Verbind je met ons

Voorpagina

Winnaar, Student Journalism Awards - Wat betekent het voor mij om op een internationale school te zijn? - Grace Roberts

gepubliceerd

on

Vragen als deze zijn geladen, nooit eenvoudig of ongecompliceerd. Het vereist dat je graaft en je waarheid vindt. Zie het als een ui, je hebt de lagen rondom de buitenkant en om in het midden te komen, moet je elke laag verwijderen. Alles heeft positieve en negatieve kanten, inclusief deze vraag, dus laten we beginnen, zullen we? De British School of Brussels is de eerste internationale school waar ik ben geweest, voordat ik hier was, zat ik in het militaire schoolsysteem. Militaire scholen zijn normale Britse scholen, maar deze worden in het buitenland gerund voor Britse studenten zoals ik! Toen ik in Duitsland woonde, zat ik op meerdere scholen van het specifieke systeem: van het begin tot het einde. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik van ze hield, ik heb zoveel geweldige vrienden ontmoet op die scholen, maar er waren een paar problemen. Zie je, als je op een van deze scholen zat, ging je met dezelfde mensen naar de volgende school en een paar extra, wat leuk kan zijn. Maar soms voelde het alsof je in de val zat. Mensen hadden deze ideeën en afbeeldingen van jou in hun hoofd vanaf je achtste en zouden verwachten dat je zo blijft. Er zou van je worden verwacht dat je in dezelfde vriendengroepen blijft, dezelfde persoon blijft als toen je klein was, maar dat zou nooit constant blijven. Vrienden gaan ruzie maken, mensen gaan veranderen, het is gewoon de manier waarop de wereld werkt.

De ups en downs, de hoogte- en dieptepunten

Een van mijn beste vrienden en ik zijn al meer dan 7 jaar vrienden en we stonden bekend als de beste vrienden. Behalve één keer waarin we ruzie kregen over een strik die ik in mijn haar droeg. Het was een ruzie die bijna twee maanden duurde, we spraken geen woord tegen elkaar, maar ik zag haar altijd op school, we hadden ook dezelfde vriendengroep wat de situatie alleen maar erger maakte. Iedereen raakte betrokken en probeerde ons weer bij elkaar te plaatsen als twee gebroken puzzelstukjes. Het was alsof mensen de verandering verachtten; het was hen niet bekend. Gelukkig kwamen we er wel uit en kwamen we dichterbij dan ooit tevoren. Maar het bleef me bij hoeveel mensen de verstoring haatten, ze konden de verandering niet aan.

Maar toen ik hier kwam, was het echt een verademing.

Ik zou kunnen zijn wie ik wilde zijn zonder dat iemand me kende voordat ik aankwam. Ik kon dragen wat ik wilde; Ik kon mijn haar doen zoals ik wilde. Ik zou mezelf kunnen zijn. Natuurlijk waren er de weinige oordelen van mensen zoals er altijd zullen zijn, maar het was oké, want ik was blij en fijn om mezelf te zijn. Ik vond een stabiel ondersteuningssysteem: vrienden die voor me zorgden, leraren die me hielpen als ik dat nodig had, een schoolsysteem dat zichzelf streefde naar vriendelijkheid en positiviteit. Ik heb een aantal van de beste mensen gevonden die ik ooit zal ontmoeten, een aantal van de mensen die het dichtst bij me staan, hoe ver ze ook weggaan.

Maar bij elk pad is er een plas. Het komt op het punt waar het moet eindigen, iedereen moet verder. Het is triest, maar het is waar. Elke hallo is gekomen met een afscheid. Ik moest afscheid nemen van een van mijn beste vrienden, de eerste persoon met wie ik op school bevriend was geraakt, en het was pijnlijk. Het is altijd zo. Niemand denkt eraan hoeveel pijn het doet om iemand gedag te zeggen tot het moment dat de tranen weer gaan rollen en het harde afscheid wordt uitgesproken. Niemand zal ooit voor altijd op dezelfde plek blijven, dat is gewoon de realiteit. Of het nu gaat om verhuizen naar een nieuw huis, verhuizende landen, bewegende continenten, je zal altijd minstens één keer verhuizen. Maar als mensen vertrekken, komen er meer mensen en worden er nog meer banden gesmeed. Je zult altijd nieuwe mensen en nieuwe vrienden ontmoeten, meer mensen die om je geven en die je graag zien gedijen.

En dat is iets speciaals aan internationale scholen; je ontmoet altijd nieuwe mensen. Je bent vrij om nieuwe vriendengroepen te verkennen, met verschillende mensen te praten, een groter aantal vrienden te maken zonder bang te zijn je oude vrienden te verliezen. Het is geruststellend. Soms voelen mensen zich achtergelaten of hebben ze niemand anders dan hier, het is niet waar. Je zult altijd iemand hebben, misschien besef je het niet, maar je zult altijd iemand in je hoek hebben die je aanmoedigt, wat er ook gebeurt en het is een fijn gevoel. Het is een geruststellend, kalm, warm gevoel.

Dus je vraag was wat het voor mij betekent om op een internationale school te zijn en ik denk dat ik eindelijk een antwoord heb. Op een internationale school zitten is voor mij een unieke ervaring die ik uit eerste hand kan meemaken. Het opent de deuren naar een hele nieuwe wereld van culturen die je misschien nog nooit hebt gezien, talen die je misschien nooit hebt geprobeerd, mensen die je nooit zou hebben ontmoet. Het is een kans die ik zo blij ben dat ik heb gekregen. Niet iedereen voelt hetzelfde als ik en dat is oké. Maar vergeet nooit dat er altijd ups en downs, hoogte- en dieptepunten zijn.

Verder lezen

Economie

De uitgifte van groene obligaties zal de internationale rol van de euro versterken

gepubliceerd

on

De ministers van de Eurogroep bespraken de internationale rol van de euro (15 februari) naar aanleiding van de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie van (19 januari), 'Het Europese economische en financiële systeem: kracht en veerkracht bevorderen'.

Paschal Donohoe, voorzitter van de Eurogroep, zei: "Het doel is om onze afhankelijkheid van andere valuta te verminderen, en om onze autonomie in verschillende situaties te versterken. Tegelijkertijd impliceert een toenemend internationaal gebruik van onze valuta ook mogelijke afwegingen, die we zullen blijven volgen. Tijdens de discussie benadrukten de ministers het potentieel van de uitgifte van groene obligaties om het gebruik van de euro door de markten te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan het bereiken van onze klimaattransitiedoelstelling. "

De Eurogroep heeft de kwestie de afgelopen jaren sinds de Eurotop van december 2018 verschillende keren besproken. Klaus Regling, de directeur van het European Stability Mechanism, zei dat een te grote afhankelijkheid van de dollar risico's met zich meebrengt, en noemde Latijns-Amerika en de Aziatische crisis van de jaren 90 als voorbeelden. Hij verwees ook schuin naar "recentere afleveringen" waarin de dominantie van de dollar betekende dat EU-bedrijven niet konden blijven samenwerken met Iran in het licht van Amerikaanse sancties. Regling gelooft dat het internationale monetaire systeem langzaam evolueert naar een multipolair systeem waarin drie of vier valuta's belangrijk zullen zijn, waaronder de dollar, euro en renminbi. 

Europees commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, was het ermee eens dat de rol van de euro kan worden versterkt door de uitgifte van groene obligaties, waardoor het gebruik van de euro door de markten wordt bevorderd en tegelijkertijd wordt bijgedragen aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen van de Next Generation EU-fondsen.

De ministers waren het erover eens dat er brede maatregelen nodig zijn om de internationale rol van de euro te ondersteunen, waaronder vooruitgang op het gebied van onder meer de Economische en Monetaire Unie, de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, om de internationale rol van de euro veilig te stellen.

Verder lezen

EU

Het Europese mensenrechtenhof steunt Duitsland over de luchtaanval in Kunduz

gepubliceerd

on

By

Een onderzoek door Duitsland naar een dodelijke luchtaanval in 2009 nabij de Afghaanse stad Kunduz, die werd bevolen door een Duitse commandant, voldeed aan zijn verplichtingen op het gebied van het recht op leven, oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op dinsdag (16 februari), schrijft .

De uitspraak van de rechtbank in Straatsburg verwerpt een klacht van de Afghaanse burger Abdul Hanan, die twee zonen verloor bij de aanval, dat Duitsland zijn verplichting om het incident effectief te onderzoeken niet is nagekomen.

In september 2009 riep de Duitse commandant van de NAVO-troepen in Kunduz een Amerikaanse straaljager op om twee brandstoftrucks in de buurt van de stad aan te vallen, waarvan de NAVO dacht dat ze waren gekaapt door Taliban-opstandelingen.

De Afghaanse regering zei dat op dat moment 99 mensen, waaronder 30 burgers, werden gedood. Onafhankelijke rechtengroepen, naar schatting tussen de 60 en 70 burgers, werden gedood.

Het dodental schokte de Duitsers en dwong uiteindelijk de minister van Defensie om af te treden wegens beschuldigingen van het verdoezelen van het aantal burgerslachtoffers in de aanloop naar de Duitse verkiezingen in 2009.

De federale procureur-generaal van Duitsland had geconstateerd dat de commandant niet strafrechtelijk aansprakelijk was, voornamelijk omdat hij ervan overtuigd was toen hij de luchtaanval beval dat er geen burgers aanwezig waren.

Om volgens het internationaal recht aansprakelijk te zijn, zou moeten worden vastgesteld dat hij heeft gehandeld met de bedoeling buitensporige burgerslachtoffers te veroorzaken.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de doeltreffendheid van het onderzoek van Duitsland onderzocht, onder meer of het een rechtvaardiging voor dodelijk gebruik van geweld heeft vastgesteld. Het hield geen rekening met de wettigheid van de luchtaanval.

Van de 9,600 NAVO-troepen in Afghanistan heeft Duitsland het op een na grootste contingent achter de Verenigde Staten.

Een vredesakkoord van 2020 tussen de Taliban en Washington roept op tot terugtrekking van buitenlandse troepen tegen 1 mei, maar de regering van de Amerikaanse president Joe Biden herziet de deal na een verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan.

Duitsland bereidt zich voor om het mandaat voor zijn militaire missie in Afghanistan van 31 maart tot het einde van dit jaar te verlengen, met een troepenniveau van maximaal 1,300, volgens een conceptdocument dat door Reuters is gezien.

Verder lezen

EU

Digitalisering van rechtsstelsels in de EU: Commissie start openbare raadpleging over grensoverschrijdende justitiële samenwerking

gepubliceerd

on

Op 16 februari lanceerde de Europese Commissie een openbare raadpleging over de modernisering van de rechtsstelsels van de EU. De EU wil de lidstaten ondersteunen bij hun inspanningen om hun rechtsstelsels aan het digitale tijdperk aan te passen en te verbeteren Grensoverschrijdende justitiële samenwerking van de EU​ Commissaris voor Justitie Didier Reynders (foto) zei: “De pandemie COVID-19 heeft het belang van digitalisering verder onderstreept, ook op het gebied van justitie. Rechters en advocaten hebben digitale tools nodig om sneller en efficiënter te kunnen samenwerken.

Tegelijkertijd hebben burgers en bedrijven onlinetools nodig voor een gemakkelijkere en transparantere toegang tot de rechter tegen lagere kosten. De Commissie streeft ernaar dit proces vooruit te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij hun inspanningen, ook wat betreft het vergemakkelijken van hun samenwerking bij grensoverschrijdende gerechtelijke procedures door gebruik te maken van digitale kanalen. " In december 2020 heeft de Commissie een mededeling waarin de acties en initiatieven worden uiteengezet die bedoeld zijn om de digitalisering van rechtsstelsels in de hele EU te bevorderen.

Tijdens de openbare raadpleging zullen standpunten worden verzameld over de digitalisering van grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafprocedures in de EU. De resultaten van de openbare raadpleging, waaraan een breed scala aan groepen en individuen kan deelnemen en die beschikbaar is hier tot 8 mei 2021, zal worden meegenomen in een initiatief voor de digitalisering van grensoverschrijdende justitiële samenwerking dat eind dit jaar wordt verwacht, zoals aangekondigd in de Werkprogramma van de Commissie voor 2021.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

advertentie

Trending