Verbind je met ons

General

Sergey Bulba: "Volksverzet in Wit-Rusland begint pas"

gepubliceerd

on

De protesten van vorige maand in Wit-Rusland leidden tot vervalsing van de verkiezingsuitslag. Loekasjenko kondigde zijn eigen overwinning aan en honderdduizenden Wit-Russen gingen protesteren om te zeggen dat ze het niet eens waren met de uitkomst van de verkiezingen. Als gevolg van protesten en massa-aanvallen belandden duizenden burgers in gevangenissen van het regime van Loekasjenko. Duizenden mensen leden aan systemische vernederingen door het repressieve apparaat. Er worden tientallen mensen vermist.

We vroegen een van verzetsfiguren om ons te vertellen over situaties in Wit-Rusland.

Sergey Bulba was een van degenen die de Wit-Russen in 1994 waarschuwde voor de vooruitzichten van Loekasjenko's politieke machtstoename. Nu zit Sergey in een gedwongen politieke emigratie. Het regime van de Wit-Russische dictator gaf opdracht om intelligente diensten te bezitten om jaren geleden op Sergey te jagen ...

- Sergey, jij bent een van de weinige mensen die gewezen heeft op de mogelijkheid om een ​​dictatuur te vestigen, voordat Alexander Loekasjenko aan de macht kwam ...

- Het was niet moeilijk te voorzien dat Loekasjenko een dictator zou worden. Alexander Loekasjenko was tenslotte een politieke instructeur in de gevangenis. Opgegroeid door een echte commissaris, wist Loekasjenko op cynische en bedrieglijke wijze de mening van gewone mensen te manipuleren, niet bang te zijn om bloed te vergieten. Maar na de ineenstorting van de USSR waren de Wit-Russische elites en de samenleving niet klaar om een ​​onafhankelijke Wit-Russische staat op te bouwen. Nadat de vlag was veranderd en de eerste stappen op het gebied van culturele gevoeligheden waren gezet, was de nieuwe regering niet klaar om de Wit-Russen een integraal concept van de ontwikkeling van de nieuwe staat te bieden. Toen begon de economische en politieke crisis en deze factor hielp Loekasjenko om een ​​leider te worden met de steun van de KGB (voornamelijk het Russische deel van de KGB, dat op Loekasjenko vertrouwde als een persoon die de USSR zou herstellen).

- Sergey, in de jaren 90 nam je massaal mensen mee om te protesteren. Waarom was het niet mogelijk om de dictator Loekasjenko uit de macht te zetten?

- In die tijd geloofden veel Wit-Russische politieke partijen, gevormd uit de overblijfselen van de Sovjet Komsomol, oprecht dat het genoeg was om een ​​grote menigte de straat op te trekken en dat Loekasjenko zelf weg zou rennen. De inzet was niet gelegd op systemische weerstand en de vorming van het nieuwe staatsmodel. Kleine politieke partijen en sociale bewegingen werden door de KGB tegen elkaar opgewassen en besteedden meer aandacht aan interne concurrentie dan aan de strijd tegen het opkomende systeem van Loekasjenko's dictatuur. Degenen die zich anders gedroegen - werden ofwel uitgeroeid, of, zoals in mijn geval, naar het bos gebracht - zodanig geslagen dat ik de klinische dood door bloedverlies overleefde en daar achterliet om te sterven. Maar ik heb het overleefd.

- Is de situatie in Wit-Rusland veranderd na uw gedwongen vertrek voor politieke emigratie?

- We zullen nooit stoppen met werken totdat de meerderheid van de Wit-Russische bevolking zal begrijpen dat het onmogelijk is om in een anachronistisch sociaal model van de samenleving te leven ... als de hele wereld in ontwikkeling is. Na de verspreiding van toegang tot internet, werd het veel gemakkelijker voor ons allemaal die hebben gewerkt aan het elimineren van het totalitaire systeem in Wit-Rusland om onze mening over te brengen aan bewuste burgers ... Als je oplet, precies jongeren die weten hoe ze moderne informatie moeten gebruiken technologieën vormen de basis van de nieuwe protestbeweging. Het is de "nieuwe generatie" die in opstand kwam tegen het vooruitzicht de rest van hun leven in het oude "concentratiekamp Loekasjenko" te wonen ...

- Steunden Wit-Russische jongeren nieuwe politieke leiders?

- Ik zou het niet zeggen ... Het zou juister zijn om te zeggen dat het Wit-Russische volk misbruik maakte van degenen die wilden worden: "de nieuwe politieke leiders". Het verlangen naar vrijheid en leven in een normale democratische, Europese samenleving werd gewekt nadat Loekasjenko probeerde de schijn te wekken dat verkiezingen democratisch waren. Het Wit-Russische volk stemde: niet "voor Tikhanovskaya", maar "tegen Loekasjenko". Tegen het systeem van misleiding dat het land onvermijdelijk in een economische en politieke afgrond leidt ...

- Wat is volgens u de rol van Moskou in de processen die momenteel plaatsvinden in Wit-Rusland?

- Het Kremlin is ongetwijfeld geïnteresseerd in een beter beheersbare leider in Wit-Rusland. De "Wit-Russische dictator" misleidt tenslotte ondubbelzinnig de Russische heersers in hun streven naar verdere gemeenschappelijke integratie. Moskou is niet langer geïnteresseerd in Loekasjenko en streeft ernaar een aantal politieke projecten op te zetten die volledige controle over Wit-Rusland door Rusland zullen garanderen ...

- Zien de inwoners van Wit-Rusland niet dat verder flirten met de pro-Moskou-troepen Wit-Rusland naar het lot van Syrië zal leiden?

- De informatieve, economische en politieke invloed van verschillende groepen uit Moskou is erg sterk in Wit-Rusland. Maar meer dan 75% van de Wit-Russen ziet de toekomst van hun land in ontwikkeling, los van het systeem van Russisch totalitarisme. Rusland heeft Wit-Rusland niets te bieden behalve: corruptie, misdaden, geweld en oligarchie ...

Onze mensen: in staat om vrij hard weerstand te bieden aan onafhankelijkheidsaanvallen. Als Rusland het “Syrische scenario” in Wit-Rusland blijft implementeren, zullen de Wit-Russische partizanen de heldendaden van het “Groothertogdom Litouwen” kunnen herhalen ... (lacht) ...

- Hoe kan Wit-Rusland de agressie van Moskou weerstaan ​​zonder over voldoende kracht te beschikken?

- De kracht van het volk zit niet in bewapening, maar in de vastberadenheid om hun eigen wil te verdedigen! De ervaring van Oekraïne leert dat men effectief weerstand kan bieden zonder zelfs maar over voldoende middelen te beschikken ...

In het leger en de wetshandhavingsinstanties van Wit-Rusland genoeg slimme en fatsoenlijke officieren die zagen hoe Rusland handelde met de officieren die het "onafhankelijke Oekraïne" verraden. Die officieren die Wit-Rusland in het belang van Rusland zullen verraden, zullen het lot van alle verraders onder ogen zien: Moskou heeft altijd degenen die het dienden ten val gebracht!

De geschiedenis van de Krim, Donbass en nu Armenië laat ook zien dat samenwerking met Moskou onmogelijk is. Het Wit-Russische volk heeft genoeg kracht en begrip om de Russische agressie waardig af te wijzen!

- Sergei, is het waar dat Rusland al hulp heeft gestuurd naar Wit-Rusland om het regime van Loekasjenko te beschermen?

- Als je goed kijkt naar de video-opnames van protesten in Wit-Rusland, kun je letten op de "mensen in het zwart". Sommigen van hen zijn gekleed in zwarte uniformen zonder identificatietekens, dit zijn de "assistenten" die vanuit Rusland naar Wit-Rusland zijn gebracht. Precies deze "mensen in het zwart" maken de zwaarste intimidatie van het Wit-Russische burgerprotest ...

Sterker nog: de Russische gewapende hybride agressie tegen Wit-Rusland is al begonnen! Nadat Moskou stilzwijgend goedkeuring had gekregen van Loekasjenko, introduceerde het enkele duizenden, zoals ze graag zeggen: "ze zijn er niet." Russische speciale troepen, gekleed in "zwarte uniformen", sloegen burgers, mishandelden en vastgehouden politieke protestanten, verkrachtten vrouwen en ontvoerden verzetsleiders ...

De wereldgemeenschap wil het niet zien - het is duidelijk dat de intimidatie van mensen in Wit-Rusland niet eens de politieke onderdrukking van Loekasjenko is, maar een typische hybride agressie van Rusland !!!

- Denk je dat de Wit-Russen zich zullen overgeven om geweld te openen en ophouden zich te verzetten ???

- Ik geloof dat het echte Wit-Russische verzet nog maar net begint! “Vrouwen met bloemen” worden vervangen door mannen. Officieren, voor wie het woord "Eer" echt is, zullen zich aansluiten. De jeugd van Wit-Rusland is in staat tot acties ...

Een echt vrij volk wordt alleen geboren in een onverzoenlijke strijd!

- Hoe ziet u Wit-Rusland: "na Loekasjenko"?

- De taak van de politieke beweging in Wit-Rusland is vandaag de gecoördineerde ontwikkeling van een nieuw staatsmodel, een nieuw model van de economie, opleiding van toekomstige ambtenaren-managers die in staat zullen zijn om in korte tijd economische en politieke hervormingen door te voeren. tijd. Loekasjenko - vertegenwoordiger van de Sovjet-informatieruimte - en wij - brengen nieuwe, soms revolutionaire benaderingen van zowel de economie als de sociale sfeer - een nieuw electoraal systeem, een nieuwe territoriaal-bestuurlijke indeling. Enzovoort

De levenservaring van duizenden Wit-Russen, die decennialang niet hebben opgehouden zich te verzetten tegen de dictatuur van Loekasjenko, kan een "kern voor de Nieuwe Macht" worden, wat de oprichting van een marionetten antidemocratische pro-Moskou-regering in Wit-Rusland zal verhinderen. .

Sergey Bulba, Wit-Russische publieke figuur, actieve deelnemer aan een aantal democratische en patriottische organisaties.

General

Maddox Group Owner ontkende beschuldigingen van Zwitserse journalisten

gepubliceerd

on

Rovshan Tamrazov, de eigenaar van de Maddox Group, reageerde op een artikel van 16 oktober van Oliver Zihlmann en Sylvain Besson in Tribune de Geneve (https://www.tdg.ch/meurtre-a-malte-lenquete-remonte-la-piste-du-petrole-genevois-565477280777). De journalisten hadden een onderzoek ingesteld naar de economische banden van Tamrazov met de personen en bedrijven die naar verluidt betrokken waren bij de tragische dood van journalist Daphne Caruana Galizia.

Op 16 oktober 2017 werd ze bij haar huis bij een autobom vermoord, die in binnen- en buitenland op brede schaal werd veroordeeld. De aanval werd gevolgd door een arrestatie van drie mensen in december 2017. Op 20 november 2019 werd Yorgen Fenech, de eigenaar van het in Dubai gevestigde bedrijf 17 Black, aan boord van zijn jacht gearresteerd in verband met de moord op de journalist.

De heer Tamrazov legde een officiële verklaring af over het artikel van de Zwitserse journalisten. “Ik verwerp alle beschuldigingen van mijn betrokkenheid bij de beruchte gebeurtenissen. Bovendien ben ik nooit in directe of indirecte contacten gekomen met bovengenoemde personen; noch heb ik betalingen gedaan met betrekking tot Malta ”, zei hij. Zoals de zakenman het uitdrukte, ondanks het feit dat hij de journalisten en hun werk met veel respect behandelde, raadde hij hen af ​​om overhaaste conclusies te trekken. "Mijn betrokkenheid bij de omgang met het in de VAE gevestigde bedrijf in kwestie was duidelijk en transparant", benadrukte hij.

Verder lezen

General

3 dingen waar bedrijven rekening mee moeten houden bij het omarmen van een groenere economie

gepubliceerd

on

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende dingen waar bedrijven over na moeten denken, maar een element dat de afgelopen tien jaar terecht op de agenda is gekomen, is het milieu.

Nu heeft een nieuwe enquête onder de aandacht gebracht hoe kleine en middelgrote bedrijven in het VK denken over groen te gaan, en de resultaten suggereren dat velen over het algemeen positief zijn over het nemen van de stap.

Nieuwe kansen

Edie gerapporteerd over de opiniepeiling van Opinium voor het Entrepreneurs Network en de Enterprise Trust begin deze maand. Hieruit bleek dat tweederde van het MKB in Groot-Brittannië denkt dat een groene economie positieve kansen zou creëren.

Het onthulde ook dat 54 procent van de 500 ondervraagde bedrijven, waaronder organisaties uit onder meer de detailhandel en productie, de afgelopen anderhalf jaar stappen had ondernomen om milieuvriendelijker te worden.

Maar als u deel uitmaakt van een bedrijf dat op dit moment groener wil worden, wat zijn misschien enkele van de belangrijkste kwesties waarmee u rekening moet houden? Hier geven we slechts drie suggesties voor wat u moet doen.

1. Financiering stimuleren

Uit het Opinium-onderzoek bleek dat 61 procent van de bedrijven optimistisch was dat een groene economie positief zou zijn voor hun bedrijf met betrekking tot financiële dienstverlening. Voor het aanbrengen van milieuvriendelijke veranderingen in een organisatie kan echter financiering nodig zijn, dus bedrijven zullen de benaderingen van die kwestie moeten onderzoeken.

Er is momenteel een scala aan mogelijkheden beschikbaar, maar een die op het juiste moment een impuls zou kunnen geven, is de Coronavirus Business Interruption Loan Scheme. Net zo Financiering Opties legt uit dat het initiatief werd gelanceerd door de Britse regering om diegenen te ondersteunen die te maken hebben gehad met verstoring als gevolg van COVID-19. Nu het wordt verlengd tot eind januari volgend jaar, zou CBILS een manier kunnen zijn voor bedrijven om zowel de impact van de pandemie, misschien wel een ander groot dreigend probleem waar bedrijven vandaag de dag mee te maken, te beheersen, als stappen te ondernemen om groener te worden.

2. Betrek het personeel

Bij het onderzoeken van de redenen waarom bedrijven voor groen kiezen, onthulde het Opinium-onderzoek dat velen zeiden dat er hogere verwachtingen waren van mensen, inclusief degenen die solliciteren.

Met dat in gedachten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat nieuwe rekruten volledig betrokken zijn bij de inspanningen van uw bedrijf met betrekking tot het milieu en andere gebieden - en dat vereist hoogwaardige onboarding. Dit goed doen kan enorm zijn, zoals statistieken samengesteld door OC Tanner onthulde dat 69 procent van de werknemers na een sterke onboarding-ervaring eerder drie jaar bij een bedrijf zal blijven.

3. Benadruk uw inspanningen

Verhoogde verwachtingen bij consumenten werden door sommige deelnemers aan het Opinium-onderzoek ook gezien als een drijfveer achter groen. Dus, als u maatregelen heeft genomen om milieuvriendelijker te worden, waarom zou u het dan niet aan het publiek vertellen?

Overweeg hoe u groene berichten of casestudy's kunt gebruiken voor uw inspanningen in marketingcampagnes, aangezien dit uw reputatie in de ogen van bestaande en nieuwe klanten kan versterken.

Veranderingen maken

Het is momenteel een fascinerende tijd voor veel bedrijven en milieukwesties zijn aantoonbaar belangrijker dan ooit tevoren.

De Opinium-peiling heeft een intrigerende schijnwerper gezet op hoeveel bedrijven denken over het onderwerp en het zal interessant zijn om te zien hoe de kwestie zich de komende maanden en jaren ontwikkelt.

 

Verder lezen

General

Onwaarschijnlijke dingen die zijn gebeurd in 2020

gepubliceerd

on

2020 was een uitdagend jaar. Er zijn verschillende dingen gebeurd en het lijkt een droom zonder einde. Het jaar begon goed, maar een paar weken later veranderde alles. Een pandemie zoals die in decennia niet is meegemaakt, trof de wereld. De kans om een ​​loterij te winnen zijn hoger dan het einde van vreemde gebeurtenissen dit jaar.

Dit jaar was vol ongekende tijden. Het nieuwe normaal, zoals iedereen het graag noemt, zit vol met onwaarschijnlijke dingen. De wereld is naar huis verschoven en het is een jaar vol uitdagingen en ongeëvenaarde moed.

Hier zijn enkele onwaarschijnlijke dingen die de loop van de wereld dit jaar voor altijd hebben veranderd.

De kans om een ​​loterij te winnen is groter dan het einde van een pandemie

Een nieuwe pandemie van het coronavirus nam de wereld in zijn greep. Het verspreidde zich als een lopend vuurtje over continenten en verschillende landen zijn ingestort vanwege de chaos die door dit virus is veroorzaakt.

We verloren een aanzienlijk deel van hun bevolking door deze pandemie, en verschillende landen gingen volledig op slot waar mensen thuis werken. Er was een strenge bewegingsbeperking en alleen essentiële activiteiten waren toegestaan. De hele wereld vecht momenteel met dit dodelijke virus en rouwt om het verlies van hun dierbaren.

Coronavirus-infectie begon in Wuhan in China en bereikte via mensen alle plaatsen over de hele wereld. Het heeft een uitdaging voor medische hulpverleners, aangezien er elke dag meerdere gevallen worden gemeld.

Dit virus veroorzaakt-

  • Fever
  • Ademhalingsproblemen
  • Longontsteking
  • Verlies van geur
  • Droge hoest en verschillende andere symptomen.

Mensen met comorbide aandoeningen hebben hun leven verloren door te vechten met dit virus. Echt gezegd, de kans om een ​​loterij te winnen is dit jaar groter dan de kans dat deze pandemie eindigt.

Australische bosbranden

Begin dit jaar waren er bosbranden op het Australische subcontinent. Dit was een van de ergste vuurseizoenen die Australië ooit heeft gezien. De vlammen hebben 47 miljoen hectare land vernietigd. Huizen van mensen waren ontheemd en uit verschillende rapporten is gebleken dat ten minste 35 mensen het leven lieten bij deze dodelijke bosbranden.

Dood van legendes

De wereld rouwde om de dood van verschillende legendes die op verschillende gebieden een opmerkelijke impact hebben gehad.

  • We verloren Kobe Bryant bij een helikoptercrash in Californië. Hij werd beschouwd als een van de grootste basketballers aller tijden.
  • Dit jaar hebben we ook afscheid genomen van Alex Trebek. Ze werd beschouwd als de beste presentator aller tijden. Alex is overleden aan alvleesklierkanker.
  • De geweldige James Bond-acteur Sean Connery was ook een andere legende die we dit jaar verloren.
  • De zwarte panter, held Chad Boseman, verloor zijn strijd tegen darmkanker. Het was een enorm verlies voor het Marvel-universum en voor de gemeenschap die hij altijd heeft geïnspireerd.
  • We hebben verschillende Bollywood-beroemdheden verloren, waaronder Irrfan Khan, Rishi Kapoor en Sushant Singh Rajput. Het is een moeilijk jaar geweest voor Bollywood.

De olieprijzen bereikten een negatief punt

Voor het eerst in jaren bereikten de olieprijzen een negatief punt. Dit was de hoogste daling van de voorspelde prijzen voor ruwe olie. De pandemie van het coronavirus veranderde verschillende wereldeconomieën en de lage vraag had ernstige gevolgen voor de oliesector, waar altijd veel vraag naar was.

De beurscrash van 2020

De aandelenmarkt crashte als nooit tevoren. De pandemie veroorzaakte een wereldwijde recessie in alle economieën over de hele wereld. De daling van één punt was de ergste die de wereld ooit heeft gezien, en verschillende grote bedrijven en economieën zijn gesloten vanwege de nooit eindigende pandemie.

Massale zwarte levens zijn belangrijk voor protest

De op soja gebaseerde dood van George Floyd en Breonna Taylor in de Verenigde Staten veroorzaakten een reeks protesten. De protesten hadden tot doel raciaal onrecht te bestrijden en het einde van politiegeweld te bevorderen.

Explosie in Centraal Beiroet

Bij een explosie in Libanon kwamen honderden mensen om het leven. Beiroet zag een hartverscheurende explosie die de hele stad in puin achterliet. De explosie was mijlenver van de zijkant te horen en verwoestte in zijn kielzog de hele stad.

Annulering van de Olympische Spelen van 2020

De Olympische Spelen van 2020 zijn afgelast vanwege de coronaviruspandemie. Tokio was helemaal klaar om de Olympische Spelen van dit jaar te organiseren, maar het stijgende aantal gevallen zorgde ervoor dat de Olympische Spelen verschoven naar de zomer van 2021.

Locust aanvallen

Een invasie van gewasvernietigende sprinkhanen werd gezien in het Zuid-Aziatische subcontinent, voornamelijk in India en Pakistan. Enorme, agressieve zwermen insecten vielen uitgestrekte landerijen binnen en vernietigden gewassen.

Conclusie

De wereld heeft in 2020 verschillende bizarre gebeurtenissen meegemaakt. Het is een jaar dat onze veerkracht op de proef heeft gesteld en ons een lange tijd van lijden heeft bezorgd. We hopen dat de wereld collectieve vrede ziet en herstelt vanaf 2020.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending