Verbind je met ons

Estland

Het investeringsplan ondersteunt het MKB in de culturele en creatieve sectoren in Estland, Letland, Litouwen en Finland

gepubliceerd

on

Het Europees Investeringsfonds (EIF) en de Estse geldschieter Finora Capital hebben een garantieovereenkomst van € 6 miljoen ondertekend om gunstige leningen voor het MKB uit de culturele en creatieve sectoren in Estland, Letland, Litouwen en Finland vrij te maken. Deze garantie stelt Finora Capital in staat om een ​​nieuw product te ontwikkelen dat beantwoordt aan de specifieke behoeften van KMO's in culturele en creatieve sectoren, competenties te ontwikkelen in de financiering van de culturele en creatieve sectoren en uit te breiden naar nieuwe markten.

De bewerking is ingeschakeld onder zowel de Garantiefaciliteit culturele en creatieve sectoren (CCS GF), een garantieregeling beheerd door het EIF namens de Europese Commissie, en de Europees Fonds voor Strategic Investment (EFSI), een onderdeel van het investeringsplan voor Europa. Dit is de eerste door CCS GF ondersteunde operatie in Litouwen, Letland, Estland en Finland.

Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton zei: "De steun van vandaag aan culturele en creatieve bedrijven in Estland, Letland, Litouwen en Finland is een geweldig initiatief dat deel uitmaakt van onze gezamenlijke inspanningen om concrete, snelle en directe hulp te bieden aan kleine bedrijven en individuele actoren in de culturele sector. en creatieve sector die zwaar zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Europese KMO's en makers hebben nu meer dan ooit ondersteuning nodig in heel Europa. Ik ben erg blij dat ons financiële instrument hen helpt de crisis te doorstaan, hun creativiteit te stimuleren en de rijke en diverse culturele scene van Europa te behouden. " Het persbericht is beschikbaar hier. De Investment Plan voor Europa heeft tot dusver in de hele EU € 535 miljard aan investeringen gemobiliseerd, waarvan in totaal meer dan 1.4 miljoen KMO's hebben geprofiteerd.

Economie

De Commissie ondersteunt Estland bij het verbeteren van de efficiëntie van zijn vervoerssector

gepubliceerd

on

De Europese Commissie, in samenwerking met OESO Internationaal Transportforum (ITF), heeft steun verleend aan Estland via de Steunprogramma voor structurele hervormingen (SRSP) om te helpen bij het opstellen van een nieuw ontwikkelingsplan voor vervoer en mobiliteit voor de periode 2021-2035. Het resultaat van het ondersteuningsproject, een analyse van de transportsector in Estland, werd vandaag gepresenteerd tijdens een evenement in Tallinn.

De analyse richt zich op de belangrijkste uitdagingen en kansen waarmee de Estse transportsector wordt geconfronteerd en identificeert de behoeften van het land op het gebied van infrastructuur en hervormingen. Het eindrapport bevat aanbevelingen om hervormingen te begeleiden en verzamelt beste praktijken uit andere lidstaten.

Het uitkomst van het project moet Estland helpen bij het ontwikkelen van een beter vervoersbeleid en uiteindelijk bijdragen tot het verminderen van de CO2-uitstoot ten behoeve van zijn mensen en bedrijven. Het SRSP biedt expertise aan alle EU-landen voor de uitvoering van groeibevorderende hervormingen. De ondersteuning is gebaseerd op aanvraag en wordt op maat gemaakt voor de begunstigde lidstaat. Sinds 2017 ondersteunt het programma meer dan 1,000 hervormingsprojecten in alle 27 lidstaten.

Verder lezen

coronavirus

Commissie keurt Estse huurcompensatieregeling van 4 miljoen euro goed ter ondersteuning van bedrijven die getroffen zijn door de uitbraak van #Coronavirus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft in het kader van de uitbraak van het coronavirus een Estse regeling van € 4 miljoen goedgekeurd ter ondersteuning van bedrijven die panden in winkelcentra huren. De regeling is goedgekeurd in het kader van staatssteun Tijdelijk kader door de Commissie vastgesteld op 19 maart 2020, zoals gewijzigd op 3 april 2020 en 8 mei 2020.

De overheidssteun, die de vorm aanneemt van rechtstreekse subsidies, is bedoeld om een ​​deel van de huur te dekken die verschuldigd is door bedrijven die gevestigd zijn in winkelcentra. Het bedrag van de overheidssteun waarop bedrijven in het kader van de regeling recht zullen hebben, zal, tot een maximum van 25% van de huur, overeenkomen met de kortingen die elke verhuurder kan besluiten op de huren toe te passen in het licht van de huidige crisissituatie.

Dit is bedoeld om de particuliere sector te stimuleren om bij te dragen aan de doelstelling om de impact van de uitbraak van het coronavirus te verzachten. Het doel van de regeling is het verminderen van het plotselinge liquiditeitstekort waarmee niet-essentiële bedrijven in winkelcentra worden geconfronteerd als gevolg van de sluiting die de Estse staat tussen 27 maart en 11 mei heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De Commissie was van oordeel dat de Estse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van het tijdelijke kader. In het bijzonder (i) zal de steun per bedrijf de limieten zoals bepaald in het tijdelijke kader niet overschrijden; en (ii) de regeling loopt tot en met 31 december 2020.

Op basis hiervan heeft de Commissie de maatregel goedgekeurd in het kader van de EU-staatssteunregels. Meer informatie over het tijdelijke kader en andere acties van de Commissie om de economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus aan te pakken, is te vinden hier. De niet-vertrouwelijke versie van de beslissing zal onder het nummer SA.57403 in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Verder lezen

coronavirus

#CitizensDialogue - Executive Vice President Frans Timmermans Estonia President Kersti Kaljulaid houdt openbaar debat online

gepubliceerd

on

Vandaag (8 mei), met het oog op de komende Europadag, Executive Vice-President Frans Timmermans en Estland President Kersti Kaljulaid (foto) zal een openbaar online debat houden over de bepalende momenten van Europa.

Ze zullen de huidige crisis beschouwen als een essentiële test van solidariteit tussen de lidstaten en tussen de burgers en hoe Europa op een concurrerende, groene en veerkrachtige manier economisch kan herstellen en de fundamentele waarden die onze democratieën ondersteunen, kan handhaven.

De executive vice-president en de president zullen vragen van een online publiek beantwoorden over de huidige uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, hun zorgen en hun hoop voor de toekomst. De discussie zal ook gaan over hoe de EU en de lidstaten de crisis tot dusver hebben aangepakt en wat dit betekent voor de Europeanen, mede in het kader van de lessen die zijn getrokken uit de economische crisis in 2008-2009.

U kunt het debat live volgen op de website website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Estland of zijn Facebook pagina of kijk via EbS en stel vragen door het evenement bij te wonen op het virtuele podium (pre-registratie vereist) of via slido (instructies hier).

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending