Verbind je met ons

Caribbean

De Europese eetlust voor Caribisch voedsel onderstreept een groeiende trend

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Caribische voedselmarkt is nu bijna £ 100 miljoen waard. Vooral sauzen en specerijen zijn £ 1.12 miljard waard en groeiden het afgelopen jaar met 16.8%. De glutenvrije meelmarkt groeide in 19.9 met 2019% in het VK en is in Duitsland £ 174 miljoen waard. Caribbean Export publiceert een rapport - Het winstpotentieel van het Caribisch gebied ontgrendelen voorafgaand aan de virtuele expo Absolutely Caribbean. Caribische bedrijven kregen de kans om hun producten onder de aandacht te brengen bij Europese kopers.

Volgens onderzoek van The Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) zou een groeiende smaak voor Caribisch voedsel in Europa lucratief kunnen zijn voor regionale producenten. De trend van exotische voedselsauzen en specerijen en natuurlijke, plantaardige ingrediënten wordt benadrukt in een nieuw rapport in opdracht van de Absolutely Caribbean virtuele expo van Caribbean Export op 17 en 18 november.

"We zien momenteel een groot potentieel voor Caribische voedingsproducten in heel Europa", zegt dr. Damie Sinanan, manager Export Concurrentievermogen en Exportbevordering. “Het lijkt erop dat consumenten op zoek zijn naar andere smaken en meer met specerijen spelen, maar er is veel belofte onder natuurlijke voedingsmiddelen zoals chocolade, thee en glutenvrij meel. We zijn erg enthousiast over het aanbod van kwaliteitsvolle, ambachtelijke producenten die we dit jaar op onze expo hebben en die de handel tussen het Caribisch gebied en Europa zullen helpen ondersteunen. "

advertentie

In het VK is de Caribische voedselmarkt nu bijna £ 100 miljoen waard en foodservice-groothandelsgigant Bidfood noemde Caribisch eten een top 10 keukentrend. In 2019 noemde de Britse retailer Tesco ook de Caribische gerechten als een 'opkomende trend'. Vooral sauzen en specerijen zijn £ 1.12 miljard waard en groeiden het afgelopen jaar met 16.8%. Craig & Shaun McAnuff van Caribbean food & lifestyle platform 'Original Flava', verklaren: “We hebben de afgelopen jaren een enorme stijging gezien in de populariteit van Caribisch voedsel in het VK, wat echt opwindend is. Ainsley Harriott en Levi Roots maken de weg vrij voor Caribisch eten; zien dat Caribische basisingrediënten op grotere schaal beschikbaar zijn; maar ook door ons kookboek te zien als een bestseller in tal van hitlijsten en nationaal tv- en media-erkenning te krijgen. Er is zoveel variatie en zoveel smaken in de Caribische keuken waar het Britse publiek dol op is. "

In Spanje is de categorie 'voedingsmiddelen uit andere landen' sinds 105.9 met 2012% gegroeid. Pittige smaken hebben een sterke groei gekend met Caribische smaken die worden genoemd als een opkomende trend in sauzen en kruiden, met een stijging van ongeveer 55% tot drie miljoen kilo en meer dan 29% in waarde tot bijna € 19 miljoen. Bijna een derde (32%) van de Duitse consumenten geeft aan dat ze van Caribisch eten houden, wat heeft geleid tot een toename van de hitte en kruiden op tafel tijdens familiediners. Mensen in Nederland staan ​​ook steeds meer open voor meer variatie in hun kookkunsten, inclusief smaakcombinaties en het gebruik van verse en natuurlijke ingrediënten, waarbij de waarde van chilisauzen sinds 125 met 2016% in waarde is gestegen.

Europa's liefde voor gezonde plantaardige ingrediënten, gecombineerd met de inspanningen van de regio om duurzaamheid te bevorderen, hebben ook geleid tot een grotere belangstelling voor natuurlijke en biologische producten zoals chocolade, thee en glutenvrij meel. In het VK is chocolade een categorie van £ 4.3 miljard en volgens Kantar groeien pure en pure chocolade met 14.5% jaar-op-jaar. In Spanje is het € 1.5 miljard waard en is het in 3.6 met 2019% gestegen. Ondertussen was Nederland in 2018 de grootste importeur van cacaobonen en huisvest het de grootste cacaomaalindustrie ter wereld. De theecategorie in het VK is £ 561.3 miljoen waard, wat niet verwonderlijk is gezien de liefde van het land voor de warme drank.

advertentie

In Duitsland worden dagelijks 129 miljoen kopjes thee gedronken en in Nederland drinkt 71% van de consumenten minstens één keer per week thee. De categorie glutenvrij meelvoedsel in het VK groeide in 19.9 met 2019% in vergelijking met het jaar ervoor en in Duitsland is de markt £ 174 miljoen waard. Caraïbische voedselleveranciers krijgen de kans om hun unieke voedselproducten aan Europese kopers te presenteren tijdens het eerste virtuele expo-evenement van Caribbean Export: Absolutely Caribbean - waarmee het winstpotentieel van het Caribisch gebied op 17 en 18 november wordt ontsloten. Voor meer informatie over het evenement en om u in te schrijven, klik hier. 

Caribbean

Een handels- en investeringspartnerschap opbouwen met Rising Africa

gepubliceerd

on

Veel Caribische landen markeren Emancipatie in de maand augustus. Inderdaad, de CARICOM-gemeenschap viert deze historische mijlpaal jaarlijks op 1 augustus. Gedurende deze tijd staan ​​we stil bij het einde van de slavernij, die voor altijd een smet zal blijven op het collectieve geweten van de mensheid. We gebruiken de herdenking van Emancipatie om de diepe en onlosmakelijke banden te vieren die we als Caribische mensen hebben met Afrika, schrijft Deodat Maharaj.

Tot nu toe zijn deze verbindingen grotendeels in de historische, culturele en menselijke sfeer gebleven. Dit moet veranderen om ook onze uitstekende banden om te zetten in handels- en investeringsrelaties die de mensen hier in onze regio en in Afrika ten goede zullen komen. Voor degenen die de ontwikkelingen in Afrika volgen, markeerde mei 2019 het begin van een spannend hoofdstuk in de voortdurende stijging van het continent. Het luidde het begin in van de Afrikaanse continentale vrijhandelszone met een overtuigende en overtuigende visie met Afrika als één megavrijhandelsgebied. Alleen al wat de deelnemende landen betreft, is het nu al de grootste vrijhandelszone ter wereld, gezien het aantal staten dat lid is.

De opkomst van Afrika wordt ook welsprekend geïllustreerd door de gegevens. Terwijl de hele wereld aan het bijkomen is van de coronaviruspandemie en de meeste landen en regio's zoals de onze een negatieve groei laten zien, merkte de African Economic Outlook van de African Development Bank op dat het reële BBP ondanks de COVID-3.4-pandemie naar verwachting met 19 procent zal groeien. Landen als Mozambique hebben recordniveaus van buitenlandse directe investeringen ontvangen. Maar terwijl Aziatische landen onder leiding van China zich naar Afrika haasten, zijn we grotendeels achtergebleven in het nastreven van een agressieve handels- en investeringsrelatie met Afrika. De mogelijkheden om samen te werken met Afrika en een markt van naar schatting 1.4 miljard mensen zijn immens. Bij het streven naar een agenda voor een veerkrachtig Caribisch gebied, is het niet alleen belangrijk om bestaande handelspartnerschappen te versterken, maar ook om te kijken naar nieuwe relaties op het gebied van handel en investeringen.

advertentie

De wereld verandert en wij ook. In termen van handelsgegevens hebben de CARIFORUM-landen (CARICOM en de Dominicaanse Republiek) volgens de handelskaart van het International Trade Center in 249.2 voor 2018 miljoen dollar aan goederen naar Afrika geëxporteerd, wat in 601.4 groeide tot 2019 miljoen dollar. in de goede richting is, is het nog steeds een fractie van wat kan worden gerealiseerd als we eenmaal een gezamenlijke duw naar Afrika maken. De voor de hand liggende vraag is dan hoe we onze commerciële relatie met Afrika gaan versterken. Ten eerste moeten we overschakelen van politieke diplomatie naar een diplomatie met een commerciële focus die Afrika de prioriteit geeft die het verdient. Er is enige vooruitgang geboekt met het opzetten van missies in verschillende Afrikaanse hoofdsteden door Caribische landen.

We zien ook resultaten. Vorige maand nam ik deel aan de ondertekeningsceremonie hier in Barbados, waar Caribische bedrijven Global Integrated Fintech Solutions (GIFTS) en IPayAnywhere (Global) een MOU ondertekenden met de Nigeriaanse gigant TelNet met betrekking tot het aanbieden van een reeks betalingsdiensten. Wat anders was aan deze relatie, is dat het een partnerschap inluidde dat gericht was op de nieuwe economie en niet op de klassieke relatie in de handel in grondstoffen. De Hoge Commissie van Barbados in Ghana speelde een belangrijke rol om dit te realiseren, vandaar de nadruk op een sterke commerciële vertegenwoordiging. Evenzo moet de gezamenlijke missie van CARICOM-landen gevestigd in Nairobi, Kenia hetzelfde doel nastreven met een focus op Oost- en Zuidelijk Afrika. Ten tweede moeten we, aangezien we een relatie met Afrika opbouwen en ook toeristen van het continent proberen aan te trekken, onze relatie in de andere dienstensector dan toerisme verdiepen. We hebben al Caribische expertise in Afrika, in plaatsen zoals Mozambique, ter ondersteuning van de ontwikkeling van hun energiesector.

Dit is echter individueel en ad hoc. We moeten systematischer zijn en kijken naar gebieden zoals toerisme waar we expertise hebben getoond en manieren vinden om onze kennis op dergelijke gebieden te verkopen aan landen waar deze hulp nodig is. Ten derde, als jongste continent ter wereld met ongeveer 60 procent van de bevolking onder de 25 jaar en met een groeiende middenklasse, is er een enorm potentieel voor onze creatieve sector. Caribische muziek blijft bijvoorbeeld populair in Afrika, maar we moeten proactiever zijn bij het identificeren van de marktkansen en onze artiesten ondersteunen bij het verkrijgen ervan via digitale en andere platforms, voortbouwend op initiële inspanningen zoals de succesvolle samenwerking tussen Caribische Soca-artiesten zoals Machel Montano uit Trinidad en Tobago en het Nigeriaanse Timaya. Door onze creatieve sector te richten op de levendige jonge mensen in Afrika, bouwen we een relatie op voor de komende jaren.

advertentie

Ten slotte is het belangrijk om te onderstrepen dat het opbouwen van deze relatie met Afrika en zijn particuliere sector niet alleen de taak is van de regeringen in de hele regio. Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol bij het bereiken van Afrika, zoals ook is gedaan door instellingen zoals Republic Bank, die activiteiten heeft gevestigd in Ghana. Organisaties uit de particuliere sector zoals de kamers van koophandel en fabrikantenverenigingen moeten ook relaties aangaan met hun tegenhangers op het continent.

Wij van de Caribbean Export Development Agency erkennen het belang van het helpen bouwen van deze brug. Dit is precies de reden waarom het identificeren van nieuwe handelsrelaties een belangrijk onderdeel is van ons Strategisch Plan voor de periode 2021-2024. We zijn al begonnen met de eerste contacten met instellingen zoals de East Africa Chamber of Commerce. Als Caribisch persoon die door Afrika heeft gewoond, gewerkt en gereisd, heb ik uit de eerste hand de seismische verschuivingen op het continent gezien. Het wordt tijd dat we deze spil ook maken naar Afrika waarin we de nodige tijd, moeite en energie investeren. In een snel veranderende wereld is het versterken van onze relatie met Afrika niet langer een optie, maar zou een essentieel onderdeel moeten zijn van onze strategie om de Caribische veerkracht te helpen opbouwen.

Verder lezen

Caribbean

Ondersteuning van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, de ruggengraat van de Caribische economieën

gepubliceerd

on

Op 27 juni hebben de Verenigde Naties de dag van het micro-, midden- en kleinbedrijf (MSME's) herdacht. Deze dag gewijd aan MSME's is om hun bijdrage aan de wereldeconomie te erkennen. Daar is inderdaad een duidelijke reden voor. De Conferentie van de Verenigde Naties over handel en ontwikkeling meldt dat mkmo's goed zijn voor meer dan 90% van alle bedrijven en ongeveer 70% van de banen wereldwijd, schrijft Deodat Maharaj. 

Juist hier in het Caribisch gebied vormen mkmo's de ruggengraat van veel van onze economieën die waardevolle banen en kansen voor onze mensen genereren. Volgens de Caribbean Development Bank vertegenwoordigen mkmo's tussen 70-85% van de Caribische bedrijven en dragen ze tussen 60-70% van het bruto binnenlands product bij. Van cruciaal belang is dat ze naar schatting 50% van de totale werkgelegenheid voor hun rekening nemen. Belangrijk is dat 40% van de Caribische bedrijven in handen is van vrouwen. Het succes van deze ondernemingen weerspiegelt de vindingrijkheid, de industrie en de innovatieve geest van onze ondernemers. Op basis van de gegevens zouden we, om onder normale omstandigheden, waarin het bedrijfsleven een centrale partner moet zijn, een veerkrachtig Caribisch gebied op te bouwen, de steun aan de ondernemers in micro-, kleine en middelgrote ondernemingen moeten opvoeren.
 
Gezien het feit dat we echter in ongekende tijden leven met kleine en kwetsbare Caribische landen die aan het bijkomen zijn van de coronaviruspandemie, moet de nadruk liggen op een versneld herstel en het opbouwen van veerkracht. Om succesvol te zijn, speelt de particuliere sector een grote rol. Gezien de rol van mkmo's bij het creëren van kansen en banen, is het dan ook logisch dat mkmo's prioritaire aandacht moeten krijgen. Beleidsmaatregelen die hen uitsluiten of suboptimale ondersteuning bieden, zullen contraproductief zijn en alleen zorgen voor een langdurige herstelfase of erger nog, banenverlies en suboptimale groei. 

MSME's hebben een scala aan ondersteuning nodig, waaronder: financiën waarover ik eerder heb geschreven. Het gaat echter niet alleen om het bieden van financiële steun en het creëren van een gunstig klimaat voor bedrijven om te floreren. Er zijn nog andere cruciale gebieden waar ondersteuning nodig is om onze mkmo's een maximale kans van slagen te geven. 

In de eerste plaats is dat het gebied van technologie. COVID-19 heeft heel duidelijk aangetoond dat het noodzakelijk is om nieuwe manieren van werken en zakendoen te omarmen. Er moet steun worden verleend aan onze mkmo's om hen te helpen dit nieuwe tijdperk te omarmen. Wij van de Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) hebben onze steun op dit gebied al uitgebreid en hebben grote belangstelling gezien van bedrijven in de hele regio. Tijdens ons laatste webinar over e-commerce "Bouw uw e-commerce winkel vanaf nul" in februari 2021, hadden we bijvoorbeeld meer dan 400 deelnemers uit het hele Caribisch gebied. Dit toont de gretigheid van onze bedrijven om te profiteren van de kansen die technologie biedt om hun bedrijf te laten groeien.

Technologie heeft ook een democratiserend effect en helpt bedrijven, ongeacht hun grootte, om hun bedrijf te laten groeien en nieuwe klanten te bereiken tegen lage kosten. In dit COVID-19-tijdperk zijn er voorbeelden in overvloed. Hier in Barbados zijn kleinschalige boeren het internet opgegaan om hun producten te verkopen. In Trinidad en Tobago is er een Facebook-groep "Trini Farmers" met een geschat lidmaatschap van 49,500 leden die dient als een peer group waar leden elkaar ondersteunen. Dit zijn twee goede voorbeelden waar ondernemers het initiatief hebben genomen. Tegelijkertijd moeten we degenen die hulp nodig hebben actief ondersteunen.

Wat betreft het gebruik van technologie om bedrijven te laten groeien, heeft de overheid een belangrijke rol te spelen bij het creëren van de juiste beleidsomgeving, het bieden van prikkels en het leveren van concrete steun aan mkmo's. Tegelijkertijd gaat het niet alleen om staatssteun, maar speelt het grotere bedrijfsleven, inclusief financiële instellingen, een belangrijke rol als mentoren en zakenpartners voor mkmo's. Het is in ieders belang dat micro-, kleine en middelgrote ondernemingen slagen.

Ten tweede behoren de energiekosten hier in ons Gewest tot de hoogste ter wereld. Dit is niet alleen een ontmoediging voor buitenlandse directe investeerders, maar ook voor onze bedrijven hier in onze Caraïben. Hoge energiekosten drijven gewoon de productiekosten op, waardoor het voor ons moeilijk is om te concurreren met import op nationaal niveau en om onze producten naar regionale en internationale markten te exporteren. Om deze kwestie aan te pakken, is het streven naar hernieuwbare energiebronnen belangrijk, zowel op nationaal als op regionaal niveau. Wij van Caribbean Export werken nauw samen met mkmo's in de hele regio om hen te helpen de energie-efficiëntie te verbeteren en als resultaat hen concurrerender te maken. We moeten dit echter doen op een schaal die een transformationele impact kan hebben. De realiteit is dat we er nog niet zijn. Het toewijzen van de benodigde middelen om de energiekosten te verlagen met het dubbele voordeel van klimaatactie, moet een hoge prioriteit hebben op nationaal niveau.

Ten slotte moeten onze mkmo's zich concentreren op nichemarkten met premiumproducten en evenredige prijzen om hun kwaliteit te weerspiegelen. Wij van Caribbean Export hebben regionale bedrijven geholpen om de Europese markt te penetreren en te profiteren van de Economische Partnerschapsovereenkomst met de Europese Unie. We beseffen echter ook dat er nog veel meer moet gebeuren. Precies om deze reden zijn we de samenwerking aangegaan met het International Trade Center om een ​​hub op te zetten voor de handel in duurzame producten. 

Deze hub zal het concurrentievermogen van mkmo's helpen versterken door de implementatie van groene bedrijfspraktijken te ondersteunen. Er is al een gevestigde en groeiende markt voor producten die voldoen aan duurzaamheidscriteria, en we willen Caribische bedrijven graag helpen om van deze mogelijkheid te profiteren. In de toekomst is het belangrijk om samen te werken met bedrijfsondersteunende organisaties, niet alleen in Europa, maar ook in andere premiummarkten om onze producten in de schappen te krijgen om het groeiende klantenbestand aan te trekken voor producten die voldoen aan de criteria voor "duurzaamheid". 

Samengevat vereisen een snel herstel en het opbouwen van veerkracht een groot programma van ondersteuning en focus op onze micro-, kleine en middelgrote bedrijven. Ze zijn de sleutel tot het creëren van broodnodige banen en kansen voor onze mensen. Om tot succes te komen is een brede samenwerking nodig, ook met de grotere regionale bedrijven. De Caribbean Export Development Agency zet zich in voor deze agenda. We zullen met iedereen blijven samenwerken om deze broodnodige ondersteuning te bieden en opties en kansen voor onze mensen te creëren, terwijl we proberen een echt veerkrachtig Caribisch gebied op te bouwen.

Deodat Maharaj is de uitvoerend directeur van de Caribbean Export Development Agency.

Over Caribbean Export

Caribbean Export is het enige regionale agentschap voor handels- en investeringsbevordering in de groep in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS). Opgericht in 1996 door een intergouvernementele overeenkomst als regionaal agentschap voor handels- en investeringsbevordering, bedient het de 15 staten van het Caribbean Forum (CARIFORUM), namelijk: Antigua en Barbuda, de Bahama's, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Haïti , Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Lucia, St. Kitts en Nevis, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago.

Het agentschap voert tal van programma-gebaseerde activiteiten uit om het concurrentievermogen van regionale kleine en middelgrote ondernemingen te vergroten, handel en ontwikkeling tussen CARIFORUM-staten te bevorderen, sterkere handel en investeringen tussen de Caribische Gemeenschap (CARICOM) en de Dominicaanse Republiek, CARIFORUM-staten en de Dominicaanse Republiek te bevorderen. Frans-Caribische ultraperifere regio's (FCOR's) en de EU-landen en gebieden overzee (LGO's) in het Caribisch gebied.

Verder lezen

Caribbean

Burgerschap door investeringsregelingen – meer dan op het eerste gezicht lijkt?

gepubliceerd

on

Re Mr Gurdip (Dev) Bath

We herhalen onze overvloedige verontschuldiging aan de heer Dev Bath en we hebben vandaag een smaadprocedure met de heer Dev Bath geregeld en een overeengekomen bedrag ter schikking van zijn claim en juridische kosten betaald aan zijn genomineerde liefdadigheidsinstelling, St John Ambulance UK.

We accepteren volledig dat de heer Dev Bath valselijk en onterecht werd beschuldigd van betrokkenheid bij de vermeende ontvoering van Mehul Choksi, een voortvluchtige van de Indiase justitie, die beweerde dat hij het slachtoffer was van een door de staat gesponsorde ontvoering vanuit Antigua en Barbuda per boot op of rond 23 mei 2021, namens de Indiase regering en overgedragen aan de autoriteiten van het Gemenebest van Dominica, waar hij momenteel wordt vastgehouden. Het motief zou zijn om de lopende uitleveringsprocedures in Antigua, waar India de verzoekende staat is, te omzeilen.

advertentie

We accepteren volledig de gedocumenteerde bevindingen van een team van ervaren onderzoekers onder leiding van de internationale advocaat, de heer Gary Summers of Counsel, van 9 Bedford Row International Chambers en geleid door de heer Tarique Ghaffur CBE QPM, een voormalig assistent-commissaris van de Londense Metropolitan Police Service, die alle de proefpersonen die ervan worden beschuldigd betrokken te zijn bij de ontvoering en de heer Gurdip (Dev) Bath volledig hebben vrijgesproken, samen met 3 andere onterecht beschuldigde proefpersonen: mevrouw Barbara Jarabik; De heer Gurmit Singh en de heer Gurjit Singh Bhandal.

We accepteren volledig dat de heer Dev Bath altijd een zeer eervolle man van volledige integriteit is geweest die zichzelf nooit zou associëren met sleet of criminele activiteiten van welke aard dan ook.

advertentie
Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending