Verbind je met ons

Defensie

Nieuwe mariene rotatiekracht wordt ingezet in Noorwegen

gepubliceerd

on

Ongeveer 350 mariniers en matrozen van het 3rd Battalion, 6th Marine Regiment, zijn naar Noorwegen uitgezonden voor een trainingsinzet van twee maanden. De mariniers en matrozen van het 'Teufelhunden Battalion' zijn de volgende rotatie-inzet van Marine Rotational Force-Europe. Na een quarantaineperiode op hun trainingslocatie in Noorwegen, zullen de mariniers, om het risico van COVID-blootstelling en -overdracht te verkleinen, bilaterale arctische oorlogstraining geven, de interoperabiliteit verbeteren en samen met de Noorse bondgenoten de defensiemogelijkheden versterken.

Dit is de eerste rotatie van kortere MRF-E-implementaties, aangekondigd door het Korps Mariniers in augustus 2020. De inzet van Marine Rotational Force-Europe zal worden gesynchroniseerd met de pooltraining van de Noorse strijdkrachten en zal zorgen voor meer operationele flexibiliteit voor het Korps Mariniers.

"Noorwegen biedt uitdagend terrein en unieke trainingsmogelijkheden om onze vaardigheden in koud weer en bergoorlogvoering te verbeteren, waardoor onze troepenmacht in arctische omstandigheden kan vechten en winnen", aldus luitenant-kolonel Ryan Gordinier, commandant van het 3e bataljon, het 6e marinieregiment. "Het 'Teufelhunden Battalion' kijkt ernaar uit om onze historische relatie voort te zetten en onze alliantie met het Noorse leger te versterken."

Tijdens hun inzet zal de nieuwe MRF-E deelnemen aan oorlogsvoering in koud weer en overlevingstraining, onder leiding van instructeurs van het Noorse leger; deelnemen aan een verscheidenheid aan veldtrainingsevenementen in ruige, arctische omstandigheden samen met bondgenoten van het Noorse leger; en deelnemen aan Exercise Reindeer II, een grote veldoefening onder leiding van het Noorse leger in Noord-Noorwegen.

Marine Rotational Force-Europe 21.1 zal naar verwachting het komende jaar verschillende keren in Noorwegen opereren, met een grotere vervolgrotatie gepland voor begin 2021. De Marine Rotational Force is van plan om naast de geallieerde strijdkrachten verschillende oefeningen uit te voeren voor voortdurende onbruikbaarheid en pooltraining.

Volg US Marine Corps Forces Europe & Africa:

Hier

Hier 

Hier 

Hier 

Defensie

De in de VS gevestigde B-52 bommenwerper voert een missie uit boven de Barentszzee

gepubliceerd

on

De laatste Bomber Task Force (BTF) -missie in Europa vond donderdag (3 DECEMBER) plaats boven de Barentszzee toen een B-52 Stratofortress-bommenwerpervliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht integratieoperaties uitvoerde met NAVO-bondgenoten. De bommenwerper, toegewezen aan de 5e Bomvleugel van de Minot Air Force Base in North Dakota, vertrok donderdag en vloog naar aangewezen locaties waar de bommenwerper geïntegreerd was met Griekse en Noorse F-16 Fighting Falcon-vliegtuigen en luchttankoperaties uitvoerde met de Amerikaanse en Turkse KC-135 Stratotanker vliegtuig.

Na voltooiing van de missies keerden het vliegtuig en de bemanning onmiddellijk terug naar North Dakota. Missies als deze demonstreren Amerika's voortdurende wereldwijde staking en wereldwijde bereikbaarheid door de inzet van strategische bommenwerpers. De missie omvatte oorspronkelijk twee bommenwerpers, maar één vliegtuig is donderdagmiddag veilig omgeleid naar RAF Fairford, Engeland vanwege een onderhoudsprobleem. De S Air Force B-52 Stratofortress is een lange-afstand, nucleaire en conventionele zware bommenwerper die een breed scala aan missies kan uitvoeren. c

Omdat de bommenwerper kan vliegen op hoge subsonische hoogten tot 50,000 voet, kan de bommenwerper nauwkeurig geleide conventionele munitie vervoeren met wereldwijde precisienavigatiemogelijkheden. De Amerikaanse luchtmacht blijft haar bekwaamheid tonen om vliegmissies uit te voeren en paraat te blijven, terwijl ze tegelijkertijd de gezondheid en veiligheid van Amerikaanse servicemedewerkers, bondgenoten en partners in gastlanden waar Amerikaans personeel woont en werkt, beschermt.

Over USEUCOM

US European Command (USEUCOM) is verantwoordelijk voor Amerikaanse militaire operaties in Europa, delen van Azië en het Midden-Oosten, de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. USEUCOM bestaat uit meer dan 64,000 militairen en burgerpersoneel en werkt nauw samen met NAVO-bondgenoten en partners. Het commando is een van de twee door de VS ingezette geografische commando's met het hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland. Voor meer informatie over USEUCOM, klik hier. .

Verder lezen

Defensie

USEUCOM: 21e US Bulgarije Gemengde Commissie

gepubliceerd

on

Hoge militaire functionarissen van het Amerikaanse Europees Commando (USEUCOM) en de plaatsvervangend hoofd Defensie van Bulgarije voerden op 21 november de 25e VS-Bulgarije Gemengde Commissie uit om de uitvoering van de overeenkomst inzake defensiesamenwerking te bespreken, evenals bilaterale training en oefeningen in 2021.

De plaatsvervangend hoofd van de defensie van Bulgarije, luitenant-generaal van de luchtmacht Tsanko Stoykov en de plaatsvervangend directeur van USEUCOM voor partnerschappen, veiligheidssamenwerking en raketverdediging, US Air Force Brig. Gen. Jessica Meyeraan was medevoorzitter van het virtuele strategische forum. Binnen het juridische kader van de overeenkomst inzake defensiesamenwerking tussen de VS en Bulgarije en de uitvoeringsovereenkomsten leidden de twee hoge militaire functionarissen besprekingen over een volledig spectrum van kwesties, gaande van militaire operaties, oefeningen en logistiek tot milieu-, juridische en belastingkwesties.

"Ondanks deze moeilijke tijden, terwijl we ons allemaal blijven vechten door deze wereldwijde pandemie, is het geruststellend om te zien hoe belangrijk onze beide landen zijn voor onze duurzame relatie", zei Meyeraan. "We waarderen de bijdragen van Bulgarije aan NAVO-operaties, activiteiten en missies zoals Resolute Support."

Gezien de aanhoudende wereldwijde pandemie en de naleving door de respectieve landen van gezondheidsbeschermingsmaatregelen, namen Stoykov en zijn team deel aan de virtuele bijeenkomst van het Bulgaarse Ministerie van Defensie in de hoofdstad Sofia, terwijl Meyeraan en haar USEUCOM-team zich bij de Amerikaanse viersterrenstrijder voegden. commandohoofdkwartier in Stuttgart.

Verwijzend naar de 10-jarige routekaart voor defensiesamenwerking, ondertekend tijdens een Pentagon-ceremonie op 6 oktober met de Bulgaarse minister van Defensie Krasimir Karakachanov en de toenmalige Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper, merkten de senior leiders op dat de routekaart zal dienen als een gids om de alliantie verder te versterken. tussen de twee naties in de komende tien jaar, aangezien het een nieuw hoofdstuk in robuuste militaire samenwerking begint. De laatste gezamenlijke commissie tussen de VS en Bulgarije vond plaats in november 2019 in Sofia.

"2020 was een geweldig jaar voor de bilaterale relatie van Amerika met Bulgarije en we zijn ervan overtuigd dat 2021 - een jaar van focus op het Zwarte-Zeegebied - nog groter zal zijn", besluit Meyeraan.

Over USEUCOM

US European Command (USEUCOM) is verantwoordelijk voor Amerikaanse militaire operaties in Europa, delen van Azië en het Midden-Oosten, de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. USEUCOM bestaat uit meer dan 64,000 militairen en burgerpersoneel en werkt nauw samen met NAVO-bondgenoten en partners. Het commando is een van de twee door de VS ingezette geografische commando's met het hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland. Voor meer informatie over USEUCOM, klik hier.

Verder lezen

Defensie

India roept op tot actie nu de wereld de terreuraanslagen in Mumbai herdenkt

gepubliceerd

on

Deze week markeert de 12e verjaardag van een datum die voor altijd in de hoofden van de Indiase bevolking gegrift staat: de moorddadige aanslagen van 2008 in Mumbai. De gruweldaad werd vergeleken met de terroristische aanslagen van 2001 op de Twin Towers in New York, en hoewel de omvang niet helemaal hetzelfde was, werden ongeveer 166 mensen gedood toen schutters in de financiële hoofdstad van India een moordpartij begonnen.

De aanvallen werden uitgevoerd door 10 schutters waarvan werd aangenomen dat ze verbonden waren met Lashkar-e-Taiba, a  In Pakistan gevestigde terroristische organisatie. Gewapend met automatische wapens en handgranaten, richtten de terroristen zich op burgers op tal van locaties in het zuidelijke deel van Mumbai, waaronder het treinstation Chhatrapati Shivaji, het populaire Leopold Café, twee ziekenhuizen en een theater.

Pakistan wordt al lang bekritiseerd vanwege het cultiveren van militante proxygroepen en het land staat momenteel onder hernieuwde druk om op te treden tegen terroristen. Er is met name bezorgdheid over het feit dat, ondanks enkele veroordelingen, sommigen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de verschrikkelijke aanslagen nog steeds de vrijheid hebben om een ​​soortgelijke gruweldaad te beramen.

Nu de verjaardag van de aanslagen in Mumbai vandaag (26 november) valt, zet de internationale druk Pakistan weer aan om meer actie te ondernemen tegen militante groepen en hun leiders.

Sommigen beweren dat er nog steeds een gebrek is aan politieke wil bij Pakistan om de kwestie aan te pakken. Als bewijs wijzen ze op het besluit van een wereldwijde waakhond met 'vuil geld' om Pakistan op zijn 'grijze lijst' te houden omdat het niet voldoet aan de internationale financieringsnormen voor terrorismebestrijding.

De onafhankelijke Financial Action Task Force heeft er bij Pakistan op aangedrongen uiterlijk in februari 2021 aan deze eisen te voldoen.

Pakistan werd in 2018 op de "grijze lijst" van de FATF geplaatst van landen met ontoereikende controle op terrorismefinanciering en zei dat Pakistan "nog steeds moet aantonen dat wetshandhavingsinstanties de meest uiteenlopende vormen van terrorismefinancieringsactiviteiten identificeren en onderzoeken."

De waakhond vroeg Islamabad ook om aan te tonen dat onderzoek naar terrorismefinanciering leidt tot effectieve, evenredige en afschrikkende sancties en heeft Pakistan opgeroepen om degenen die "terrorisme" financieren te vervolgen, en om wetten uit te vaardigen om "terrorismefinanciering" op te sporen en te stoppen.

Xiangmin Liu, president van de FATF, waarschuwde: "Pakistan moet meer doen en het moet het sneller doen."

Verder commentaar komt van Denis MacShane, een voormalige Europese minister in het VK onder leiding van Tony Blair, die tegen deze website zei: “Het is nauwelijks een geheim dat de gerenommeerde Pakistaanse inlichtingendienst van Inter-Services zwarte operaties uitvoert zoals Mossad doet voor Israël, zoals Pakistan is geweest. opgesloten in zijn koude, soms hete oorlog met zijn veel grotere buurland India. Een aantal moslimstaten met een meerderheid heeft geholpen bij islamistische terroristische acties, met name Saoedi-Arabië, waarvan de islamitische burgers hielpen bij de uitvoering van de aanslagen van 9 september op Manhattan. De in naam civiele regering van Pakistan is hulpeloos tegen het leger en de ISI. "

Er is nog steeds wijdverbreide bezorgdheid over islamistische militante groeperingen in Pakiston - met name Lashkar-e-Taiba (LeT) en zijn welzijnswapens, Jamaat-ud-Dawa (JuD) en Falah-e-Insanyat - en over hun bronnen van inkomsten.

Er zijn ook langdurige beschuldigingen dat Pakistan islamitische militante groeperingen heeft gekoesterd en gesteund voor gebruik als proxy's om macht in de regio te projecteren, met name jegens zijn aartsrivaal India.

Vorig jaar zei een landrapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over terrorisme dat Pakistan "een veilige haven bleef bieden aan andere militante leiders".

Er is ook bezorgdheid over berichten dat een vooraanstaande Pakistaanse militant die ervan wordt verdacht de aanslagen in Mumbai in 2008 te hebben gepland, nog steeds vrij in Pakistan leeft.

India en de Verenigde Staten hebben Sajid Mir, van de in Pakistan gevestigde Lashkar-e-Taiba-groep, beide aangeklaagd voor de driedaagse aanvallen op hotels, een treinstation en een Joods centrum waar 166 mensen zijn omgekomen, waaronder zes Amerikanen.

De onmiddellijke impact van de aanslagen was voelbaar op het lopende vredesproces tussen de twee landen en de poging van India om Pakistan onder druk te zetten om de terroristen binnen zijn grenzen aan te pakken, werd krachtig gesteund door de internationale gemeenschap.

Sinds de aanslagen zijn er op verschillende momenten zorgen geweest dat de spanningen tussen de twee nucleair bewapende buren zouden kunnen escaleren. India heeft echter afgezien van het verzamelen van troepen aan de Pakistaanse grens, zoals het had gedaan na de aanval van 13 december 2001 op het Indiase parlement. In plaats daarvan heeft India zich gericht op het opbouwen van internationale publieke steun via verschillende diplomatieke kanalen en de media.

India heeft lang gezegd dat er bewijs is dat "officiële agentschappen" betrokken waren bij het beramen van de aanval - een aanklacht die Islamabad ontkent - en algemeen wordt aangenomen dat Islamabad jihadistische groeperingen zoals LeT gebruikt als volmachten tegen India. De VS behoren tot degenen die beweren dat Pakistan een veilige haven is voor terroristen.

Fraser Cameron, een voormalig hoge ambtenaar van de Europese Commissie en nu directeur van het EU-Azië Centrum in Brussel, zei: "De Indiase beweringen dat Pakistan een toevluchtsoord blijft bieden aan een aantal van degenen die betrokken zijn bij de aanslagen van 2008, maakt een Modi-Khan-bijeenkomst bijna onmogelijk. regelen."

De verjaardag van de aanslagen in Mumbai deze week zal een sterke nationale en internationale verontwaardiging oproepen tegen dergelijk geweld en heeft geleid tot hernieuwde oproepen om de inspanningen om de dreiging van terrorisme het hoofd te bieden, op te voeren.

Het gevoel van verontwaardiging over het falen van Pakistan om degenen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen volledig ter verantwoording te roepen, wordt samengevat door Willy Fautre, de gerespecteerde directeur van de in Brussel gevestigde rechtse ngo Human Rights Without Frontiers.

Hij vertelde op deze site: “Tien jaar geleden, van 26 tot 29 november, kwamen meer dan 160 mensen om het leven bij tien terroristische aanslagen gepleegd door tien Pakistanen in Mumbai. Negen van hen kwamen om. Human Rights Without Frontiers betreurt het dat Pakistan tot 2020 heeft gewacht voordat het het brein achter de aanslag in Mumbai, Hafiz Muhammad Saeed, veroordeelde. Hij werd veroordeeld tot vijf en een half jaar gevangenisstraf. "

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending