zijn ook nu betalen of later betalen en geen verkoop, geen vergoedingsopties beschikbaar en diensten zoals foto's van onroerend goed, het maken van aanbiedingen, gehoste bezichtigingen en ondersteuning bij onderhandelingen met kopers, zodat u niet al het werk doet voor de verkoop. Het belangrijkste is dat ze ook persoonlijke taxaties uitvoeren via een toegewijde en deskundige lokale agent om een ​​nauwkeurige vraagprijs voor uw eigendom te garanderen.

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Verder lezen

Algemene vragen

Hoe cashbacks een krachtig marketinginstrument zijn geworden

gepubliceerd

on

Van alle verschillende soorten klantenbonussen of incentives die beschikbaar zijn, is een cashback misschien wel de meest aantrekkelijke. We houden er allemaal van om geld terug te krijgen als we uitgeven, daarom is deze techniek een krachtig hulpmiddel geworden voor bedrijven die klanten willen aantrekken en behouden.

Bankieren met Cashback

Een van de vroegste cashback-regelingen kwam van Discover Financial Service, een onderdeel van Morgan Stanley. Vanaf 1986 gaven ze hun kaarthouders aan het einde van het jaar een geldbedrag, gebaseerd op de totale kosten die het hele jaar door werden geheven.

advertentie

Er zijn nu veel creditcards van verschillende banken die hun gebruikers cashback bieden. American Express heeft een aantal van de hoogste cashback-tarieven, tot 5% als u tot £ 10,000 uitgeeft in een jaar. Anderen zoals Sainsbury's Bank en Tesco laten je punten verzamelen die kunnen worden omgezet in geld of andere beloningen.

U ziet ook speciale bankrekeningen in de vorm van een beloning, met een maandelijkse cashback. Deze omvatten Barclays Blue Rewards, Santander 123 Lite en TSB Spend & Save Plus. In deze gevallen is de cashback meestal gebaseerd op de maandelijks betaalde rekeningen of andere activiteiten die op de rekening worden uitgevoerd.

Winkelaanbiedingen met cashback

advertentie

Een ander geweldig idee is om geld terug te krijgen terwijl je winkelt. Dit is iets dat kan worden gedaan op sites als Quidco en TopCashback. Ze werken elk met duizenden retailers, met Quidco geeft tot 160% cashback en TopCashback geeft u maar liefst 165%.

Deze sites werken door een deel van de commissie door te geven die retailers hen geven om u naar hen te sturen, dus in theorie wint iedereen. U kunt ook rechtstreeks geld terugkrijgen bij retailers. Onder de merken die het potentieel van het aanbieden van beloningen hebben gerealiseerd, zijn H&M en New Look.  

Reizen, spelletjes en andere vrijetijdsactiviteiten  

Het maakt niet uit hoe je je vrije tijd doorbrengt, er zijn waarschijnlijk manieren om cashback te krijgen terwijl je dat doet. Als je van reizen houdt, kun je bij het laatste punt naar die cashback-sites kijken. U vindt cashback-aanbiedingen van onder meer Expedia, Travelodge en British Airways.

Een ander voorbeeld komt met online casino's, waar u een no-deposit bonus UK 2020 met £10+ gratis cash en nieuwe bonussen voor slots op bepaalde sites. Hierdoor kun je de spellen bij Pink Casino, Monster Casino of andere sites uitproberen zonder dat je je eigen geld hoeft te gebruiken om te beginnen.

Onder de andere bedrijven die u op cashback-sites vindt, zijn Ticketmaster, GameStop en Netflix. Zoals u kunt zien, is er iets voor elke smaak en levensstijl, dus u moet proberen te profiteren van de deals die voor u het meest interessant zijn.

De golf van cashback-aanbiedingen in de afgelopen jaren is het bewijs van hoe effectief deze deals zijn, zowel voor de bedrijven die ze aanbieden als voor de klanten die ze gebruiken. Voordat u geld uitgeeft, moet u een kijkje nemen om te zien wie u op dit moment de beste cashback kan geven.  

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending