Verbind je met ons

China

Cambridge Wireless en Huawei werken samen om de eerste particuliere 5G-testbank te bouwen in Cambridge Science Park

gepubliceerd

on

CW (Cambridge Wireless), een internationale gemeenschap voor bedrijven die betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling en toepassing van draadloze technologieën, werkt samen met de wereldwijde technologieleider Huawei, om Cambridge's eerste 5G mobiele privénetwerk in het Science Park te implementeren en te bouwen.

De nieuwe opzet stelt de wereldberoemde technologiegemeenschap van Cambridge in staat om baanbrekend nieuw digitaal onderzoek en toepassingen uit te voeren op belangrijke gebieden zoals zelfrijdende voertuigen, schone energie en chirurgie op afstand.

Het 5G-testbed gaat in januari volgend jaar live en vormt het startschot voor een driejarig partnerschap tussen Cambridge Wireless en Huawei, dat digitale training, zakelijke ondersteuning en gezamenlijke evenementen omvat.

Het doel is om te onderzoeken hoe geavanceerde draadloze technologie een verregaande impact kan hebben op zowel de samenleving als de economie.

"We werken er constant aan om waarde te bieden aan CW-leden", aldus Simon Mead, CEO van CW. “Als thuisbasis van een van 's werelds meest geavanceerde R & D-ecosystemen, is Cambridge perfect gepositioneerd voor de uitrol van de volgende generatie draadloze technologie en we zijn verheugd om dit initiatief samen met onze partners te stimuleren. We hopen iets unieks naar het Science Park te brengen om het gebruik en de ontwikkeling van deze technologie te versnellen. We nodigen ambitieuze bedrijven uit om mee te doen en via deze spannende driejarige samenwerking met Huawei zullen we hun 3G-innovatietraject ondersteunen. "

Victor Zhang, vicevoorzitter van Huawei, beschreef het partnerschap als een belangrijk onderdeel van de voortdurende toewijding van het bedrijf aan het VK. Hij zei: “Het succes van Huawei is gebaseerd op een niet aflatende drang naar innovatie en we zijn in staat om de grenzen van de technologie te blijven verleggen als we samenwerken met degenen die deze ambitie delen. Het ecosysteem van Cambridge wordt erkend als een wereldleider in technologie en we zijn verheugd om met het talent en de visie in dit ecosysteem te werken. We hopen Cambridge Wireless-leden in staat te stellen nieuwe hoogten te bereiken door hen toegang te geven tot onze ultramoderne apparatuur en markten, waaronder China en daarbuiten. Onze toewijding aan het VK en de industrie blijft onverminderd sterk en we zullen onze expertise en technologie blijven aanbieden aan onze partners om verbindingen en innovatie te bevorderen. "

Het 5G-testbed zal worden gevestigd in Cambridge Science Park, eigendom van Cambridge University, waar momenteel meer dan 120 technologiebedrijven en scale-ups zijn gevestigd.

Extra samenwerking met TusPark UK is ontwikkeld om de digitalisering van The Cambridge Science Park te versnellen en bedrijven in staat te stellen nieuwe mogelijkheden te benutten, innovatie te stimuleren en concurrentievoordeel te behalen naarmate ze overschakelen naar de acceptatie van 5G.

"We zijn op zoek naar organisaties die nieuwe en innovatieve toepassingen en producten willen creëren, versnellen en testen op het CW 5G Testbed", aldus Abhi Naha, Chief Commercial Officer van CW.

Het 5G-testbed wordt in januari 2021 gelanceerd. Neem voor meer informatie en hoe u kunt deelnemen contact op met

 

Abhi Naha

CCO CW (Cambridge Wireless)

Tel: +44 (0) 1223 | Menigte: +967 (101) 44 0

[e-mail beveiligd]

 

- Loopt af -

Over CW (Cambridge Wireless)

 

CW is de toonaangevende internationale gemeenschap voor bedrijven die betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling en toepassing van draadloze en mobiele, internet-, halfgeleider-, hardware- en softwaretechnologieën.

Met een actieve gemeenschap van meer dan 1000 technologiebedrijven, variërend van grote netwerkexploitanten en apparaatfabrikanten tot innovatieve start-ups en universiteiten, stimuleert CW het debat en de samenwerking, benut en deelt kennis, en helpt het om verbindingen te leggen tussen de academische wereld en de industrie.

www.cambridgewireless.co.uk

 

Over Huawei

Huawei, opgericht in 1987, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie- en communicatietechnologie (ICT) -infrastructuur en slimme apparaten. We zijn toegewijd om iedereen, huis en organisatie digitaal te bieden voor een volledig verbonden, intelligente wereld. Het end-to-end-portfolio van producten, oplossingen en diensten van Huawei is zowel concurrerend als veilig. Door open samenwerking met ecosysteempartners creëren we blijvende waarde voor onze klanten, werken we aan het versterken van mensen, verrijken we het thuisleven en inspireren we innovatie in organisaties in alle soorten en maten. Bij Huawei stelt innovatie de klant centraal. We investeren fors in fundamenteel onderzoek en concentreren ons op technologische doorbraken die de wereld vooruit helpen. We hebben bijna 194,000 medewerkers, zijn actief in meer dan 170 landen en regio's en bedienen meer dan drie miljard mensen over de hele wereld. Huawei is opgericht in 1987 en is een privébedrijf dat volledig eigendom is van zijn werknemers.

Ga voor meer informatie naar Huawei online op www.huawei.com

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

Verder lezen

China

Chinese leveranciers van telecomkits hebben dit jaar wereldwijd marktaandeel gewonnen

gepubliceerd

on

Je zou kunnen denken, met al het drama rond Huawei dit jaar, dat het een groot marktaandeel zou hebben. Maar volgens markttracker Dell'Oro is het tegenovergestelde waar: schrijft Scott Bicheno.

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, liggen Huawei en ZTE beide op koers om elk jaar twee procent marktaandeel te winnen, ten koste van Nokia, Cisco en Samsung. Met investeringen in China die de totale markt overtreffen, schatten we dat Huawei en ZTE samen ongeveer 3 procentpunten van het omzetaandeel hebben gewonnen, ”schreef Dell'Oro-analist Stefan Pongratz in zijn blog over de kwestie, wat impliceert dat ze elk ongeveer 1.5 procentpunt pakten.

Pongratz merkte ook op dat telecom het tempo van de bredere economie blijft overtreffen. "De algehele markt voor telecomapparatuur bleef losgekoppeld van de onderliggende economie", schreef hij. "Hoewel de voortdurende overgang van 4G naar 5G helpt om de verminderde capex te compenseren in langzamere markten voor mobiele breedband, schrijven we de onderbreking ook toe aan het groeiende belang van connectiviteit en dat de aard van deze recessie anders is dan in andere recessie. het verbeteren van de zichtbaarheid voor de operators. "

Dit alles herinnert ons aan de enorme omvang en het belang van de Chinese telecommarkt. Te oordelen naar een verslag by China Daily, er is weinig teken dat dat volgend jaar verandert. Hij sprak met Wu Hequan, een academicus aan de Chinese Academy of Engineering, die denkt dat China volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zal bouwen, waardoor het totaal aan het eind van het jaar op 1.7 miljoen komt.

"Naarmate de aanleg van 5G-netwerken versnelt, zullen de kosten voor het bouwen van elk 5G-basisstation dalen", aldus Wu. “Zelfs als Chinese telecombedrijven in 5 evenveel 2022G-investeringen reserveren als dit jaar, kunnen ze volgend jaar veel meer 5G-basisstations bouwen dan dit jaar. Ik denk dat Chinese telecombedrijven volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zullen bouwen, hoewel de specifieke constructiedoelstellingen zullen moeten wachten op de officiële aankondigingen van de telecombedrijven. "

Zelfs rekening houdend met het feit dat Wu en China Daily beiden weten beter dan af te wijken van het goedgekeurde CCP-verhaal, dit lijkt een plausibele projectie. De aggro met de VS zal de Chinese staat des te meer vastbesloten hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat zijn binnenlandse telecom-industrie steeds sterker wordt, en het zou ons niet verbazen over een jaar een soortgelijk rapport te schrijven.

Verder lezen

China

China-ASEAN-samenwerking op het gebied van digitale economie

gepubliceerd

on

De digitale economie is de afgelopen jaren geleidelijk een focus geworden in de samenwerking tussen China en de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). Als drijvende krachten achter de vrijhandelszone China-ASEAN, verrijken de China-ASEAN Expo (CAEXPO) en relevante topbijeenkomsten voortdurend de inhoud van de digitale economie in forums, bijeenkomsten en exposities, om een ​​solide basis te leggen voor de samenwerking tussen China en ASEAN. -operatie, schrijf Pang Geping en Li Zong, People's Daily.

Bijvoorbeeld state-of-the-art producten van internet, big data en kunstmatige intelligentie (AI) -industrieën, zoals slimme robots, intelligente beheersystemen van onbemande luchtvaartuigen, teledetectiesystemen via satellieten, evenals virtual reality-producten die meteorologische kennis, wordt elk jaar tentoongesteld in de sectie Advanced Technology Exhibition op de CAEXPO en trekt enorme aantallen bezoekers.

Er wordt ook een reeks high-end forums gehouden door de CAEXPO, waarmee een brug van samenwerking wordt geslagen die consensus bereikt en ontwikkelingsstrategieën op elkaar afstemt.

De China-ASEAN e-commercetop die sinds 2014 is geïnitieerd, evenals relevante e-commerceforums, hebben hun aandacht blijven richten op grensoverschrijdende en landelijke e-commercekwesties. Ze lanceerden een reeks dialogen op hoog niveau en implementeerden een reeks e-commerceprojecten, waaronder een grensoverschrijdend handelsfacilitatieplatform tussen China en ASEAN en een China-ASEAN grensoverschrijdend e-commerce industriepark in Nanning, Guangxi in het zuiden van China. Autonome regio Zhuang.

De 12e CAEXPO die in 2015 werd gehouden, begon met de bouw van de China-ASEAN-informatiehaven. Sindsdien is het China-ASEAN Information Harbor Forum uitgegroeid tot een routine-activiteit van de CAEXPO, en is het een belangrijk platform geworden voor samenwerking in de digitale economie tussen de twee partijen. Aangedreven door het forum is een reeks samenwerkingsmechanismen voor de digitale economie tot stand gebracht tussen China en ASEAN-landen, en is een reeks grote projecten uitgevoerd, zoals een fonds voor de China-ASEAN Information Harbor, de China-ASEAN Information Harbor. Harbor Digital Economy Alliance, evenals een industriële ecosfeer opgericht onder de China-ASEAN Information Harbor.

Afgezien van forums op hoog niveau, organiseerde de CAEXPO ook professionele tentoonstellingen om de ontwikkeling van digitale technologieën te demonstreren en een venster van samenwerking voor deelnemers te bieden. Op de 15e CAEXPO presenteerde de Chinese technologiegigant Huawei toekomstscenario's van een micro-slimme stad, evenals nieuwe ervaringen met het 5G-netwerk, en demonstreerde de ingrijpende veranderingen die de infusie tussen 5G en traditionele industrieën zoals huisvesting, auto en productie met zich meebrengt. . Het Chinese e-commerceplatform JD.com toonde zijn slimme logistieke systeem dat bestaat uit onbeheerde magazijnen, afleverstations, drones en UAV's. Thailand-China Technology Transfer Center bracht zijn technologieën in cosmetica, landbouwproducten en voedingssupplementen.

Dit jaar markeert het ASEAN-China Jaar van de samenwerking in de digitale economie. De 17e CAEXPO hield een reeks activiteiten onder het thema 'Building the Belt and Road, Strengthening Digital Economy Co-operation', om de diepgaande samenwerking tussen China en ASEAN-landen in de digitale economie volledig te promoten.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending