Verbind je met ons

Voorpagina

Winnaar, Student Journalism Awards - Wat betekent het voor mij om op een internationale school te zijn? - Grace Roberts

DELEN:

gepubliceerd

on

Vragen als deze zijn geladen, nooit eenvoudig of ongecompliceerd. Het vereist dat je graaft en je waarheid vindt. Zie het als een ui, je hebt de lagen rondom de buitenkant en om in het midden te komen, moet je elke laag verwijderen. Alles heeft positieve en negatieve kanten, inclusief deze vraag, dus laten we beginnen, zullen we? De British School of Brussels is de eerste internationale school waar ik ben geweest, voordat ik hier was, zat ik in het militaire schoolsysteem. Militaire scholen zijn normale Britse scholen, maar deze worden in het buitenland gerund voor Britse studenten zoals ik! Toen ik in Duitsland woonde, zat ik op meerdere scholen van het specifieke systeem: van het begin tot het einde. Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik van ze hield, ik heb zoveel geweldige vrienden ontmoet op die scholen, maar er waren een paar problemen. Zie je, als je op een van deze scholen zat, ging je met dezelfde mensen naar de volgende school en een paar extra, wat leuk kan zijn. Maar soms voelde het alsof je in de val zat. Mensen hadden deze ideeën en afbeeldingen van jou in hun hoofd vanaf je achtste en zouden verwachten dat je zo blijft. Er zou van je worden verwacht dat je in dezelfde vriendengroepen blijft, dezelfde persoon blijft als toen je klein was, maar dat zou nooit constant blijven. Vrienden gaan ruzie maken, mensen gaan veranderen, het is gewoon de manier waarop de wereld werkt.

De ups en downs, de hoogte- en dieptepunten

Een van mijn beste vrienden en ik zijn al meer dan 7 jaar vrienden en we stonden bekend als de beste vrienden. Behalve één keer waarin we ruzie kregen over een strik die ik in mijn haar droeg. Het was een ruzie die bijna twee maanden duurde, we spraken geen woord tegen elkaar, maar ik zag haar altijd op school, we hadden ook dezelfde vriendengroep wat de situatie alleen maar erger maakte. Iedereen raakte betrokken en probeerde ons weer bij elkaar te plaatsen als twee gebroken puzzelstukjes. Het was alsof mensen de verandering verachtten; het was hen niet bekend. Gelukkig kwamen we er wel uit en kwamen we dichterbij dan ooit tevoren. Maar het bleef me bij hoeveel mensen de verstoring haatten, ze konden de verandering niet aan.

Maar toen ik hier kwam, was het echt een verademing.

Ik zou kunnen zijn wie ik wilde zijn zonder dat iemand me kende voordat ik aankwam. Ik kon dragen wat ik wilde; Ik kon mijn haar doen zoals ik wilde. Ik zou mezelf kunnen zijn. Natuurlijk waren er de weinige oordelen van mensen zoals er altijd zullen zijn, maar het was oké, want ik was blij en fijn om mezelf te zijn. Ik vond een stabiel ondersteuningssysteem: vrienden die voor me zorgden, leraren die me hielpen als ik dat nodig had, een schoolsysteem dat zichzelf streefde naar vriendelijkheid en positiviteit. Ik heb een aantal van de beste mensen gevonden die ik ooit zal ontmoeten, een aantal van de mensen die het dichtst bij me staan, hoe ver ze ook weggaan.

Maar bij elk pad is er een plas. Het komt op het punt waar het moet eindigen, iedereen moet verder. Het is triest, maar het is waar. Elke hallo is gekomen met een afscheid. Ik moest afscheid nemen van een van mijn beste vrienden, de eerste persoon met wie ik op school bevriend was geraakt, en het was pijnlijk. Het is altijd zo. Niemand denkt eraan hoeveel pijn het doet om iemand gedag te zeggen tot het moment dat de tranen weer gaan rollen en het harde afscheid wordt uitgesproken. Niemand zal ooit voor altijd op dezelfde plek blijven, dat is gewoon de realiteit. Of het nu gaat om verhuizen naar een nieuw huis, verhuizende landen, bewegende continenten, je zal altijd minstens één keer verhuizen. Maar als mensen vertrekken, komen er meer mensen en worden er nog meer banden gesmeed. Je zult altijd nieuwe mensen en nieuwe vrienden ontmoeten, meer mensen die om je geven en die je graag zien gedijen.

En dat is iets speciaals aan internationale scholen; je ontmoet altijd nieuwe mensen. Je bent vrij om nieuwe vriendengroepen te verkennen, met verschillende mensen te praten, een groter aantal vrienden te maken zonder bang te zijn je oude vrienden te verliezen. Het is geruststellend. Soms voelen mensen zich achtergelaten of hebben ze niemand anders dan hier, het is niet waar. Je zult altijd iemand hebben, misschien besef je het niet, maar je zult altijd iemand in je hoek hebben die je aanmoedigt, wat er ook gebeurt en het is een fijn gevoel. Het is een geruststellend, kalm, warm gevoel.

advertentie

Dus je vraag was wat het voor mij betekent om op een internationale school te zijn en ik denk dat ik eindelijk een antwoord heb. Op een internationale school zitten is voor mij een unieke ervaring die ik uit eerste hand kan meemaken. Het opent de deuren naar een hele nieuwe wereld van culturen die je misschien nog nooit hebt gezien, talen die je misschien nooit hebt geprobeerd, mensen die je nooit zou hebben ontmoet. Het is een kans die ik zo blij ben dat ik heb gekregen. Niet iedereen voelt hetzelfde als ik en dat is oké. Maar vergeet nooit dat er altijd ups en downs, hoogte- en dieptepunten zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending