Verbind je met ons

Educatie

President von der Leyen ontvangt de keizerin Theophano-prijs voor het Erasmus-programma

gepubliceerd

on

Op 7 oktober heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen (foto) nam de keizerin Theophano-prijs in ontvangst, toegekend aan het Erasmus-programma, tijdens een ceremonie in het Rotunda-monument in Thessaloniki, Griekenland, die ze bijwoonde via een videoconferentie. De prijs beloont personen of organisaties die een uitstekende bijdrage leveren aan de verdieping van de Europese samenwerking en het verbeteren van het begrip van de diverse historische onderlinge afhankelijkheden in Europa.

Na ontvangst van de prijs zei de president dat ze vereerd was om de prijs te ontvangen "voor de tien miljoen Europeanen die sinds het begin aan het Erasmus-programma hebben deelgenomen" en deze opdroeg "aan de studenten, de docenten, de dromers die dit hebben gemaakt. Europees wonder komt uit ”.

In haar dankwoord trok president Von der Leyen ook parallellen tussen het Europese herstelplan en Erasmus +: “Net zoals Erasmus toen was, is NextGenerationEU nu. Het is een programma van ongekende omvang en reikwijdte. En het kan het volgende grote verenigende project voor onze Unie worden. We investeren niet alleen samen in een collectief herstel, maar ook in onze gemeenschappelijke toekomst. Solidariteit, vertrouwen en eenheid moeten keer op keer worden opgebouwd en herbouwd. Ik weet niet of NextGenerationEU Europa zo diepgaand kan veranderen als het Erasmus-programma. Maar ik weet dat Europa er opnieuw voor heeft gekozen om zijn toekomst samen te beheersen en vorm te geven. "

Lees de volledige toespraak van de president online in Engels or Frans, en bekijk het terug hier. Dankzij het Erasmus + -programma zullen tussen 4 en 2014 meer dan 2020 miljoen mensen de kans hebben gehad om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen en ervaring op te doen in het buitenland. Lees meer over Erasmus hier.

Volwasseneneducatie

#Coronavirus - Britse universiteiten mogen in september niet heropenen, zegt vakbond

gepubliceerd

on

By

Britse universiteiten zouden plannen voor heropening in september moeten schrappen om te voorkomen dat reizende studenten de coronavirus-pandemie van het land aanwakkeren, zei een vakbond, die oproept tot online onderwijs. De regering van premier Boris Johnson is onder vuur komen te liggen vanwege haar pogingen om het onderwijs te hervatten, vooral na een ruzie over examenresultaten voor scholieren en een mislukte poging om alle leerlingen eerder dit jaar weer naar hun lessen te halen, schrijft Elizabeth Piper.

Johnson heeft de Britten opgeroepen om terug te keren naar iets dat meer op normaliteit lijkt na de blokkering van het coronavirus, en roept werknemers op om terug te keren naar kantoren om de economie te helpen herstellen van een krimp van 20% in de periode april-juni.

Maar de University and College Union (UCU) zei dat het te vroeg was om studenten terug te sturen naar universiteiten, met de waarschuwing dat ze de schuld konden krijgen als het aantal gevallen van COVID-19 toenam. "Het verplaatsen van meer dan een miljoen studenten door het land is een recept voor rampen en het risico bestaat dat slecht voorbereide universiteiten achterblijven als de verzorgingstehuizen van een tweede golf", zei algemeen secretaris Jo Grady van UCU in een verklaring. "Het is tijd voor de regering om eindelijk doorslaggevende en verantwoorde maatregelen te nemen in deze crisis en de universiteiten te vertellen dat ze hun plannen voor face-to-face onderwijs moeten opgeven", zei ze, en drong er bij de regering op aan om al het onderwijs online te verplaatsen voor het eerste semester.

Stephen Barclay, hoofdsecretaris van de Schatkist (ministerie van Financiën), zei dat hij het niet eens was met het argument. "Ik denk dat universiteiten, net als de rest van de economie, terug moeten komen en studenten moeten dat kunnen", vertelde hij Times Radio. Verschillende universiteiten zeggen dat ze na weken van voorbereiding klaar zijn om volgende maand te heropenen en sommige studenten zeggen dat ze al geld hebben uitgegeven aan zaken als huisvesting ter voorbereiding op het nieuwe semester.

Verder lezen

coronavirus

#Coronavirus - # Erasmus + gemobiliseerd voor een krachtige reactie op de pandemie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een herziening van het Erasmus + 2020 jaarlijks werkprogramma, door 200 miljoen euro extra ter beschikking te stellen om digitaal onderwijs en opleiding te stimuleren en de ontwikkeling van vaardigheden en inclusie te bevorderen door middel van creativiteit en kunst. De pandemie van COVID-19 heeft een ontwrichtende impact gehad op onderwijs en opleiding, waarbij nieuwe manieren van lesgeven en leren innovatieve, creatieve en inclusieve oplossingen vereisen.

De Europese manier van leven promoten Vicevoorzitter Margaritis Schinas zei: “De Europese onderwijsruimte moet digitaal onderwijs en digitale vaardigheden stimuleren om verstoringen als gevolg van de pandemie te verzachten en om de rol van Europa in de digitale transitie te ondersteunen. De Commissie zal buitengewone Erasmus + -oproepen van 200 miljoen euro publiceren die meer mogelijkheden zullen bieden om te leren, les te geven en te delen in het digitale tijdperk. Er bestaan ​​effectieve, innovatieve en inclusieve oplossingen om digitaal onderwijs en digitale vaardigheden te verbeteren, en deze zullen profiteren van Europese steun. "

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, zei: “Ik ben verheugd dat het Erasmus + -programma wordt ingezet om belangrijke actoren in onderwijs, opleiding en jeugd te ondersteunen in deze moeilijke tijden. 200 miljoen euro zal beschikbaar zijn om digitaal onderwijs en opleiding, digitaal jeugdwerk, maar ook creatieve vaardigheden en sociale inclusie te ondersteunen. Het is een belangrijke stap die de weg effent voor het actieplan voor digitaal onderwijs, dat de Commissie dit najaar zal lanceren. "

Het Erasmus + -programma zal projecten ondersteunen om digitaal lesgeven, leren en beoordelen op scholen, in het hoger onderwijs en in het beroepsonderwijs te verbeteren. Het zal scholen, jeugdorganisaties en instellingen voor volwasseneneducatie ook kansen bieden om de ontwikkeling van vaardigheden te ondersteunen, de creativiteit te stimuleren en de sociale inclusie te versterken door middel van kunst, samen met de culturele en creatieve sectoren. Oproepen tot het indienen van voorstellen voor projecten op deze gebieden zullen de komende weken worden gepubliceerd. Geïnteresseerde organisaties moeten contact opnemen met hun Erasmus + Nationaal Agentschap.

Verder lezen

Educatie

#Scotland stelt gedegradeerde examencijfers bij in de aanloop naar mogelijke problemen in het VK

gepubliceerd

on

Schotse studenten zullen de examenresultaten hebben verlaagd die zijn gebruikt om universitaire plaatsen te beveiligen die zijn teruggebracht tot het oorspronkelijke niveau dat door leraren is vastgesteld, omdat Edinburgh boos wordt over een probleem veroorzaakt door de coronaviruspandemie, die ook in Engeland zou kunnen plaatsvinden. Omdat er bijna geen examens plaatsvonden, beoordeelden leraren leerlingen in sleutelvakken en de cijfers werden vervolgens gemodereerd door examencommissies. Tot ontzetting van leerlingen en ouders zagen 75,000 jongeren hun cijfers naar beneden bijgesteld, schrijft Costas Pitas.

Soortgelijke problemen zouden donderdag (13 augustus) aan de orde kunnen komen wanneer studenten in Engeland, Wales en Noord-Ierland hun A-niveau ontvangen, waarop veel universitaire plaatsen zijn gebaseerd. "Alle gedegradeerde prijzen zullen worden ingetrokken", zei de Schotse minister van Onderwijs John Swinney. “In uitzonderlijke tijden moeten echt moeilijke beslissingen worden genomen. Het is zeer betreurenswaardig dat we dit verkeerd hebben gedaan en het spijt me daarvoor. "

Terwijl Engeland en Schotland verschillende systemen hanteren, zagen beide scholen vanaf maart voor de meeste leerlingen gesloten, waardoor veel examens moesten worden geannuleerd en er speciale procedures moesten worden ingevoerd. De toezichthouder in Engeland, Ofqual, heeft gezegd dat het een aantal factoren zal afwegen als het later deze week cijfers uitgeeft, waaronder het verzekeren dat de cijfers leerlingen in staat stellen eerlijk te concurreren met eerdere en toekomstige cohorten.

"We hebben voor deze zomer speciale regelingen getroffen om ervoor te zorgen dat de overgrote meerderheid van de studenten berekende cijfers krijgt, zodat ze zoals verwacht verder kunnen studeren of werken", zei hij eind juli.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending