Verbind je met ons

EU

Voorverkiezingen van de Nur Otan-partij vóór de verkiezingen voor de Mazhilis van het parlement van #Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Voor het eerst in de geschiedenis van Kazachstan zullen de voorverkiezingen van de Nur Otan-partij worden gehouden op de schaal van landelijke verkiezingen binnen de partijen, waarna kandidaten voor de afgevaardigden van Mazhilis (lagerhuis) en Maslikhat (plaatselijk vertegenwoordigend orgaan) zal worden gekozen. Volgend jaar vinden de verkiezingen plaats.

Zoals bekend heeft de regering van Kazachstan het afgelopen jaar actief politieke hervormingen doorgevoerd in het land. De wet op vreedzame vergaderingen is bijvoorbeeld gewijzigd om het gemakkelijker te maken om vergaderingen te organiseren en eraan deel te nemen. Bovendien is de National Council of Public Trust opgericht door president Kassym-Jomart Tokayev om het concept van een 'luisterende staat' verder te vergemakkelijken. Er zijn ook wijzigingen aangebracht in de wet op de verkiezingen, waaronder een verlaging van de drempel voor registratie van politieke partijen. De organisatie van de allereerste voorverkiezingen in Kazachstan is een volgende stap in de richting van democratisering en openheid van het politieke proces in het land.

Het houden van partijvoorverkiezingen heeft een aantal voordelen, zowel voor de partij als voor het land zelf. Ten eerste vergemakkelijkt het proces het democratische proces van het kiezen van potentiële toekomstige kandidaten, aangezien elk lid van de partij een stem kan uitbrengen op de genomineerden. Bovendien is het proces competitiever, aangezien elke kandidaat de leden ervan moet overtuigen dat ze geschikte kandidaten zijn en volgens de hoogste standaard zullen presteren als ze worden gekozen voor de Mazhilis. Dit betekent dat degenen die over de nodige attributen beschikken om plaatsvervanger in het Parlement te worden, waarschijnlijk als kandidaten worden geselecteerd. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat alleen de topkandidaten worden geselecteerd.

advertentie

Ten tweede zorgen voorverkiezingen ervoor dat nieuwe gezichten de kans krijgen om aan het proces deel te nemen. Dit is vooral belangrijk voor Kazachstan, dat de afgelopen jaren grote transformaties heeft ondergaan, waaronder de machtsoverdracht in 2019.

De eerste president van Kazachstan, de leider van de natie, Nursultan Nazarbayev, gaf opdracht om ten minste 30 procent van de vrouwen en 20 procent van de jongeren onder de 35 jaar op de partijlijsten voor elke Maslikhat en Mazhilis op te nemen. In dit opzicht is een unieke situatie dit jaar dat voor het eerst in de geschiedenis van Nur Otan een bepaald aantal vrouwen en jongeren zal worden toegevoegd aan de partijlijsten van Nur Otan.

Deze vereisten werden toegevoegd aan de regels voor de voorverkiezingen en goedgekeurd door de politieke raad van de partij. Het quotum zal vrouwen en hun deelname aan politieke en civiele processen versterken. Kazachstan heeft al het op een na hoogste percentage vrouwelijke vertegenwoordigingen in het parlement van de landen van de Euraziatische Economische Unie. Deze quotaregel zal verder bijdragen tot de betrokkenheid van vrouwen bij de politiek en het besluitvormingsproces. Bovendien zijn er kansen ontstaan ​​voor actieve en capabele jonge mensen om carrière te maken als partijlid en rechtstreeks bij te dragen aan de voortdurende modernisering en vooruitgang van Kazachstan.

advertentie

Tegenwoordig beseffen alle politieke partijen, waaronder Nur Otan, meer dan ooit dat jonge medeburgers niet alleen als kiezers kunnen worden beschouwd. Ze zijn ook hun belangrijkste pool van kandidaten. Maar het is niet genoeg om dit alleen in theorie te begrijpen. Er moeten nieuwe mechanismen komen om jongeren bij het systeem van politiek bestuur te betrekken.

Een van deze methoden is de deelname van jongeren aan de voorlopige partijverkiezingen. Jonge leden van de Kazachstaanse samenleving zijn de toekomst van het land, die verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling en bloei ervan. Het is daarom essentieel om hen zo vroeg mogelijk bij de politieke processen en verkiezingen te betrekken.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de voorverkiezingen te houden van 30 maart tot 16 mei. Maar vanwege de pandemie van het coronavirus en de quarantainemaatregelen in het land werden de verkiezingen binnen de partijen uitgesteld. Stemmen voor kandidaten onder Nur Otan-leden vindt nu plaats van 17 augustus tot 3 oktober.

De voorverkiezingen omvatten vijf fasen:

  1. Nominatie en registratie van kandidaten;

  2. Voorbereiding van kandidaten voor campagnes;

  3. Campagne voeren;

  4. Stemmen;

  5. Bevestiging van geselecteerde kandidaten.

Om deel te nemen aan de verkiezingen moet de kandidaat aan de volgende vereisten voldoen: een Kazachstaans staatsburger zijn, 25 jaar of ouder, en de afgelopen 10 jaar permanent in Kazachstan verblijven.

De partijcontrolecommissie en de regionale en territoriale commissies voor partijcontrole houden toezicht op het gedrag van de voorverkiezingen.

Tijdens de voorverkiezingen zullen kiezers naar de toespraken van de Nur Otan-leden luisteren en informatie krijgen over hun voorgestelde programma's en projecten. Openbare debatten zullen worden gehouden op conferenties van regionale, districts- en stadskantoren. Deelname aan openbare debatten is verplicht voor alle kandidaten.

Het is vermeldenswaard dat de openbare debatten de kandidaten de gelegenheid zullen bieden om de meest urgente kwesties aan te pakken die de huidige samenleving in Kazachstan beïnvloeden, waaronder economisch herstel en groei na de COVID-19-pandemie, levensstandaard van Kazachse burgers, steun voor kleine en middelgrote bedrijven op maat, de ontwikkeling van het maatschappelijk middenveld en andere belangrijke prioriteiten. Door deze kwesties tijdens voorverkiezingen te bespreken, kunnen zowel de leden van de partij als het publiek de positie van de potentiële kandidaten over deze belangrijke kwesties leren kennen.

Volgens de regels voeren kandidaten op eigen kosten campagne. Financiering door rechtspersonen met buitenlandse participatie of door buitenlandse burgers of overheidsinstanties is verboden. Op de dag van de stemming mag van elke kandidaat één waarnemer in het stembureau aanwezig zijn.

Uiteindelijk is de organisatie van voorverkiezingen door de Nur Otan-partij een demonstratie dat Kazachstan bereid is zijn politieke systeem te moderniseren en te hervormen om een ​​pluralistische mening, een open debat en vrije concurrentie te waarborgen. Dit wordt een nieuwe ervaring op dit niveau voor de partij en het land.

Niettemin toont het feit dat er is besloten om deze voorverkiezingen te organiseren aan dat de regerende partij en de autoriteiten vertrouwen hebben in haar capaciteiten en de bereidheid van Kazachstan om deze nieuwe praktijk in te voeren. Dit is een goed voorteken voor de toekomst van Kazachstan en zijn democratie.

Europese Commissie

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt € 231 miljoen aan voorfinanciering aan Slovenië

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 231 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Slovenië, wat overeenkomt met 13% van de aan het land toegekende subsidies in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinancieringsbetaling zal een impuls geven aan de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië worden beschreven. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Slovenië.

Het land zal gedurende de looptijd van het plan in totaal € 2.5 miljard ontvangen, bestaande uit € 1.8 miljard aan subsidies en € 705 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren.

De RRF vormt het hart van NextGenerationEU, dat 800 miljard euro (in lopende prijzen) zal verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten. Het Sloveense plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

Cyprus

NextGenerationEU: Europese Commissie betaalt €157 miljoen aan voorfinanciering aan Cyprus

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 157 miljoen euro aan voorfinanciering uitbetaald aan Cyprus, wat overeenkomt met 13% van de financiële toewijzing van het land in het kader van de Recovery and Resilience Facility (RRF). De voorfinanciering zal helpen om de uitvoering van de cruciale investerings- en hervormingsmaatregelen die in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus worden beschreven, op gang te brengen. De Commissie zal toestemming geven voor verdere uitbetalingen op basis van de uitvoering van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in het herstel- en veerkrachtplan van Cyprus.

Het land zal naar verwachting in totaal € 1.2 miljard ontvangen gedurende de looptijd van zijn plan, met € 1 miljard aan subsidies en € 200 miljoen aan leningen. De uitbetaling van vandaag volgt op de recente succesvolle implementatie van de eerste leningsoperaties onder NextGenerationEU. Tegen het einde van het jaar is de Commissie van plan om in totaal 80 miljard euro aan langetermijnfinanciering op te halen, aangevuld met kortetermijnrekeningen van de EU, om de eerste geplande uitbetalingen aan lidstaten in het kader van NextGenerationEU te financieren. Als onderdeel van NextGenerationEU zal de RRF 723.8 miljard euro (in lopende prijzen) verstrekken ter ondersteuning van investeringen en hervormingen in alle lidstaten.

Het Cypriotische plan maakt deel uit van de ongekende EU-respons om sterker uit de COVID-19-crisis te komen, de groene en digitale transities te bevorderen en de veerkracht en cohesie in onze samenlevingen te versterken. EEN persbericht is online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen

België

EU-cohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvangen € 373 miljoen ter ondersteuning van gezondheids- en sociale diensten, kmo's en sociale inclusie

gepubliceerd

on

De Commissie heeft € 373 miljoen toegekend aan vijf Europees Sociaal Fonds (ESF) en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) operationele programma's (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om de landen te helpen met de noodrespons en reparatie van het coronavirus in het kader van REACT-EU. In België zal de wijziging van het OP Wallonië 64.8 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de aankoop van medische apparatuur voor gezondheidsdiensten en innovatie.

De fondsen zullen kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) ondersteunen bij de ontwikkeling van e-commerce, cyberbeveiliging, websites en online winkels, evenals de regionale groene economie door middel van energie-efficiëntie, bescherming van het milieu, ontwikkeling van slimme steden en koolstofarme openbare infrastructuren. In Duitsland, in de deelstaat Hessen, zal 55.4 miljoen euro steun geven aan gezondheidsgerelateerde onderzoeksinfrastructuur, diagnostische capaciteit en innovatie aan universiteiten en andere onderzoeksinstellingen, evenals investeringen in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Deze wijziging zal ook steun verlenen aan kmo's en fondsen voor startende ondernemingen via een investeringsfonds.

In Saksen-Anhalt zal 75.7 miljoen euro de samenwerking tussen kmo's en instellingen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie vergemakkelijken, en het verstrekken van investeringen en werkkapitaal voor micro-ondernemingen die zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Bovendien zullen de fondsen investeringen in de energie-efficiëntie van ondernemingen mogelijk maken, digitale innovatie in kmo's ondersteunen en digitale apparatuur aanschaffen voor scholen en culturele instellingen. In Italië zal het nationale OP 'Sociale integratie' 90 miljoen euro ontvangen om de sociale integratie te bevorderen van mensen die te maken hebben met ernstige materiële deprivatie, dakloosheid of extreme marginalisering, door middel van 'Housing First'-diensten die het aanbieden van onmiddellijke huisvesting combineren met sociale en arbeidsbemiddelingsdiensten .

advertentie

In Spanje zal € 87 miljoen worden toegevoegd aan het ESF-OP voor Castilla y León ter ondersteuning van zelfstandigen en werknemers van wie hun contract is opgeschort of verminderd als gevolg van de crisis. Het geld zal ook zwaar getroffen bedrijven helpen ontslagen te voorkomen, vooral in de toeristische sector. Ten slotte zijn de fondsen nodig om essentiële sociale diensten op een veilige manier te laten doorgaan en om de continuïteit van het onderwijs tijdens de pandemie te waarborgen door extra personeel aan te nemen.

REACT-EU is onderdeel van NextGenerationEU en verstrekt 50.6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) aan cohesiebeleidsprogramma's in de loop van 2021 en 2022. De maatregelen zijn gericht op het ondersteunen van de veerkracht van de arbeidsmarkt, banen, kmo's en gezinnen met lage de groene en digitale transities en een duurzaam sociaal-economisch herstel.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending