Verbind je met ons

Voorpagina

Spanje, verlamd door een sneeuwstorm, zendt vaccins en voedselkonvooien uit

gepubliceerd

on

De Spaanse regering zal vandaag (19 januari) konvooien met het COVID-11-vaccin en voedselvoorraden sturen naar gebieden die zijn afgesneden door Storm Filomena, die de zwaarste sneeuwval in decennia in centraal Spanje veroorzaakte en vier mensen het leven kostte. schrijven Graham Keeley, Juan Medina en Susana Vera Guillermo Martinez.

In heel Midden-Spanje werden meer dan 430 wegen getroffen door de zeldzame sneeuwstorm en honderden reizigers strandden op de luchthaven Barajas in Madrid, die op vrijdag sloot maar later op zondag geleidelijk weer opengaat.

Voorspellers waarschuwden voor gevaarlijke omstandigheden in de komende dagen, met temperaturen die naar verwachting zullen dalen tot min 10 Celsius (14 Fahrenheit) volgende week en het vooruitzicht dat sneeuw verandert in ijs en dat beschadigde bomen vallen.

“De inzet is om de levering van gezondheid, vaccins en voedsel te garanderen. Er zijn gangen geopend om de goederen af ​​te leveren ”, zei minister van Transport Jose Luis Abalos zondag.

Ongeveer 100 arbeiders en winkelend publiek hebben twee nachten geslapen in een winkelcentrum in Majadahonda, een stad ten noorden van Madrid, nadat ze vrijdag in de val waren gelokt door de sneeuwstorm.

"Er slapen mensen op de grond op karton", vertelde Ivan Alcala, een restaurantmedewerker, aan TVE.

Dr. Álvaro Sanchez heeft zaterdag 17 km door de sneeuw gelopen om in een ziekenhuis in Majadahonda te werken, waar hij eigenaren van 4x4-voertuigen ertoe aanzette gezondheidswerkers een lift aan het werk te geven.

Een man en een vrouw in een auto verdronken nadat een rivier barstte in de buurt van Malaga in het zuiden, terwijl twee daklozen doodvroren in Madrid en Calatayud in het oosten, zeiden ambtenaren.

Treindiensten vanuit Madrid, die sinds vrijdag (8 januari) zijn geannuleerd, zijn op zondag (10 januari) hervat.

Het State Metereological Agency (Aemet) zei dat er zaterdag tot 20-30 cm sneeuw viel in Madrid, het hoogste aantal sinds 7.

Europees burgerinitiatief (EBI)

Europees burgerinitiatief: reactie van de Europese Commissie op het initiatief 'Minority Safepack'

gepubliceerd

on

De Europese Commissie reageerde op het Europese burgerinitiatief 'Minority Safepack - een miljoen handtekeningen voor diversiteit in Europa', het vijfde succesvolle initiatief dat door meer dan 1 miljoen burgers in de hele EU wordt ondersteund.

Het initiatief heeft tot doel de bescherming van personen die tot nationale en taalminderheden behoren te verbeteren. In het antwoord van de Commissie worden de voorstellen van de organisatoren zorgvuldig beoordeeld en wordt uiteengezet hoe bestaande en recent aangenomen EU-wetgeving de verschillende aspecten van dit initiatief ondersteunt. Het antwoord schetst verdere vervolgacties.

Waarden en transparantie Vicevoorzitter Věra Jourová zei: “Dit vijfde succesvolle Europese burgerinitiatief toont aan dat Europese burgers zich sterk betrokken voelen en deel willen uitmaken van het publieke debat over het vormgeven van het beleid van de Unie. Het respect voor de rechten van personen die tot een minderheid behoren, is een van de kernwaarden van de Unie en de Commissie zet zich in om deze agenda te promoten. "

Beoordeling en follow-up van de Commissie

Inclusie en respect voor de rijke culturele diversiteit van Europa is een van de prioriteiten en doelstellingen van de Europese Commissie. Een breed scala aan maatregelen die betrekking hebben op verschillende aspecten van de voorstellen van het initiatief zijn de afgelopen jaren genomen sinds het initiatief oorspronkelijk werd gepresenteerd in 2013. In de mededeling wordt elk van de negen afzonderlijke voorstellen op hun eigen merites beoordeeld, rekening houdend met de beginselen van subsidiariteit en evenredigheid. Hoewel er geen verdere wetgevingshandelingen worden voorgesteld, biedt de volledige uitvoering van reeds bestaande wetgeving en beleid een krachtig arsenaal om de doelstellingen van het initiatief te ondersteunen.

Achtergrond

De Minderheid Safepack Het Europees burgerinitiatief roept op tot de goedkeuring van een reeks rechtshandelingen om de bescherming van personen die tot nationale en taalminderheden behoren te verbeteren en de culturele en taalkundige diversiteit in de Unie te versterken.

De organisatoren hebben hun initiatief officieel bij de Commissie ingediend op 10 januari 2020. Ze hadden met succes 1,128,422 geldige steunbetuigingen verzameld en de noodzakelijke drempels bereikt in 11 lidstaten. De Commissie heeft de organisatoren op 5 februari 2020 ontmoet.

Op 15 oktober 2020 presenteerden de organisatoren hun initiatief en de voorstellen ervan tijdens een openbare hoorzitting in het Europees Parlement. De Commissie had toen drie maanden de tijd om een ​​mededeling goed te keuren met haar juridische en politieke conclusies over het initiatief.

Het Minority SafePack-initiatief werd besproken tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement op 14 december 2020. In de resolutie die op 17 december 2020 werd aangenomen, sprak het Europees Parlement zijn steun uit voor het initiatief.

Meer informatie

Mededeling over het Europees burgerinitiatief 'Minority SafePack - een miljoen handtekeningen voor diversiteit in Europa'

Q&A: Europees burgerinitiatief: reactie van de Europese Commissie op het initiatief 'Minority Safepack'

ECI website: Minority SafePack - een miljoen handtekeningen voor diversiteit in Europa

Verder lezen

Voorpagina

Nokia en Ericsson sluiten verlengde T-Mobile US 5G-deals

gepubliceerd

on

Ericsson en Nokia prezen miljardenovereenkomsten met T-Mobile US om de uitbreiding van zijn 5G-netwerk voort te zetten, aangezien de operator de dekking, capaciteit en mogelijkheden van zijn nieuwste aanbod wil verbeteren.

In afzonderlijke verklaringen benadrukten de leveranciers het belang van hun respectieve vijfjarige deals en rollen bij het verbeteren van het 5G-netwerk van de operator.

Onder een verlengd contract zal Nokia producten leveren vanaf zijn AirScale-radiotoegangsplatform, met wat het beschrijft als een "ultra-capaciteit 5G-laag" die Massive MIMO gebruikt op het 2.5GHz middenbandspectrum van de operator. De verkoper voegde eraan toe dat het ook macro- en kleine cellen zou gebruiken om de geleverde service via lage en mmWave-banden te verbeteren.

Ericsson zei dat de inzet van zijn actieve en passieve antennes 5G-connectiviteit zou ondersteunen over het hele spectrum van de operator, wijzend op het potentieel van Massive MIMO over midden- en hoge banden om 'razendsnelle snelheden en laagste latencies te bieden, wat een uitgebreide basis vormt voor een snelle 5G use-case evolutie ”.

T-Mobile US beschreef beide deals als een waarde van ‘miljarden dollars’.

Technology President Neville Ray zei dat de overeenkomsten met zijn "langdurige 5G-partners" het mogelijk zouden maken om "steeds betere ervaringen voor onze klanten in de komende jaren" te bieden.

Verder lezen

Voorpagina

De president van Microsoft dringt aan op actie aan de donkere kant van technologie

gepubliceerd

on

Microsoft-voorzitter Brad Smith (afgebeeld) waarschuwde de technologie-industrie dat de ogen van de wereld erop gericht waren om stappen te ondernemen om de dreiging van cybersecurity en AI aan te pakken, en benadrukte dat de enige manier om de toekomst te beschermen was om de huidige gevaren te begrijpen.

Smith begon zijn keynote op CES 2021 door zich te concentreren op de groeiende aanwezigheid van Microsoft datacenters over de hele wereld via het Azure-platform, met de nadruk op de hoeveelheid gegevens die wordt verwerkt als gevolg van een onverzadigbare vraag naar connectiviteit.

Hij wendde zich vervolgens tot de "donkere kant" die gepaard gaat met meer computergebruik, met nieuwe gevaren rond cyberaanvallen.

Smith zei dat regeringen 'heel terecht' steeds vaker 'ons als industrie' vroegen wat ze moesten doen, en dat ze ook aandrongen op antwoorden op kritieke kwesties als privacy, cyberveiligheid, digitale veiligheid en het verlies van controle waarmee mensen of gemeenschappen te maken kunnen krijgen. van nieuwe aanvallen.

Hij wees op twee recente voorbeelden waar de kwestie in de krantenkoppen stond: een aanval op het Amerikaanse softwarebedrijf SolarWinds, naar verluidt door een andere regering; en hackers die ziekenhuizen, volksgezondheidssectoren en de Wereldgezondheidsorganisatie aanvallen tijdens de Covid-19 (coronavirus) pandemie.

“Dit is een reeks problemen die we met regeringen moeten aanpakken en die we met niet-gouvernementele organisaties moeten aanpakken. Maar ik denk dat het bij ons begint, ”zei hij. “Als we onze stem niet gebruiken om regeringen van de wereld op te roepen zich aan een hogere norm te houden, dan vraag ik je dit. Wie zal?"

AI-dreiging

Smith wees erop dat, hoewel AI een belangrijk technologisch hulpmiddel is dat veel belooft, het net zo belangrijk was voor de industrie om vangrails te creëren zodat de mensheid de controle behoudt.

Hij zei dat een evenement als CES kan worden gedomineerd door nieuwe functies en innovaties, maar mensen keken nu evenzeer naar wat bedrijven als Microsoft beschermen tegen de keerzijde van deze technologie.

Met gezichtsherkenning als voorbeeld zei Smith dat mensen het gemak bij het ontgrendelen van een telefoon waarderen, maar "zich ook terecht zorgen maken over de gevaren en risico's die dit kan opleveren voor de bescherming van de fundamentele rechten van mensen".

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending