Verbind je met ons

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

General

Het beste van 5G moet nog komen  

gepubliceerd

on

Leidinggevenden van toonaangevende mobiele operators hebben er bij consumenten op aangedrongen geduldig te zijn met 5G, waarbij meer geavanceerde mogelijkheden worden uitgelegd en gebruiksscenario's beschikbaar zullen komen naarmate de technologie evolueert.

Tijdens de recente brancheconferentie CES 2021 vertelde Drew Blackard, VP Product Management bij Samsung Electronics America (SEA), een panel dat veel huidige services, waaronder videostreaming, gewoon "beter zijn op 5G".

Maar hij voegde toe dat meer geavanceerde “alleen-op-5G-ervaringen” mainstream zullen worden “meer en meer naarmate de infrastructuur zich ontwikkelt” en de technologie op grotere schaal wordt gebruikt.

Blackard merkte op dat SEA "veel ontwikkeling heeft gedaan met partners om uit te bouwen hoe deze eruit kunnen zien", verwijzend naar een samenwerking met AT&T om AR-ervaringen te bieden aan sportfans.

Ice Mobility-voorzitter en mede-oprichter Denise Gibson voegde toe "er is een element van geduld" om het potentieel van 5G te realiseren.

Ze zei dat 5G "een platform is dat zal evolueren", en legde uit "het gaat niet alleen om" geografisch bereik, maar ook om de levering van geavanceerde mogelijkheden en diensten op netwerken en apparaten.

Blackard voegde toe "partnerschappen zijn duidelijk essentieel", en merkte op dat 5G "een groep, een industrie nodig had om dat naar voren te brengen. Het is niet een enkele speler die dat kan ”.

Commenting on the issue Abraham Lui, Huawei's Chief Representative to the EU Institutions,  said  "In Europe, the best of 5G is yet to come. As 5G deployment gathers pace across the continent, users will appreciate the benefits of this game-changing technology in the near future".

Verder lezen

General

Investeren in lokale middelen voor de strategische autonomie van Europa

gepubliceerd

on

Het Forum Europa-debat van vandaag (14 januari), mede georganiseerd door EP-leden García del Blanco (S&D), Eva Maydell (EVP), Alexandra Geese en Anna Cavazzini (Verts / EFA), besprak de praktische, technische en politieke vragen die de toekomst van technologie en data in Europa.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen, schetste vandaag de bijdrage van het bedrijf aan deze doelstelling tijdens het online debat "Europa in het digitale tijdperk: wereldwijde partnerschappen om Europees leiderschap te bevorderen", georganiseerd door Forum Europe.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen

Huawei hoofdvertegenwoordiger bij de EU-instellingen Abraham Liu

"We kunnen de digitale soevereiniteit van Europa een boost geven door het te helpen bij het ontwikkelen en beschermen van strategische bronnen, maar openheid en gemeenschappelijke normen zullen de sleutel zijn om daar te komen", zegt Abraham Liu van Huawei. "Hoe kan men digitale soevereiniteit voor Europa ontsluiten? Door de leidende rol te vrijwaren die het in staat stelt om mondiale normen vast te stellen door middel van openheid en innovatie, en door te investeren in de middelen die zijn strategische belangen beschermen."

“Huawei draagt ​​op drie belangrijke manieren bij aan de digitale soevereiniteit van de EU: door op te treden als een belangrijke investeerder in en partner van de Europese industrie; door ervoor te zorgen dat gegevens en innovatie in Europa blijven; en door bij te dragen aan een open en veilig Europees digitaal ecosysteem, ”benadrukte de heer Liu tijdens het evenement. "We willen dat Europese burgers de beste technologie, de beste privacy en de beste beveiliging krijgen, zonder op vertrouwen te hoeven vertrouwen of gehinderd te worden door een gebrek aan keuze of kosten."

De heer Liu benadrukte de belangrijke rol voor Europa bij het creëren van een regelgevingskader dat veiligheid mogelijk maakt op basis van gemeenschappelijke normen en feiten in plaats van alleen op vertrouwen: “Ik ben er vast van overtuigd dat Europa de regels moet bepalen. Het moet ook open blijven, zodat elke multinational, zoals het onze, deze regels kan volgen, ”zei hij.

Huawei heeft zwaar geïnvesteerd in de Europese industriële productie, met toekomstige prioriteiten, waaronder investeringen in het bouwen van faciliteiten voor 5G-productie en geavanceerde technische onderzoeksfaciliteiten op het gebied van cyberbeveiliging en transparantie. In de komende vijf jaar heeft het bedrijf toegezegd € 100 miljoen te investeren in de ontwikkeling van een robuust AI-ecosysteem in Europa, door samen te werken om marktleiders te verbinden met ten minste 200,000 ontwikkelaars.

Verder lezen

Azerbeidzjan

Vrede in de zuidelijke Kaukasus van cruciaal belang voor de ontwikkeling van handelsbetrekkingen tussen de EU en China

gepubliceerd

on

De ondertekening van de alomvattende overeenkomst inzake investeringen tussen de EU en China vorige week opent nieuwe handelsmogelijkheden tussen de twee economische wereldleiders. Maar tot slechts een maand geleden was de enige levensvatbare handelsroute over land van China naar Europa via Centraal-Azië. Nu, met het einde van het conflict in Nagorno-Karabach in november, kan de opening van een nieuwe landtransitroute door de zuidelijke Kaukasus de vrachttijden drastisch verkorten van weken in dagen, schrijft Ilham Nagiyev.

Maar als de EU er baat bij wil hebben, moet ze de vrede waarborgen. Hoewel het diplomatiek afwezig was in het bemiddelde staakt-het-vuren van november, kan het helpen stabiliteit te creëren in een regio die niet alleen van cruciaal belang is voor het verdiepen van de handelsbetrekkingen met Oost-Azië, maar ook voor de energiezekerheid. Op oudejaarsavond werd voor het eerst gas uit Azerbeidzjan via de Southern Gas Corridor, zeven jaar in de maak, naar Europa verkocht.

Dit is essentieel voor de energiediversificatie van de EU, maar ook voor de levering van schonere energie aan de Balkanlanden die doorvoer door pijpleidingen zijn die voor een groot deel van hun energie nog steeds afhankelijk zijn van steenkool. De weg naar duurzame vrede loopt via economische samenwerking. De wederopbouw van de regio die al bijna 30 jaar door Armeense separatisten wordt bezet, is enorm. Infrastructuur is afgebrokkeld, landbouwgrond ligt braak en sommige gebieden zijn nu volledig verlaten. Hoewel Azerbeidzjan een rijk land is, heeft het ontwikkelingspartners nodig om volledig te beseffen wat deze landen de wereld economisch te bieden hebben.

Maar nu de controle van Azerbeidzjan terugkeert naar landen die internationaal als de zijne worden erkend, is er nu een weg geopend voor de hernormalisatie van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië, evenals voor gedeelde welvaart in Karabach. Het opent ook de deur voor institutionele investeerders zoals de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.

Terwijl ze onder controle stonden van Armeense separatisten, hebben institutionele handvesten organisaties ervan weerhouden in de regio actief te zijn, gezien de niet-erkende status van de regering in het internationaal recht. Hierdoor werden de particuliere investeringen bevroren. Omdat er geen andere opties beschikbaar waren, werd de enclave in plaats daarvan afhankelijk van hulp of investeringen van Armenië, zelf rekening houdend met zijn eigen economische uitdagingen. Inderdaad, als er iets moest worden geëxporteerd uit de toen bezette regio, moest het eerst naar Armenië gaan om illegaal te worden geëtiketteerd "made in Armenia" voordat het werd verplaatst.

Dit is op zichzelf duidelijk inefficiënt en onwettig. Maar om de zaken nog erger te maken: de integratie van Jerevan in de wereldeconomie was mager: het grootste deel van zijn handel is met Rusland en Iran; de grenzen met Azerbeidzjan en Turkije sloten zich vanwege hun steun aan de separatisten en bezette landen. Bevrijd van onwettigheid kan dit nu veranderen. En een gebied dat rijp is voor investeringen en ontwikkeling - en waar de EU goed gepositioneerd is om te helpen - is de landbouw. Toen Azerbeidzjan en Armenië deel uitmaakten van de USSR, was Karabach de graanschuur van de regio. Als wereldleider op het gebied van precisielandbouw zou de EU technische expertise en investeringen kunnen leveren om het gebied weer in productie te brengen en de voedselzekerheid opnieuw te verbeteren voor beide landen, maar vooral voor Armenië, waar de voedselonzekerheid 15% bedraagt.

De producten kunnen ook worden geoormerkt voor export naar een bredere markt, met name Europa. Transportroutes in de regio lopen in verwrongen lijnen, niet vanwege de geografische ligging, maar vanwege het conflict en de diplomatieke gevolgen ervan. De terugkeer van territorium en de hernormalisatie van relaties houden de belofte in om dit te corrigeren. Niet alleen Karabach maar Armenië kan dan opnieuw worden geïntegreerd in de regionale economie van de Zuidelijke Kaukasus en daarbuiten. Deze kans op economische consolidatie is cruciaal voor de toekomst van de regio.

Uiteindelijk vereist duurzame vrede toekomstige verzoening tussen Armenië en Azerbeidzjan. Maar als er gelegenheid is om te delen - niet alleen in de landbouw, maar ook in telecom, hernieuwbare energiebronnen en delfstoffenwinning - dan neemt dat een mogelijke oorzaak van wrijving weg. Hoe eerder burgers de warmte van economische welvaart gaan voelen, hoe meer ze geneigd zullen zijn om de politieke regeling te steunen die tot een duurzame oplossing kan leiden.

Hoewel de EU zich misschien opzij kon voelen toen het staakt-het-vuren grotendeels in afwezigheid ervan werd onderhandeld, mag dit haar er niet van weerhouden om nu de hand van economische samenwerking uit te steken. Vrede op lange termijn vereist ontwikkeling. Maar na verloop van tijd zal de stabiliteit die dit zal bevorderen de welvaart terugsturen in de richting van Europa.

Ilham Nagiyev is de voorzitter van de Odlar Yurdu-organisatie in het VK en voorzitter van het toonaangevende landbouwbedrijf in Azerbeidzjan, Bine Agro.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending