Verbind je met ons

Brexit

Biden waarschuwt VK over #Brexit - Geen handelsovereenkomst tenzij je de Noord-Ierse vredesovereenkomst respecteert

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Amerikaanse democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft het Verenigd Koninkrijk gewaarschuwd dat het de Noord-Ierse vredesovereenkomst moet respecteren, aangezien het zichzelf uit de Europese Unie haalt, anders zou er geen Amerikaanse handelsovereenkomst komen, schrijven en

"We kunnen niet toestaan ​​dat het Goede Vrijdag-akkoord dat vrede bracht in Noord-Ierland een slachtoffer wordt van de Brexit", zei Biden in een tweet.

“Elke handelsovereenkomst tussen de VS en het VK moet afhankelijk zijn van respect voor de overeenkomst en het voorkomen van de terugkeer van een harde grens. Periode."

Johnson onthulde wetgeving die delen van het Brexit-scheidingsverdrag met betrekking tot Noord-Ierland zou breken, waarbij hij de EU de schuld gaf van het op tafel leggen van een revolver in handelsbesprekingen en het proberen het Verenigd Koninkrijk op te delen.

Hij zegt dat het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid moet hebben om delen van het Brexit-verdrag van 2020 te breken dat hij heeft ondertekend om de toezeggingen van Londen na te komen onder het vredesakkoord van 1998, dat een einde maakte aan drie decennia van sektarisch geweld in Noord-Ierland tussen pro-Britse protestantse unionisten en Ierse katholieke nationalisten.

De EU zegt dat elke schending van het Brexit-verdrag handelsbesprekingen zou kunnen doen zinken, het Verenigd Koninkrijk naar een rommelige exit zou kunnen stuwen wanneer het aan het einde van het jaar eindelijk het informele lidmaatschap verlaat en daarmee de grens tussen Noord-Ierland en EU-lid Ierland gecompliceerder kan maken.

De Brexit-onderhandelaar van de EU vertelde de 27 nationale gezanten van het blok dat hij nog steeds hoopte dat een handelsovereenkomst met Groot-Brittannië mogelijk was, en benadrukte dat de komende dagen doorslaggevend zouden zijn, vertelden drie diplomatieke bronnen aan Reuters.

Michel Barnier sprak woensdag de bijeenkomst toe en de drie bronnen namen ofwel achter gesloten deuren deel aan de discussie of werden ingelicht over de inhoud ervan.

advertentie

"Barnier gelooft nog steeds dat een deal mogelijk is, hoewel de komende dagen cruciaal zijn", zei een van de diplomatieke bronnen van de EU.

Johnson vertelde De Zon dat de EU Groot-Brittannië "beledigde" en vier decennia partnerschap riskeerde.

Hij zei dat het VK de Brexit-deal moet 'afschermen' 'om waterdichte schotten te plaatsen die vrienden en partners ervan weerhouden de bepalingen te misbruiken of extreem te interpreteren'.

Analisten van Societe Generale zeiden donderdag dat ze nu een kans van 80% zien dat Groot-Brittannië en de EU er niet in slagen om voor het einde van het jaar een handelsovereenkomst te sluiten.

Biden, die heeft gesproken over het belang van zijn Ierse afkomst, heeft een brief geretweet van Eliot Engel, voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Johnson waarin hij de Britse leider opriep om de vredesovereenkomst van Goede Vrijdag van 1998 te eren.

Engel drong er bij Johnson op aan "alle juridisch twijfelachtige en oneerlijke pogingen om het Noord-Ierse protocol van het terugtrekkingsakkoord te negeren op te geven".

Hij riep Johnson op om "ervoor te zorgen dat Brexit-onderhandelingen de decennia van vooruitgang om vrede te brengen in Noord-Ierland en toekomstige opties voor de bilaterale relatie tussen onze twee landen niet ondermijnen."

Engel zei dat het Congres een vrijhandelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk niet zou steunen als Groot-Brittannië zijn verplichtingen met Noord-Ierland niet zou nakomen.

De brief is ondertekend door vertegenwoordigers Richard Neal, William Keating en Peter King.

Johnson zet zijn plan voort.

Zijn regering bereikte woensdag (16 september) een akkoord om een ​​opstand in zijn eigen partij af te wenden, waardoor het parlement zeggenschap krijgt over het gebruik van post-Brexit-bevoegdheden binnen zijn voorgestelde wetsvoorstel voor de interne markt, dat in strijd is met het internationaal recht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending