Verbind je met ons

Voorpagina

Innovaties in #Russia vs. in het buitenland: de verschuivingen en perspectieven

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Volgens zakelijke en economische gegevens voor 200 landen stond de Russische innovatie-index in 2019 op het niveau van 37,5 van de 100 - schrijft Ekaterina Petrova, directeur van GenerationS bedrijfsversneller.

De Global Innovation Index bevat elementen van de nationale economie die innovatieve activiteiten mogelijk maken, zoals:

advertentie

Instellingen, Menselijk kapitaal en onderzoek, Infrastructuur, Verfijning van de markt, Verfijning van het bedrijfsleven

Twee outputpijlers geven het daadwerkelijke bewijs van innovatieoutputs weer:

Kennis- en technologie-output, Creatieve output

advertentie
Ekaterina Petrova, directeur van GenerationS

Ekaterina Petrova, directeur van GenerationS

Het volledige rapport, de gegevens en de documentatie zijn beschikbaar op de Global innovation index. Interessante feiten, maar vergeleken met de resultaten van vorig jaar voor Rusland steeg het cijfer niet, maar daalde het integendeel een paar punten. Om te analyseren waarom er een dergelijke tendens is en waarom innovatie-indicatoren nog steeds vrij laag zijn in vergelijking met andere landen, moeten we dieper graven.

Als je het woord "start-up" noemt, heb je automatisch een associatie met Silicon Valley of Israël - twee belangrijke plaatsen waar innovaties snel plaatsvinden en groeien, de meeste en nieuwe technologieën bloeien en inspireren de hele wereld. We hoorden veel succesverhalen over hoe start-ups hun "maaltijdticket" kregen en hun bedrijf opschalen. En de meeste van deze verhalen gebeurden ver buiten Rusland.

 

Voor jonge start-ups om hun investeerder of business angel te vinden, degene die in hen en hun bedrijf zal geloven, wordt soms een lang moeilijk proces. Zoeken naar de juiste is als zoeken naar de naald in de hooiberg. En als accelerator zien we hoeveel start-ups moeite hebben om de steun en financiële hulp te vinden waarmee ze hun bedrijf vooruit kunnen helpen. En in veel gevallen besluiten de start-ups om dergelijke steun in het buitenland te zoeken, omdat de investeerdersactiviteit in Rusland nog niet het Westerse of Europese niveau heeft bereikt. Meer dan 70 GenerationS alumni (zo noemen we start-ups die geslaagd zijn voor het acceleratieprogramma) hebben met succes hun bedrijf in het buitenland opgeschaald. Een van de belangrijkste redenen waarom we "hersenlekken" uit Rusland zien, is het gebrek aan investeerders voor jonge start-ups.

 

Rusland heeft veel steden met een zogenaamd hoge innovatiegraad, dus het is niet alleen Moskou en Sint-Petersburg waar we het over hebben, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg en vele andere regionale steden hebben een zeer goed ontwikkeld innovatie-ecosysteem gepresenteerd door technoparken, incubators, accelerators en innovatiehubs. Deze instellingen helpen start-ups in een vroeg stadium, begeleiden hen en dragen ook bij in verband met potentiële investeerders of industriële partners. Als corporate accelerator proberen we ook alle mogelijke manieren te vinden om startups te helpen hun bedrijf te laten groeien en het nieuwe niveau te bereiken.

 

We zien hoe de innovatiebenadering verschuift in Rusland. De programma's die gericht zijn op het ontwikkelen van innovaties op bepaalde gebieden, zoals digitalisering, worden op rijksniveau goedgekeurd. Steeds meer Russische bedrijven geven toe dat ze, om vooruit te komen en concurrerend te zijn, 'vrienden moeten maken' met start-ups en niet alleen een innovatiestrategie moeten ontwikkelen, maar deze ook moeten integreren in het businessplan, een innovatiestrategie tot een van de belangrijkste moeten maken. pijlers. Bovendien is het belangrijk om echt te handelen en oplossingen te implementeren, om het paradigma te hanteren van echt innovatief zijn om niet innovatief te lijken. Hier komen bedrijfsversnellers die bedrijven niet alleen helpen bij het zoeken naar geschikte start-ups die bedrijfsprocessen verbeteren, maar ook wat kennis inbrengen in de innovatiebedrijfscultuur. Omdat elke innovatie die binnen het bedrijf wordt geïmplementeerd, op alle niveaus moet worden begrepen - het is cruciaal dat alle medewerkers de noodzaak kennen en begrijpen om nieuwe technologieën en oplossingen te integreren.

 

In 2018 werd GenerationS aangemerkt als de beste bedrijfsversneller in Europa volgens Corporate Start-up Summit 2018 en in 2019 bereikte onze versneller de TOP-5 van de beste staatsversnellers ter wereld volgens UBI Global. Zo'n erkenning op internationaal niveau betekent veel voor ons, want we werken voor het resultaat en de echte waarde voor zowel de bedrijven als de start-ups. Het portfolio van onze klanten varieert van Russische topbedrijven tot de echte internationale giganten op het gebied van FMCG en Industrie.

 

Ik zou zeggen dat als het gaat om innovaties en het ontwikkelen van een innovatie-ecosysteem in Rusland, laten we zeggen start-up vriendelijk en ondersteunend, we aan het begin van onze reis zijn. Ja, het is niet zo snel als in de VS of Israël, maar de mentaliteit van mensen verandert, de mentaliteit van de overheid verandert en de mentaliteit van bedrijven verandert ook - met al deze aspecten die in de positieve richting verschuiven, kunnen we zeggen dat we op weg zijn naar een echt mooie innovatieve toekomst ”.

 

 

 

 

 

 

Economie

De uitgifte van groene obligaties zal de internationale rol van de euro versterken

gepubliceerd

on

De ministers van de Eurogroep bespraken de internationale rol van de euro (15 februari) naar aanleiding van de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie van (19 januari), 'Het Europese economische en financiële systeem: kracht en veerkracht bevorderen'.

Paschal Donohoe, voorzitter van de Eurogroep, zei: "Het doel is om onze afhankelijkheid van andere valuta te verminderen, en om onze autonomie in verschillende situaties te versterken. Tegelijkertijd impliceert een toenemend internationaal gebruik van onze valuta ook mogelijke afwegingen, die we zullen blijven volgen. Tijdens de discussie benadrukten de ministers het potentieel van de uitgifte van groene obligaties om het gebruik van de euro door de markten te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan het bereiken van onze klimaattransitiedoelstelling. "

De Eurogroep heeft de kwestie de afgelopen jaren sinds de Eurotop van december 2018 verschillende keren besproken. Klaus Regling, de directeur van het European Stability Mechanism, zei dat een te grote afhankelijkheid van de dollar risico's met zich meebrengt, en noemde Latijns-Amerika en de Aziatische crisis van de jaren 90 als voorbeelden. Hij verwees ook schuin naar "recentere afleveringen" waarin de dominantie van de dollar betekende dat EU-bedrijven niet konden blijven samenwerken met Iran in het licht van Amerikaanse sancties. Regling gelooft dat het internationale monetaire systeem langzaam evolueert naar een multipolair systeem waarin drie of vier valuta's belangrijk zullen zijn, waaronder de dollar, euro en renminbi. 

advertentie

Europees commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, was het ermee eens dat de rol van de euro kan worden versterkt door de uitgifte van groene obligaties, waardoor het gebruik van de euro door de markten wordt bevorderd en tegelijkertijd wordt bijgedragen aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen van de Next Generation EU-fondsen.

De ministers waren het erover eens dat er brede maatregelen nodig zijn om de internationale rol van de euro te ondersteunen, waaronder vooruitgang op het gebied van onder meer de Economische en Monetaire Unie, de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, om de internationale rol van de euro veilig te stellen.

advertentie

Verder lezen

EU

Het Europese mensenrechtenhof steunt Duitsland over de luchtaanval in Kunduz

gepubliceerd

on

By

Een onderzoek door Duitsland naar een dodelijke luchtaanval in 2009 nabij de Afghaanse stad Kunduz, die werd bevolen door een Duitse commandant, voldeed aan zijn verplichtingen op het gebied van het recht op leven, oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op dinsdag (16 februari), schrijft .

De uitspraak van de rechtbank in Straatsburg verwerpt een klacht van de Afghaanse burger Abdul Hanan, die twee zonen verloor bij de aanval, dat Duitsland zijn verplichting om het incident effectief te onderzoeken niet is nagekomen.

In september 2009 riep de Duitse commandant van de NAVO-troepen in Kunduz een Amerikaanse straaljager op om twee brandstoftrucks in de buurt van de stad aan te vallen, waarvan de NAVO dacht dat ze waren gekaapt door Taliban-opstandelingen.

De Afghaanse regering zei dat op dat moment 99 mensen, waaronder 30 burgers, werden gedood. Onafhankelijke rechtengroepen, naar schatting tussen de 60 en 70 burgers, werden gedood.

advertentie

Het dodental schokte de Duitsers en dwong uiteindelijk de minister van Defensie om af te treden wegens beschuldigingen van het verdoezelen van het aantal burgerslachtoffers in de aanloop naar de Duitse verkiezingen in 2009.

De federale procureur-generaal van Duitsland had geconstateerd dat de commandant niet strafrechtelijk aansprakelijk was, voornamelijk omdat hij ervan overtuigd was toen hij de luchtaanval beval dat er geen burgers aanwezig waren.

Om volgens het internationaal recht aansprakelijk te zijn, zou moeten worden vastgesteld dat hij heeft gehandeld met de bedoeling buitensporige burgerslachtoffers te veroorzaken.

advertentie
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de doeltreffendheid van het onderzoek van Duitsland onderzocht, onder meer of het een rechtvaardiging voor dodelijk gebruik van geweld heeft vastgesteld. Het hield geen rekening met de wettigheid van de luchtaanval.

Van de 9,600 NAVO-troepen in Afghanistan heeft Duitsland het op een na grootste contingent achter de Verenigde Staten.

Een vredesakkoord van 2020 tussen de Taliban en Washington roept op tot terugtrekking van buitenlandse troepen tegen 1 mei, maar de regering van de Amerikaanse president Joe Biden herziet de deal na een verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan.

Duitsland bereidt zich voor om het mandaat voor zijn militaire missie in Afghanistan van 31 maart tot het einde van dit jaar te verlengen, met een troepenniveau van maximaal 1,300, volgens een conceptdocument dat door Reuters is gezien.

Verder lezen

EU

Digitalisering van rechtsstelsels in de EU: Commissie start openbare raadpleging over grensoverschrijdende justitiële samenwerking

gepubliceerd

on

Op 16 februari lanceerde de Europese Commissie een openbare raadpleging over de modernisering van de rechtsstelsels van de EU. De EU wil de lidstaten ondersteunen bij hun inspanningen om hun rechtsstelsels aan het digitale tijdperk aan te passen en te verbeteren Grensoverschrijdende justitiële samenwerking van de EU​ Commissaris voor Justitie Didier Reynders (foto) zei: “De pandemie COVID-19 heeft het belang van digitalisering verder onderstreept, ook op het gebied van justitie. Rechters en advocaten hebben digitale tools nodig om sneller en efficiënter te kunnen samenwerken.

Tegelijkertijd hebben burgers en bedrijven onlinetools nodig voor een gemakkelijkere en transparantere toegang tot de rechter tegen lagere kosten. De Commissie streeft ernaar dit proces vooruit te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij hun inspanningen, ook wat betreft het vergemakkelijken van hun samenwerking bij grensoverschrijdende gerechtelijke procedures door gebruik te maken van digitale kanalen. " In december 2020 heeft de Commissie een mededeling waarin de acties en initiatieven worden uiteengezet die bedoeld zijn om de digitalisering van rechtsstelsels in de hele EU te bevorderen.

Tijdens de openbare raadpleging zullen standpunten worden verzameld over de digitalisering van grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafprocedures in de EU. De resultaten van de openbare raadpleging, waaraan een breed scala aan groepen en individuen kan deelnemen en die beschikbaar is CDL Super Session. tot 8 mei 2021, zal worden meegenomen in een initiatief voor de digitalisering van grensoverschrijdende justitiële samenwerking dat eind dit jaar wordt verwacht, zoals aangekondigd in de Werkprogramma van de Commissie voor 2021.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending