Verbind je met ons

EU

Migratie: president Von der Leyen roept op tot een systeem dat migratie op de lange termijn beheert, volledig gebaseerd op Europese waarden

gepubliceerd

on

Op 19 november heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen (foto) hield een keynote speech op de interparlementaire conferentie over migratie en asiel, georganiseerd door de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, en de voorzitter van de Bondsdag, Wolfgang Schäuble, via videoconferentie. Tijdens de conferentie herinnerde president Von der Leyen eraan dat "migratie altijd een feit is geweest voor Europa - en dat zal altijd zo blijven", en dat het "onze samenlevingen verrijkt, het brengt nieuw talent naar onze landen, mits goed beheerd". 

De Europese Unie staat echter nog voor veel uitdagingen: “Het huidige systeem werkt niet meer. Ons nieuwe pact inzake migratie en asiel biedt een nieuwe start. " De president onderstreepte het belang van "voor de EU om een ​​systeem op te bouwen dat migratie op de lange termijn beheert en dat volledig gebaseerd is op Europese waarden", zoals uiteengezet in de nieuwe Pact inzake migratie en asiel heeft de Commissie in september van dit jaar naar voren gebracht. Om een ​​“duurzame oplossing” te vinden, riep president von der Leyen alle betrokken partijen - nationale parlementen, het Europees Parlement en nationale regeringen - op om samen te werken om bestaande verschillen te erkennen en te overwinnen.

Ze herhaalde ook de noodzaak om solidariteit te betonen met de lidstaten aan de buitengrenzen van de EU, wier zorgen moeten worden gehoord en besproken. U kunt de toespraak van de president terugzien hier, en lees de volledige keynote speech online.. Vind meer informatie over het migratiebeleid van de EU hier.

Brexit

Het VK hecht veel belang aan soevereiniteit nu de handelsbesprekingen over de Brexit bijna een hoogtepunt bereiken

gepubliceerd

on

Ambtenaren van de Europese Unie zeiden vandaag (4 december) dat er dit weekend eindelijk een post-Brexit-handelsovereenkomst kan worden gesloten, maar Londen hield vol dat de onderhandelingen nog steeds "erg moeilijk" waren en dat het vastbesloten was om "de controle terug te nemen" van het blok dat het 10 maanden had verlaten. geleden, schrijven en

Met nog minder dan vier weken te gaan tot het Verenigd Koninkrijk op 31 december eindelijk de baan van de EU verlaat, vertelde een EU-functionaris aan Reuters dat er een deal op handen was en een ander suggereerde dat het nog dagen zou duren.

Groot-Brittannië klonk echter een minder optimistische toon nadat de besprekingen in Londen donderdag laat (3 december) eindigden.

“Er zijn nog enkele problemen die moeten worden opgelost. Tijd is schaars, en we bevinden ons op een heel moeilijk punt in de besprekingen ”, vertelde een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson aan verslaggevers.

"Wat zeker is, is dat we niet in staat zullen zijn om een ​​deal te sluiten die onze fundamentele principes inzake soevereiniteit en het terugnemen van de controle niet respecteert."

Uiteindelijk zal Johnson - het gezicht van de Brexit-referendumcampagne van 2016 die nu worstelt met Europa's hoogste officiële COVID-19-dodental - moeten beslissen of hij en Groot-Brittannië beter af zijn als we compromissen sluiten of weglopen.

EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier en zijn Britse tegenhanger David Frost hebben wekenlang gesproken over visserij, staatssteun en hoe toekomstige geschillen kunnen worden opgelost, zodat een algemene overeenkomst kan worden gesloten die bijna $ 1 biljoen aan jaarlijkse handel regelt.

De EU daagde Groot-Brittannië uit om te beslissen welke toekomst het voor zichzelf wil buiten de interne markt en douane-unie van het blok na 47 jaar als lid van de unie.

"De echte vraag is: welk politiek, economisch, sociaal project willen ze voor hun eigen toekomst?" De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, zei. "En dit is een vraag voor de Britse regering en voor het Britse volk."

Terwijl investeerders uit tegenstrijdige retoriek probeerden te doorgronden of de besprekingen dicht bij de finish waren of in ernstige problemen waren, steeg een graadmeter van hoe volatiel het pond naar verwachting de komende week zal zijn naar het hoogste niveau sinds maart.

Groot-Brittannië heeft de EU formeel verlaten op 31 januari, maar bevindt zich sindsdien in een overgangsperiode waarin de regels voor handel, reizen en zaken ongewijzigd blijven. Vanaf het einde van het jaar wordt het door Brussel als een derde land behandeld.

Als de twee partijen er niet in slagen om tot een akkoord te komen, zal de vijfjarige Brexit-scheiding in wanorde eindigen, net zoals Europa worstelt met de enorme economische kosten van de COVID-19-uitbraak.

Een no-deal exit is het nachtmerriescenario voor bedrijven en investeerders, die zeggen dat het grenzen zou verstoren, de financiële markten zou doen schrikken en chaos zou zaaien via toeleveringsketens die zich uitstrekken over Europa en daarbuiten.

Een bron van de Britse regering zei dat de EU de besprekingen donderdag laat had verstoord door te proberen verdere concessies af te dwingen.

“Op het elfde uur brengt de EU nieuwe elementen in de onderhandelingen. Een doorbraak is nog steeds mogelijk in de komende dagen, maar dat vooruitzicht neemt af ”, aldus de bron.

De Franse minister van Europese Zaken Clement Beaune zei tegen Europe 1 Radio dat er nog steeds een risico bestaat dat de gesprekken zouden mislukken, maar voegde eraan toe: “Ik wil onze vissers, onze producenten, de burgers die luisteren vertellen dat we een deal met slechte voorwaarden niet zullen accepteren.

“Als er geen goede overeenkomst kan worden bereikt, zullen we ons ertegen verzetten. Elk land heeft een vetorecht, dus het is mogelijk. We zullen onze eigen evaluatie van deze conceptovereenkomst doen, als die er is. "

EU-bronnen zeiden dat de discussies zich concentreerden rond het "gelijke speelveld", dat wil zeggen overeengekomen beginselen inzake staatssteun en minimale arbeids- en milieunormen, evenals de "effectieve maatregelen" die elke partij zou kunnen nemen in geval van vermoedelijke inbreuken.

"We bevinden ons in een kritieke fase", zei bedrijfssecretaris Alok Sharma Sky TV. "Het is eerlijk om te zeggen dat we ons in een moeilijke fase bevinden, er zijn nog enkele lastige problemen die moeten worden opgelost."

Verder lezen

EU

EC Pharma-strategie: de eerste stappen naar een duurzamere industrie?

gepubliceerd

on

Op woensdag 25 november publiceerde de Europese Commissie haar Farmaceutische Strategie, een eerste stap in de richting van het aanpakken van strategische kwetsbaarheden die Europa's vermogen om patiënten te voorzien van belangrijke geneesmiddelen, waaronder geneesmiddelen die zo basaal en essentieel zijn als paracetamol, in gevaar brengen. Voorspelbare en duurzame toegang tot kwaliteitsmedicijnen staat centraal op de Europese gezondheidsagenda en het vertrouwen van de patiënt dat wat er vandaag in zijn medicijnkastje staat, er morgen ook is. De door de Europese Commissie gepubliceerde strategie biedt een unieke kans om de toeleveringsketen in Europa veerkrachtiger te maken en om patiënten te voorzien van medicijnen waar en wanneer ze die nodig hebben, mits de implementatie op de juiste manier gebeurt. schrijft Richard Daniell, die Teva leidt in Europa.

Positief, en voor het eerst, erkent een Europese strategie de complexiteit en waarde van het beveiligen van de gehele waardeketen voor geneesmiddelen, van productie tot distributie aan patiënten, en van de drijfveren die leveringszekerheid belemmeren. Te lang heeft de combinatie van zware regelgevende voorwaarden en onhoudbare marktomstandigheden geleid tot een 'race-to-the-bottom' op het gebied van prijsstelling voor essentiële geneesmiddelen, waardoor Europese investeringen in de productie en consolidering van de toeleveringsketen worden geschaad en kwetsbaarheden ontstaan ​​die tijdens de COVID-19-crisis.

In het afgelopen decennium is Europa te afhankelijk geworden van zogenaamde 'derde landen' - niet-EU-landen - voor de levering van kritische actieve farmaceutische ingrediënten (API's) en essentiële medicijnen. In 2000 had Europa meer dan de helft van de licenties voor de productie van API's die het nodig had om aan de vraag te voldoen, terwijl Azië ongeveer een derde uitmaakte.

Nu is de situatie omgekeerd en in de afgelopen 20 jaar is de API-ratio volledig veranderd: een op de zes API's die in Europa nodig zijn, wordt uitsluitend in China geproduceerd. De geografische concentratie van de Aziatische API-productie-industrie - in specifieke regio's van China en India - betekent nu dat de toeleveringsketen van het Europese continent zwaar wordt blootgesteld aan geografische, ecologische en politieke problemen in die gebieden. Het was daarom van cruciaal belang dat de strategie een diepe duik deed in de diepere oorzaken die investeringen uit Europa drijven en tekorten veroorzaken, en concrete oplossingen voorstelde om deze aan te pakken. Als Europese wetgevers deze risico's serieus willen aanpakken, moeten ze de financiële en regelgevende factoren aanpakken die de industrie hebben verdreven. Het is dan ook bemoedigend om te zien dat de Commissie enkele voorstellen heeft gedaan om enkele van de onderliggende oorzaken van de voorzieningszekerheid aan te pakken.

Het omkeren van die trend vereist echter een open en openhartig gesprek over hoe we de productie van essentiële medicijnen in Europa waarderen, de status-quo - waar de waarde van een medicijn alleen wordt bepaald door de prijs, en waar de Europese regelgevende regimes effectief tegen spelen. De duurzaamheid van de productie en de voorzieningszekerheid in Europa zijn gewoon niet geschikt voor het beoogde doel.

Dus, zoals we al zeiden, moeten we niet alleen naar de kosten kijken, maar ook naar de waarde die het hebben van een duurzaam productienetwerk en een duurzame voetafdruk in Europa met zich meebrengt. We zullen niet alles in Europa kunnen maken. Dat zeggen we niet. Diversificatie van de toeleveringsketen zal belangrijk blijven, maar we moeten er zeker van zijn dat systematische en duurzame beleidshervormingen deze ambitie zullen ondersteunen.

Teva Pharmaceuticals Europe is verheugd dat de Commissie enkele van de zwakke punten heeft erkend die de farmaceutische productie- en toeleveringsketens van het continent en de miljardenbijdrage van het continent aan de Europese gezondheidszorgstelsels en economieën belemmeren.

Van bijzonder belang is een springplank om een ​​moderne, gedigitaliseerde omgeving te bouwen die economische en ecologische duurzaamheid ondersteunt en die de mogelijkheid biedt voor een openhartige discussie over de noodzaak om slimme en innovatieve aanbestedingsprocedures te ontwerpen.

Er zijn echter nog meer mogelijkheden om te verbeteren, en de strategie zou tekort kunnen schieten - als sommige van de voorstellen tekortschieten om een ​​levendige en concurrerende Europese productievoetafdruk veilig te stellen.

Maar we vinden het bemoedigend dat sommige maatregelen erop wijzen dat de EG duidelijk bereid is om diep in de grondoorzaken te duiken, waardoor Europese patiënten in staat worden gesteld hun medicijnen te krijgen waar ze het nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. In de toekomst zullen we echter duidelijke aandacht besteden aan de implementatie van de strategie. Er staat te veel op het spel om het verkeerd te doen.

Als een van de grootste geneesmiddelenfabrikanten ter wereld, met 20,000 mensen in Europa (waarvan ongeveer 60% in de productie), wat overeenkomt met een bijdrage van ongeveer $ 26 miljard aan het bbp van 12 EU-landen, kijkt Teva uit naar een voortdurende samenwerking met de Europese Commissie, en andere betrokken belanghebbenden, om ervoor te zorgen dat kwaliteitsmedicijnen voor iedereen toegankelijk zijn. En dat deze strategisch belangrijke industrie een concurrentievoordeel voor Europa blijft, vooral in een tijd waarin economisch herstel en herstel van de volksgezondheid met elkaar verweven zijn.

Verder lezen

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending