Verbind je met ons

Bedrijf

In Italië wordt gewerkt aan een monopolie om de telecommunicatiemarkt te beheersen

gepubliceerd

on

De Italiaanse telecommarkt zou in de nabije toekomst veel minder concurrerend kunnen worden door de totstandkoming van een nieuw monopolie, als een controversieel plan om een ​​nationale breedbandexploitant op te richten wordt doorgevoerd, waarbij Telecom Italia (TIM) zou fuseren met Open Fibre, een van zijn enige rivalen op de breedbandmarkt. TIM-CEO Luigi Gubitosi van zijn kant is buitengewoon upbeat over de vooruitzichten en verwacht dat het project binnenkort zal plaatsvinden. Toch kunnen deze verwachtingen onvolwassen zijn, aangezien de weerstand tegen de fusie groeit, schrijft Colin Stevens.

Op het eerste gezicht heeft Gubitosi op dit moment echter goede redenen om optimistisch te zijn. De Italiaanse regering is meer dan enthousiast over de deal en is sinds 2018 de drijvende kracht achter de deal. Vervolgens, in augustus van dit jaar, Rome goedgekeurd het voorgestelde eigendomsplan voor het postfusiebedrijf dat werd opgesteld door staatsinvesteringsbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Volgens persberichten is CDP de belangrijkste voorstander en garant van het plan dat de opkomst van AccessCo, een verenigd nationaal breedbandnetwerk om de markt te domineren.

De details zijn nog steeds onderhandeld achter gesloten deuren door de zogenaamde partners, een groep waartoe ook de Italiaanse energiegigant Enel behoort, die ongeveer 50% van de Open Fibre-voorraad beheert, met de andere helft in handen van CDP. In dit scenario zou TIM uiteindelijk meerderheidsaandeelhouder worden van het verenigde netwerk, waarvan de regering hoopt dat het de trage ontwikkeling van de internetinfrastructuur in Italië zal versnellen - een probleem dat het land al jaren heeft geteisterd.

Net als andere Zuid-Europese landen bevindt Italië zich aan de verkeerde kant van de digitale kloof die Europa doorsnijdt, achterblijvende ver achter Noord- en zelfs Oost-Europa qua beide toegang en snelheid. De redenering van de regering is dat de enorme omvang van de nieuwe nationale aanbieder het mogelijk zal maken om enorme investeringen te doen in FTTx-technologie die de sector hard nodig heeft. Terwijl Telecom Italia de leiding zal hebben over het voorgestelde bedrijf, beloven de autoriteiten een systeem van regelgeving en meerdere aandeelhouders in te voeren om ze onder controle te houden. 

De zaak tegen monopolies

Maar hoewel de Italiaanse regering de fusie misschien ziet als de zilveren kogel om de internettoegang van het land te verbeteren, zijn anderen niet zo overtuigd. Angelo Cardani, destijds voorzitter van AGCOM, de regulator voor de Italiaanse communicatiemarkt, in 2019 sloeg de fusie als een "stap achteruit" voor de industrie, waarbij wordt gewaarschuwd dat het gebrek aan concurrentie meer zal doen om innovatie en vooruitgang te verstikken dan om het te bevorderen.

Cardani maakte zijn standpunt duidelijk, maar slechts weken later eindigde zijn mandaat als hoofd van AGCOM en de nieuwe president, Giacomo Lasorella, zweeg opvallend over de kwestie. Lasorella wordt gezien als een medewerker van Luigi Di Maio, een populaire politicus die eerder diende als leider van de anti-establishment Five Star Movement, die momenteel de helft van de Italiaanse coalitieregering vormt. 

Desalniettemin is Cardani's waarschuwing dat de fusie het tegenovergestelde resultaat zou opleveren van wat Rome hoopt te bereiken niets om tegen te niezen. In de afgelopen twee decennia hebben maar weinig industrieën de gunstige effecten van concurrentie meer bewezen dan telecommunicatie. De landen die routinematig tot de beste behoren op het gebied van internettoegang en kwaliteit, zijn bijna zonder uitzondering landen met stevige concurrentie op hun telecommarkten. 

In de VS hebben de geografische verdeeldheid tussen bedrijven een pseudo-monopolie gecreëerd waarin minder dan een derde van de bevolking de keuze heeft uit een internetprovider. Dit heeft ervoor gezorgd dat de VS de afgelopen jaren uit de top 10 zijn gevallen en dat is nu ook zo trailing Hongarije en Thailand dankzij breedbandsnelheden die zelfs 15 jaar geleden niet indrukwekkend waren. Hoewel de omvang en geografie van Italië niet helemaal vergelijkbaar zijn met die van de VS, zou een monopolie nog steeds tweederangs netizens creëren in de afgelegen en bergachtige regio's van het land, waar het verbeteren van de infrastructuur van gebruikers die geen andere keuze hebben nauwelijks een prioriteit is. 

Matchpoint antitrustregels?

De grootste hindernis bij de creatie van AccessCo zijn echter ongetwijfeld roestwerende waakhonden. De antitrust-arm van de Europese Unie staat bekend om routinematig tegengesteld dergelijke ontwrichtende fusies, met name in de tech- en telecomsector. En ondanks dat de huidige beraadslagingen privé worden gehouden, geeft de boodschap die via niet-officiële kanalen wordt overgebracht sterk aan dat dit in dit geval opnieuw zal gebeuren. Volgens niet met name genoemde functionarissen is de mening van de Commissie over de kwestie dat de fusie duidelijk zou gebeuren creëren een monopolie en twee decennia deregulering omkeren. Aangezien de Italiaanse antitrustregels nauw aansluiten bij die van de EU, is er weinig reden om een ​​andere uitkomst te verwachten als de zaak voor de nationale autoriteit komt.

Door de vertrouwelijke onthullingen werd 7.4% van de aandelen van Telecom Italia weggevaagd, en ondanks de haastige haast van de Italiaanse minister van Financiën, Roberto Gualtieri Verzekeringen dat hij “niet op de hoogte is van een mogelijk EU-veto”, lijkt de beslissing van Brussel al op voorhand bepaald. In zijn 'Connectiviteit voor het beleid van een Europese gigabitmaatschappij, de Commissie heeft eerder aanbevolen precies het tegenovergestelde van wat de AccessCo-fusie voorstelt, waarbij wordt aangemoedigd de strategie van "ontbundeling" in de breedbandindustrie uit te breiden en maatregelen voor te stellen om de ontwikkeling van echt concurrerende groothandelsbreedbandmarkten te bevorderen. Het spreekt voor zich dat de Commissie hoogstwaarschijnlijk geen afstand zal doen van deze beginselen of een uitzondering zal toestaan ​​aan Telecom Italia. 

Juiste redenen, verkeerde uitvoering

De volgende maanden zullen cruciaal blijken voor de toekomst van de telecommarkt in Italië - en de digitale toekomst. Het land heeft gelijk als het van beter internet een prioriteit maakt, maar kiest toch de verkeerde benadering. Zelfs als alle partners bij de fusie aan een akkoord voldoen en zelfs als de nieuwe AGCOM-raad zijn zegen geeft, is de kans nog groter dat de Europese Unie zich zal verzetten tegen de oprichting van AccessCo. De Italiaanse mededingingsautoriteit zou er verstandig aan doen om ook tot de EU toe te treden. Zoals het er nu uitziet, werken de belangrijkste mensen in de Italiaanse telecomsector hard aan een slecht plan, waarvan de enige goede factor is dat het waarschijnlijk vanaf het begin gedoemd is te mislukken.

Digitale economie

Nieuwe EU-regels: digitalisering om de toegang tot de rechter te verbeteren

gepubliceerd

on

Grensoverschrijdende videoconferenties en veiligere en gemakkelijkere documentuitwisseling: ontdek hoe nieuwe EU-regels voor het digitaliseren van justitie voordelen zullen opleveren voor mensen en bedrijven. Op 23 november keurde het Parlement twee voorstellen goed modernisering van de rechtsstelsels in de EU, wat zal helpen vertragingen te verminderen, de rechtszekerheid te vergroten en de toegang tot de rechter goedkoper en gemakkelijker te maken.

Nieuwe regelgeving zal verschillende digitale oplossingen implementeren voor grensoverschrijdende bewijsverkrijging en betekening van documenten met als doel de samenwerking tussen nationale rechtbanken in verschillende EU-landen efficiënter te maken.

Door technologieën voor communicatie op afstand goed te keuren, worden de kosten verlaagd en kunnen bewijsmateriaal sneller worden verzameld. Om bijvoorbeeld een persoon te horen in een grensoverschrijdende procedure, kan videoconferentie worden gebruikt in plaats van dat fysieke aanwezigheid vereist is.

Er zal een gedecentraliseerd IT-systeem komen dat nationale systemen samenbrengt, zodat documenten sneller en veiliger elektronisch kunnen worden uitgewisseld. De nieuwe regels bevatten aanvullende bepalingen om gegevens en privacy te beschermen wanneer documenten worden verzonden en bewijsmateriaal wordt verzameld.

De verordeningen helpen de procedures te vereenvoudigen en bieden rechtszekerheid aan mensen en bedrijven, wat hen zal aanmoedigen om internationale transacties aan te gaan, waardoor niet alleen de democratie maar ook de interne markt van de EU wordt versterkt.

De twee voorstellen actualiseren de bestaande EU-regelgeving inzake de betekening van documenten en bewijsverkrijging om ervoor te zorgen dat ze het meeste halen uit moderne digitale oplossingen.

Ze maken deel uit van de inspanningen van de EU om rechtsstelsels te helpen digitaliseren. Terwijl digitale oplossingen in sommige landen al effectief zijn gebleken, vinden grensoverschrijdende gerechtelijke procedures nog steeds grotendeels op papier plaats. De EU wil de samenwerking op EU-niveau verbeteren om mensen en bedrijven te helpen en het vermogen van wetshandhaving te behouden mensen effectief beschermen.

De op soja gebaseerde COVID-19-crisis heeft voor veel problemen gezorgd voor het gerechtelijk apparaat: er zijn vertragingen opgetreden bij de persoonlijke verhoren en bij de grensoverschrijdende betekening van gerechtelijke documenten; onvermogen om persoonlijke rechtsbijstand te verkrijgen; en het verstrijken van termijnen als gevolg van vertragingen. Tegelijkertijd maken het stijgende aantal insolventiezaken en het aantal ontslagen als gevolg van de pandemie het werk van de rechtbanken nog kritischer.

De voorstellen treden in werking 20 dagen na hun publicatie in het officiële tijdschrift van de EU.

Verder lezen

Bedrijf

De Commissie stelt maatregelen voor om het delen van gegevens te stimuleren en Europese gegevensruimten te ondersteunen

gepubliceerd

on

Vandaag (25 november) presenteert de Commissie de Data Governance Act, het eerste resultaat in het kader van de datastrategie die in februari is aangenomen. De verordening zal het delen van gegevens in de EU en tussen sectoren vergemakkelijken om welvaart voor de samenleving te creëren, de controle en het vertrouwen van zowel burgers als bedrijven met betrekking tot hun gegevens vergroten, en een alternatief Europees model bieden voor de gegevensverwerkingspraktijk van grote technologieplatforms.

De hoeveelheid data die wordt gegenereerd door overheidsinstanties, bedrijven en burgers groeit voortdurend. Verwacht wordt dat het met vijf zal vermenigvuldigen tussen 2018 en 2025. Deze nieuwe regels zullen het mogelijk maken om deze gegevens te benutten en de weg vrij te maken voor sectorale Europese dataruimte ten voordele van de samenleving, burgers en bedrijven. In de datastrategie van de Commissie van februari van dit jaar zijn negen van dergelijke dataruimtes voorgesteld, variërend van industrie tot energie en van gezondheid tot de Europese Green Deal. Ze zullen bijvoorbeeld bijdragen aan de groene transitie door het beheer van het energieverbruik te verbeteren, de levering van gepersonaliseerde geneeskunde te realiseren en de toegang tot openbare diensten te vergemakkelijken.

Volg de persconferentie van Executive Vice President Vestager en Commissaris Breton live EbS.

Meer informatie is online beschikbaar

Verder lezen

bank

COVID-19 brengt de tekortkomingen van een op papier gebaseerd handelssysteem aan het licht

gepubliceerd

on

Volgens een recent rapport van de Internationale Kamer van Koophandel, aangezien COVID-19 de tekortkomingen van een op papier gebaseerd handelssysteem onthult, vinden financiële instellingen (FI's) manieren om de handel te laten circuleren. Het stelt dat het probleem waarmee we vandaag worden geconfronteerd, is geworteld in de meest hardnekkige kwetsbaarheid van de handel: papier. Papier is de achilleshiel van de financiële sector. De verstoring zou altijd gebeuren, de enige vraag was wanneer, schrijft Colin Stevens.

Voorlopige ICC-gegevens laten zien dat financiële instellingen nu al het gevoel hebben dat ze worden beïnvloed. Meer dan 60% van de respondenten van de recente COVID-19-aanvulling op de Trade Survey verwacht dat hun handelsstromen in 20 met minstens 2020% zullen afnemen.

De pandemie introduceert of verergert uitdagingen voor het handelsfinancieringsproces. Om de praktische aspecten van handelsfinanciering in een COVID-19-omgeving te bestrijden, gaven veel banken aan dat ze hun eigen maatregelen namen om de interne regels voor originele documentatie te versoepelen. Slechts 29% van de respondenten geeft echter aan dat hun lokale toezichthouders steun hebben verleend om de lopende handel te vergemakkelijken.

Het is een kritiek moment voor infrastructuurupgrades en meer transparantie, en hoewel de pandemie veel negatieve effecten heeft veroorzaakt, is een potentiële positieve impact dat het de industrie duidelijk heeft gemaakt dat er veranderingen nodig zijn om processen te optimaliseren en de algehele functioneren van internationale handel, handelsfinanciering en geldbeweging.

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global van Zwitserland en oprichter van Zijderoute-munt, legde uit hoe zijn bedrijf oplossingen voor deze problemen heeft gevonden.

“Ik denk dat het aankomt op het slim integreren van nieuwe technologieën. Neem bijvoorbeeld mijn bedrijf, LGR Global, als het gaat om geldbewegingen, zijn we gefocust op 3 dingen: snelheid, kosten en transparantie. Om deze problemen aan te pakken, lopen we voorop met technologie en gebruiken we zaken als blockchain, digitale valuta en algemene digitalisering om de bestaande methodologieën te optimaliseren.

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global of Switzerland en oprichter van Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global of Switzerland en oprichter van Silk Road Coin

"Het is vrij duidelijk welke impact nieuwe technologieën kunnen hebben op zaken als snelheid en transparantie, maar als ik zeg dat het belangrijk is om de technologieën op een slimme manier te integreren, is dat belangrijk omdat je altijd je klant in gedachten moet houden - het laatste wat we zouden doen willen doen is een systeem introduceren dat onze gebruikers echt in verwarring brengt en zijn of haar werk ingewikkelder maakt. Dus enerzijds wordt de oplossing voor deze problemen gevonden in nieuwe technologie, maar anderzijds gaat het om het creëren van een gebruikerservaring die is eenvoudig in gebruik en interactie met en integreert naadloos in de bestaande systemen. Het is dus een beetje een evenwichtsoefening tussen technologie en gebruikerservaring, dat is waar de oplossing zal worden gecreëerd.

"Als het gaat om het bredere onderwerp van toeleveringsketenfinanciering, zien we de behoefte aan verbeterde digitalisering en automatisering van de processen en mechanismen die bestaan ​​gedurende de productlevenscyclus. In de multi-commodity trading-industrie zijn er zoveel verschillende belanghebbenden. , tussenpersonen, banken, enz. en elk van hen heeft zijn eigen manier om dit te doen - er is een algemeen gebrek aan standaardisatie, met name in de Zijderoute. Het gebrek aan standaardisatie leidt tot verwarring in nalevingsvereisten, handelsdocumenten, brieven van krediet, enz., en dit betekent vertragingen en hogere kosten voor alle partijen. Bovendien hebben we het enorme probleem van fraude, dat u moet verwachten als u te maken heeft met dergelijke ongelijkheid in de kwaliteit van processen en rapportage. De oplossing hier is opnieuw om technologie te gebruiken en zoveel mogelijk van deze processen te digitaliseren en automatiseren - het zou het doel moeten zijn om menselijke fouten uit de vergelijking te halen.

"En hier is het echt opwindende aan het brengen van digitalisering en standaardisatie naar supply chain-financiering: dit zal niet alleen het zakendoen veel eenvoudiger maken voor de bedrijven zelf, deze verhoogde transparantie en optimalisatie zullen de bedrijven ook veel aantrekkelijker maken voor buitenstaanders. investeerders. Het is een win-win voor alle betrokkenen hier. "

Hoe denkt Amirliravi dat deze nieuwe systemen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande infrastructuur?

“Dit is echt een belangrijke vraag, en het is iets waar we veel tijd aan hebben gewerkt bij LGR Global. We realiseerden ons dat u een geweldige technologische oplossing kunt hebben, maar als het complexiteit of verwarring bij uw klanten creëert, veroorzaakt u meer problemen dan u oplost.

In de sector van handelsfinanciering en geldbewegingen betekent dit dat nieuwe oplossingen rechtstreeks in bestaande klantsystemen moeten kunnen worden aangesloten - met behulp van API's is dit allemaal mogelijk. Het gaat erom de kloof tussen traditionele financiën en fintech te overbruggen en ervoor te zorgen dat de voordelen van digitalisering worden geleverd met een naadloze gebruikerservaring.

Het ecosysteem voor handelsfinanciering heeft een aantal verschillende belanghebbenden, elk met hun eigen systemen. Wat we echt nodig zien, is een end-to-end-oplossing die deze processen transparantie en snelheid geeft, maar die nog steeds kan communiceren met de legacy- en banksystemen waarop de branche vertrouwt. Dat is wanneer je begint te zien dat er echte veranderingen worden aangebracht. "

Waar zijn de wereldwijde hotspots voor verandering en kansen? Ali Amirliravi zegt dat zijn bedrijf, LGR Global, zich om een ​​paar belangrijke redenen richt op de zijderoute - tussen Europa, Centraal-Azië en China:

“Ten eerste is het een gebied met een ongelooflijke groei. Als we bijvoorbeeld naar China kijken, hebben ze de afgelopen jaren een bbp-groei van meer dan 6% gehandhaafd, en de economieën van Centraal-Azië laten vergelijkbare cijfers zien, zo niet hoger. Dit soort groei betekent meer handel, meer buitenlandse eigendom en ontwikkeling van dochterondernemingen. Het is een gebied waar je echt de mogelijkheid ziet om veel automatisering en standaardisatie te brengen in de processen binnen de supply chains. Er wordt veel geld verplaatst en er worden voortdurend nieuwe handelspartnerships gesloten, maar er zijn ook veel pijnpunten in de branche.

De tweede reden heeft te maken met de realiteit van valutaschommelingen in het gebied. Als we het over Silk Road Area-landen hebben, hebben we het over 68 landen, elk met hun eigen valuta en de geïndividualiseerde waardefluctuaties die daar een bijproduct van zijn. Grensoverschrijdende handel op dit gebied betekent dat de bedrijven en stakeholders die deelnemen aan de financiële kant met allerlei problemen te maken hebben als het gaat om het wisselen van valuta.

En hier hebben de bankvertragingen die optreden in het traditionele systeem echt een negatieve impact op het zakendoen in het gebied: omdat sommige van deze valuta's erg volatiel zijn, kan het zo zijn dat tegen de tijd dat een transactie eindelijk de werkelijke waarde die wordt overgedragen, blijkt aanzienlijk anders te zijn dan aanvankelijk had kunnen worden afgesproken. Dit veroorzaakt allerlei soorten hoofdpijn als het gaat om de verantwoording van alle partijen, en het is een probleem dat ik tijdens mijn tijd in de branche rechtstreeks heb aangepakt. "

Amirliravi gelooft dat wat we nu zien een industrie is die klaar is voor verandering. Zelfs met de pandemie groeien bedrijven en economieën, en er is nu meer dan ooit een duw in de richting van digitale, geautomatiseerde oplossingen. Het volume van grensoverschrijdende transacties groeit al jaren gestaag met 6%, en alleen al de internationale betalingssector is al 200 miljard dollar waard.

Dergelijke cijfers tonen het impactpotentieel van optimalisatie in deze ruimte.

Onderwerpen als kosten, transparantie, snelheid, flexibiliteit en digitalisering zijn momenteel populair in de branche, en naarmate deals en toeleveringsketens steeds waardevoller en complexer worden, zullen de eisen aan de infrastructuur eveneens toenemen. Het is echt geen kwestie van ‘of’, maar van ‘wanneer’ - de industrie bevindt zich momenteel op een kruispunt: het is duidelijk dat nieuwe technologieën processen zullen stroomlijnen en optimaliseren, maar partijen wachten op een oplossing die veilig en betrouwbaar is voldoende om frequente transacties met grote volumes af te handelen en flexibel genoeg om zich aan te passen aan de complexe dealstructuren die binnen handelsfinanciering bestaan. "

Amirliravi en zijn collega's bij LGR Global zien een opwindende toekomst voor de B2B-geldbeweging en de handelsfinancieringssector.

"Ik denk dat iets dat we zullen blijven zien, de impact is van opkomende technologieën op de industrie", zei hij. “Dingen als blockchain-infrastructuur en digitale valuta zullen worden gebruikt om transacties transparanter en sneller te maken. Door de overheid uitgegeven digitale valuta van centrale banken worden ook gecreëerd, en dit zal ook een interessante impact hebben op het grensoverschrijdende geldverkeer.

"We bekijken hoe digitale slimme contracten kunnen worden gebruikt in handelsfinanciering om nieuwe geautomatiseerde kredietbrieven te creëren, en dit wordt pas echt interessant als je IoT-technologie integreert. Ons systeem kan transacties en betalingen automatisch activeren op basis van inkomende gegevensstromen. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een slim contract kunnen opstellen voor een kredietbrief waarmee de betaling automatisch wordt vrijgegeven zodra een zeecontainer of een zeeschip een bepaalde locatie bereikt. Of, een eenvoudiger voorbeeld, betalingen kunnen worden geactiveerd zodra een set compliancedocumenten wordt geverifieerd en geüpload naar het systeem Automatisering is zo'n enorme trend - we zullen zien dat steeds meer traditionele processen worden verstoord.

"Gegevens zullen een grote rol blijven spelen bij het vormgeven van de toekomst van supply chain-financiering. In het huidige systeem zijn veel gegevens in silo's opgeslagen en het gebrek aan standaardisatie belemmert echt de algemene mogelijkheden voor gegevensverzameling. is opgelost, zou een end-to-end digitaal handelsfinancieringsplatform in staat zijn om big data-sets te genereren die kunnen worden gebruikt om allerlei theoretische modellen en branche-inzichten te creëren. De kwaliteit en gevoeligheid van deze gegevens betekent natuurlijk dat datamanagement en veiligheid zal ongelooflijk belangrijk zijn voor de industrie van morgen.

"Voor mij ziet de toekomst voor de geldbeweging en de handelsfinancieringssector er rooskleurig uit. We gaan het nieuwe digitale tijdperk binnen, en dit zal allerlei nieuwe zakelijke kansen betekenen, vooral voor de bedrijven die technologieën van de volgende generatie omarmen."

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending