Verbind je met ons

Misdrijf

Europese dag over de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting en seksueel misbruik

gepubliceerd

on

Ter gelegenheid van de Europese dag voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting en seksueel misbruik (18 november), bevestigde de Commissie haar vastberadenheid om seksueel misbruik van kinderen te bestrijden met alle beschikbare instrumenten. Onze Europese manier van leven promoten Vicevoorzitter Margaritis Schinas zei: “In het kader van de strategie voor de Veiligheidsunie werken we aan de bescherming van al degenen die in Europa wonen, zowel online als offline. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar, vooral omdat de pandemie van het coronavirus samenhangt met het toegenomen online delen van afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen, en we hebben de plicht om ze te beschermen. "

Commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson zei: “Stel je voor dat je als kindslachtoffer weet dat het ergste moment in je leven nog steeds op internet circuleert. Erger nog, stel je voor dat een kans om te worden gered van aanhoudend misbruik werd gemist omdat tools illegaal waren geworden. Bedrijven moeten aangifte kunnen doen, zodat de politie de circulatie van beelden kan tegenhouden en zelfs kinderen kan redden. "

De afgelopen jaren is het aantal gevallen van seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen aanzienlijk toegenomen en onlangs heeft de pandemie van het coronavirus de situatie verergerd. Europol ontdekte dat naarmate de lidstaten lockdown- en quarantainemaatregelen introduceerden, het aantal zelf geproduceerde materialen toenam, terwijl reisbeperkingen en andere beperkende maatregelen ertoe leiden dat overtreders steeds vaker online materiaal uitwisselen.

In juli heeft de Commissie een alomvattend EU-strategie voor een effectievere strijd tegen seksueel misbruik van kinderen. Onder de strategie hebben we voorgesteld wetgeving ervoor te zorgen dat aanbieders van onlinecommunicatiediensten vrijwillige maatregelen kunnen blijven nemen om seksueel misbruik van kinderen online op te sporen. Bovendien biedt Europol ondersteuning aan operaties zoals de recente actie gericht op kinderhandel. Het bureau volgt ook criminele trends in de Dreigingsanalyse van georganiseerde internetcriminaliteit (IOCTA) en speciale rapporten over de ontwikkeling van bedreigingen, waaronder seksueel misbruik van kinderen, in de tijd van COVID-19.

Misdrijf

Meer dan 40 gearresteerd in het grootste optreden ooit tegen drugsbende die cocaïne vanuit Brazilië naar Europa smokkelden

gepubliceerd

on

In de vroege ochtenduren (27 november) voerden meer dan duizend politieagenten met de steun van Europol gecoördineerde invallen uit tegen de leden van dit zeer professionele criminele syndicaat. Er werden ongeveer 180 huiszoekingen uitgevoerd, resulterend in de arrestatie van 45 verdachten. 

Het onderzoek bracht aan het licht dat dit drugshandelnetwerk verantwoordelijk was voor de jaarlijkse invoer van ten minste 45 ton cocaïne in de belangrijkste Europese zeehavens, met een winst van meer dan € 100 miljoen over een periode van zes maanden.

Deze internationale steek, geleid door de Portugese, Belgische en Braziliaanse autoriteiten, werd gelijktijdig uitgevoerd door agentschappen uit drie verschillende continenten, met coördinatie-inspanningen gefaciliteerd door Europol:

  • Europa: Portugese gerechtelijke politie (Polícia Judiciária), Belgische federale gerechtelijke politie (Federale Gerechtelijke Politie, Police Judiciaire Fédérale), Spaanse nationale politie (Policia Nacional), Nederlandse politie (Politie) en de Roemeense politie (Poliția Română)
  • Zuid-Amerika: Braziliaanse federale politie (Policia Federal)
  • Midden-Oosten: Dubai Police Force en Dubai State Security

Resultaten in het kort 

  • 45 arrestaties in Brazilië (38), België (4), Spanje (1) en Dubai (2).
  • 179 huiszoekingen.
  • Meer dan € 12 miljoen aan contanten in beslag genomen in Portugal, € 300,000 aan contanten in beslag genomen in België en meer dan R $ 1 miljoen en US $ 169,000 aan contanten in beslag genomen in Brazilië.
  • 70 luxe voertuigen in beslag genomen in Brazilië, België en Spanje en 37 vliegtuigen in beslag genomen in Brazilië.
  • 163 huizen in beslag genomen in Brazilië met een waarde van meer dan R $ 132 miljoen, twee huizen in beslag genomen in Spanje ter waarde van € 4 miljoen en twee appartementen in Portugal ter waarde van € 2.5 miljoen.
  • Financiële activa van 10 personen bevroren in Spanje.

Wereldwijde samenwerking 

In het kader van de lopende inlichtingenactiviteiten met zijn operationele tegenhangers heeft Europol betrouwbare inlichtingen ontwikkeld over de internationale drugshandel en witwasactiviteiten van een Braziliaans netwerk van georganiseerde misdaad dat in verschillende EU-landen actief is.

Het criminele syndicaat had rechtstreeks contact met drugskartels in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse bronlanden die verantwoordelijk waren voor de voorbereiding en verzending van cocaïne in zeecontainers met bestemming grote Europese zeehavens.

De omvang van de invoer van cocaïne vanuit Brazilië naar Europa onder hun controle en bevel is enorm en meer dan 52 ton cocaïne werd in de loop van het onderzoek door de politie in beslag genomen.

In april 2020 bracht Europol de betrokken landen bij elkaar die sindsdien nauw hebben samengewerkt om een ​​gezamenlijke strategie uit te werken om het hele netwerk plat te leggen. De belangrijkste doelen werden aan weerszijden van de Atlantische Oceaan geïdentificeerd.

Sindsdien zorgt Europol voor voortdurende ontwikkeling en analyse van inlichtingen ter ondersteuning van de veldonderzoekers. Tijdens de actiedag werden in totaal 8 van zijn functionarissen ter plaatse ingezet in Portugal, België en Brazilië om daar de nationale autoriteiten bij te staan, door te zorgen voor een snelle analyse van nieuwe gegevens die tijdens de actie werden verzameld en om de strategie aan te passen zoals gevraagd.

In een reactie op deze operatie zei de adjunct-directeur van Europol, Wil van Gemert: "Deze operatie benadrukt de complexe structuur en het enorme bereik van de Braziliaanse georganiseerde misdaadgroepen in Europa. De omvang van de uitdaging waarmee de politie vandaag de dag te maken heeft, vraagt ​​om een ​​gecoördineerde aanpak van de drug. handel tussen continenten. De toezegging van onze partnerlanden om via Europol te werken ondersteunde het succes van deze operatie en dient als een voortdurende wereldwijde oproep tot actie. "

Verder lezen

Misdrijf

Conferentie op hoog niveau over de bestrijding van het witwassen van geld en de bestrijding van terrorismefinanciering - sluit de deur voor vuil geld

gepubliceerd

on

Op 30 september organiseerde de Europese Commissie een conferentie op hoog niveau over de strijd van de EU tegen het witwassen van geld en terrorismefinanciering. Deze conferentie was de afsluiting van de openbare raadpleging die parallel met de goedkeuring van de Actieplan ter bestrijding van het witwassen van geld op 7 mei 2020.

Er was een reeks speciale paneldebatten en keynote speeches van spraakmakende sprekers die aan de frontlinie staan ​​van de strijd tegen vuil geld, waaronder Catanzaro hoofdaanklager Nicola Gratteri en Franse Hof van Cassatie procureur-generaal Francois Molins.

Een economie die werkt voor de mensen Valdis Executive Vice-President Dombrovskis zei: “Smerig geld zou nergens te verbergen moeten zijn. De EU heeft haar antiwitwasregels aangescherpt. Ze behoren nu tot de zwaarste ter wereld, maar worden nog steeds niet overal in gelijke mate gehandhaafd. Het is duidelijk dat we nog veel meer moeten doen om de resterende mazen in de wet te dichten, zwakke schakels weg te werken en beter te coördineren tussen de EU-landen. Effectiviteit, efficiëntie, handhaving: dat zijn de uitgangspunten van onze strategie bij het aanpakken van het witwassen van geld. Ze moeten van toepassing zijn in de hele EU en wereldwijd. Dat is hoe we het kunnen verslaan. "

Drie thematische panels zullen de gebieden voor toekomstige hervorming van de EU-regels behandelen, terwijl een afsluitende rondetafelgesprek vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Duitse voorzitterschap en het Europees Parlement zal samenbrengen om het verenigde standpunt en de inzet van de EU om het witwassen van geld en terrorismefinanciering te bestrijden, onder de aandacht te brengen. Elk panel biedt de mogelijkheid voor vragen via Twitter met de hashtag #StopDirtyMoneyEU. Zie voor meer informatie, details over het programma en een link naar de live feed hier.

Verder lezen

Ierland

Russisch-Ierse Business Council start een onderzoek naar Russische zakenman

gepubliceerd

on

De Russian Irish Business Council is een breed onderzoek gestart naar vermeende illegale activiteiten van de Russische zakenman Sergey Govyadin en zijn naaste medewerker, de heer Ildar Samiyev.

De Raad, die bedrijven verenigt die in het VK, de EU en Rusland werken, heeft een brief gestuurd naar HSBC en een aantal andere financiële instellingen in het VK met het verzoek om informatie die de banken mogelijk hebben over de heer Sergey Govyadin. Het beweert dat zowel hij als de heer Samiyev kennelijk betrokken waren bij het witwassen van geld en andere illegale doeleinden via het Britse rechtssysteem en de Britse kantoren van HSBC. De Raad vraagt ​​om mogelijke fraude door de heer Govyadin en de heer Samiyev te onderzoeken. Deze informatie werd ook naar de Amerikaanse Internal Revenue Service gestuurd voor overweging en mogelijke feedback vanwege de criminele achtergrond. Er zijn aanwijzingen dat beide de Amerikaanse monetaire mechanismen gebruiken voor hun illegale activiteiten. Volledige kopieën van deze brieven zijn te lezen aan de voet van dit artikel, terwijl EU Reporter talrijke juridische documenten bezit.

Het verhaal van Sergey Govyadin heeft veel gemeen met andere beruchte "nieuwe rijkdommen" uit Oost-Europa die een diepgaande criminele portefeuille hebben.

Sergey Govyadin

Sergey Govyadin

Sergey Govyadin, zichtbaar een welvarende zakenman en ontwikkelaar van onroerend goed, wordt in de Russische media beweerd betrokken te zijn bij veel strafzaken die verband houden met fraude en andere criminele incidenten bij de verkoop van elite-eigendommen en appartementen in luxueuze wijken in Moskou. Kranten in Rusland noemen dhr. Govyadin een "schaduwbeïnvloeder", omdat hij beweert corrupte banden te hebben met een aantal politie-autoriteiten.

Samen met Ildar Samiyev, komt de heer Govyadin al lang in de Russische criminele kroniek voor als een schandalig persoon, voornamelijk gevonden in frauduleuze deals met privé-eigendom en luxe appartementen in fantastische wijken in Moskou en in de buitenwijken. In 2015 werd Govyadin door de tabloidpers "gekroond" tot "succesvolle miljonair". Tegen die tijd was hij getrouwd met de schoonheidswedstrijd - Miss Rusland. Zijn naam staat echter nog steeds op de lijsten van fraudeurs en corrupte ambtenaren die van tijd tot tijd door de media worden gepubliceerd.

Volgens hen kleineren Govyadin en Samiev andere mensen die hun partners zijn, om hun vermeende illegale transacties te rechtvaardigen. In Moskou loopt al lang een spraakmakend proces in de zaak van ontwikkelaar Albert Khudoyan, die Govyadin en Samiev beschuldigden van fraude en misleiding. Als gevolg hiervan werd de zakenman gearresteerd. Zijn zaak werd extra bekend door overtredingen van het onderzoek. Volgens de media probeerden enkele corrupte wetshandhavers te profiteren van zijn arrestatie.

De Russische zakenombudsman Boris Titov heeft Khudoyan al verdedigd. Het proces tegen hem gaat echter door. Khudoyan lijdt aan een hartaandoening.

De vermeende illegale activiteiten van Govyadin en Samiyev hebben een lange geschiedenis.

Ildar Samiyev

Ildar Samiyev

Zo zou Govyadin samen met Ildar Samiev hebben deelgenomen aan het opnemen van geld van de Russische Svyaz Bank. Hij zou betrokken zijn geweest bij fraude met appartementen in het elite wooncomplex Knightsbridge in de wijk Khamovniki in Moskou, evenals bij een aantal andere verhalen.

In 2014 nam Optima Property Management LLC, eigendom van Govyadin, bijvoorbeeld een lening van $ 95 miljoen aan van de staatsbedrijf Svyaz Bank en gebruikte het geld om 22 appartementen te kopen in het elite wooncomplex Knightsbridge in aanbouw in Khamovniki. Dit bedrijf werd gecontroleerd door Sergey Govyadin en Ildar Samiev via een keten van bedrijven, namelijk de Russische LLC "Eurofinance" en het Engelse bedrijf Mansfiled Executive Limited (volgens de Endole-database behoort 25 tot 50 procent van Mansfiled Executive Limited toe aan Govyadin) . Tegelijkertijd werd de prijs van appartementen in het kader van de deal opgeblazen, waardoor er feitelijk meer dan een miljard roebel van de staatsbank kon worden opgenomen.

Het wooncomplex is gebouwd in 2016. Waarschijnlijk blijven de aangekochte appartementen door de extreem hoge prijs op de balans van Optima Property Management staan, aangezien het onmogelijk is ze tegen zo'n hoge prijs te verkopen. Optima-eigendommen heeft de schuld nog niet aan de bank terugbetaald en in 2018 heeft Svyaz Bank een rechtszaak aangespannen om $ 95 miljoen terug te vorderen van Optima-eigendomsbeheer, maar dat is mislukt. Als gevolg hiervan leed de staat, die de eigenaar is van Svyaz Bank, nadat hij in 2011 zijn rehabilitatie had voltooid. De schuldenaar heeft appartementen op de balans die waarschijnlijk niet meer dan 50 procent van het schuldbedrag zullen kosten, en meer dan 1 miljard roebel verrekend op de rekeningen van de ontwikkelaar Knightsbridge, gecontroleerd door Govyadin.

Het is duidelijk dat het verzoek van de Russian Irish Business Clouncil een aanleiding zal zijn om meer aandacht en gedetailleerde aandacht te besteden aan de illegale activiteiten van Govyadin & Co. Britse en Amerikaanse financiële instellingen zullen hopelijk ter verantwoording worden geroepen voor die internationale speculanten.

Bron informatie

HSBC brief

 

 

Belastingbrief voor de VS.

 

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending