Verbind je met ons

Voorpagina

#USA - Hoe de draaideur in Washington draait tussen overheid en industrie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het is al jaren gebruikelijk dat federale aannemers voormalige overheidsfunctionarissen inhuren. En in veel gevallen zijn dergelijke aanwervingen logisch gezien de expertise die voormalige overheidsfunctionarissen kunnen bieden aan een aannemer die beter wil begrijpen hoe beslissingen binnen de overheid worden genomen.

Bij zeldzamere gelegenheden zijn federale contractanten echter het onderwerp geweest van onflatteuze aandacht na het aannemen van voormalige overheidsfunctionarissen vanwege de aard van de contracten die voor die voormalige ambtenaren zijn opgesteld en, in sommige gevallen, de achtergrond van de betrokken individuen. Watchdog-groepen beweren soms dat deze aanwervingen het biedingsproces voor contracten aantasten en de integriteit van kritieke overheidsinstanties in gevaar brengen.

advertentie

In deze arena is Big Tech geen onbekende in controverse. In 2015 werd Microsoft bijna bekroond $ 200 miljoen in defensiecontracten van het Ministerie van Defensie. Datzelfde jaar, een voormalig admiraal van de marine, die zowel commandant was geweest als commandant van het Naval Supply Systems Command en Hoofd van het Supply CorpsWat gebracht op als algemeen manager voor de nieuwe Cloud supply chain van het bedrijf, wat vragen oproept over de geschiktheid van de aanwerving.

In 2018 kwam Google onder vuur te liggen nadat het nieuws naar voren kwam dat het voormalige Obama-regeringsfunctionarissen had ingeschakeld om de aanbesteding van lucratieve defensiecontracten te vergemakkelijken. Uit rapporten bleek dat WestExec Advisors - een adviesbureau bestaande uit individuen die vooraanstaande posities binnen de regering Obama hadden bekleed - waren opgericht om verbindingen in zowel Silicon Valley als het Pentagon te benutten, met als doel de toekenning van deze contracten aan hun klanten te stroomlijnen. WestExec werkte samen met Google om verschillende grote contracten binnen te halen, waaronder begeerd werk aan Project Maven, dat de taak had om kunstmatige intelligentiesystemen voor drones te ontwerpen.

Dan is er het geval van IBM, dat een soortgelijk onderzoek heeft gedaan naar hun inhuur van voormalige overheidsfunctionarissen. Tussen 2009 en 2016 nam het bedrijf in dienst ten minste vier hoge militaire functionarissen. De individuen - waaronder officieren van de Geospatial Intelligence Agency, de marine en de DoD - kwamen allemaal bij IBM binnen enkele maanden van hun ontslag uit hun vorige functies. En de timing van de nieuwe aanwervingen viel samen met de toekenning van een $ 65 miljoen defensiecontract met IBM in Afghanistan op een moment dat het technologiebedrijf over het algemeen niet geassocieerd werd met defensiecontractwerk.

advertentie

Maar deze verhalen zijn niet nieuw en er zijn ook niet alleen Amerikaanse bedrijven bij betrokken. Behendigheid, het in Koeweit gevestigde logistieke bedrijf en een van de grootste ontvangers van DoD-contracten in de MENA-regio, heeft voortdurend geprofiteerd van lucratieve contracten en sterke relaties in de beleidskringen van Beltway.

In 2005 was Agility onderzocht door federale autoriteiten nadat het naar verluidt vooraf kopieën van een DoD-verzoek om een ​​voorstel had verkregen. Later, in 2009, was het bedrijf aangeklaagd op beschuldigingen van criminele fraude voor het te hoge factureren van de DoD van ongeveer $ 375 miljoen als onderdeel van een contract om Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten te voorzien van voedsel en andere essentiële voorraden. Na de aanklacht gaf het bedrijf toe dat het crimineel gedrag vertoonde, en gaf het vorderingen op die het tot maximaal waardeerde $ 249 miljoen en stemde ermee in om 95 miljoen dollar te betalen als compensatie aan de Amerikaanse regering.

Gedurende deze periode huurde het bedrijf voormalige Amerikaanse defensieambtenaren in om te helpen bij het binnenhalen van nieuwe contracten of om de voorwaarden van bestaande overeenkomsten te verlengen. In 2009 benoemde Agility de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Irak John Negroponte aan de raad van bestuur. In zijn nieuwe rol was Negroponte belast met het helpen verlengen van het bestaande defensiecontract van Agility. En in de jaren voorafgaand aan de benoeming van Negroponte nam Agility ook de voormalig directeur van de Defense Logistics Agency (DLA) - die Agility haar bestaande contract had gegund - om een ​​groep te leiden die ook betrokken was bij de onderhandelingen over contractverlengingen. Na beide aanwervingen en ondanks het feit dat er al een overeenkomst met een concurrent was om het contract over te nemen, werd de DLA abrupt de overeenkomst opgezegd en verlengde het contract met Agility.

En Agility is zeker niet de enige. KBR - een Amerikaans ingenieurs-, inkoop- en constructiebedrijf - heeft bijvoorbeeld ook de aandacht getrokken voor enkele van de problematische wervingen die het heeft gedaan in de publieke sector. In 2017 benoemde het bedrijf een voormalige luitenant-generaal van de luchtmacht om zitting te nemen in de raad van bestuur. De generaal, Wendy Masiello, was voorafgaand aan haar pensionering directeur geweest van de Defense Contract Management Agency, waar ze toezicht hield op het biedingsproces voor duizenden contracten ter waarde van $ 6 biljoen. Toevallig het bedrijf ontvangen In hetzelfde jaar werd Masiello voor meer dan 1 miljard dollar aan nieuwe contracten aangesteld voor haar nieuwe functie bij KBR.

Voor velen zou de relatie van de Amerikaanse regering met aannemers gericht moeten zijn op het waarborgen van de stabiliteit van bestaande contracten en het stroomlijnen van het aanbestedingsproces, vooral wanneer deze overeenkomsten gevolgen hebben voor de nationale veiligheid. Maar dit kan moeilijk blijken te zijn naarmate meer aandacht wordt besteed aan kwesties als wangedrag, onethisch huren en vriendjespolitiek bij de toekenning van kritisch werk.

Economie

De uitgifte van groene obligaties zal de internationale rol van de euro versterken

gepubliceerd

on

De ministers van de Eurogroep bespraken de internationale rol van de euro (15 februari) naar aanleiding van de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie van (19 januari), 'Het Europese economische en financiële systeem: kracht en veerkracht bevorderen'.

Paschal Donohoe, voorzitter van de Eurogroep, zei: "Het doel is om onze afhankelijkheid van andere valuta te verminderen, en om onze autonomie in verschillende situaties te versterken. Tegelijkertijd impliceert een toenemend internationaal gebruik van onze valuta ook mogelijke afwegingen, die we zullen blijven volgen. Tijdens de discussie benadrukten de ministers het potentieel van de uitgifte van groene obligaties om het gebruik van de euro door de markten te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan het bereiken van onze klimaattransitiedoelstelling. "

De Eurogroep heeft de kwestie de afgelopen jaren sinds de Eurotop van december 2018 verschillende keren besproken. Klaus Regling, de directeur van het European Stability Mechanism, zei dat een te grote afhankelijkheid van de dollar risico's met zich meebrengt, en noemde Latijns-Amerika en de Aziatische crisis van de jaren 90 als voorbeelden. Hij verwees ook schuin naar "recentere afleveringen" waarin de dominantie van de dollar betekende dat EU-bedrijven niet konden blijven samenwerken met Iran in het licht van Amerikaanse sancties. Regling gelooft dat het internationale monetaire systeem langzaam evolueert naar een multipolair systeem waarin drie of vier valuta's belangrijk zullen zijn, waaronder de dollar, euro en renminbi. 

advertentie

Europees commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, was het ermee eens dat de rol van de euro kan worden versterkt door de uitgifte van groene obligaties, waardoor het gebruik van de euro door de markten wordt bevorderd en tegelijkertijd wordt bijgedragen aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen van de Next Generation EU-fondsen.

De ministers waren het erover eens dat er brede maatregelen nodig zijn om de internationale rol van de euro te ondersteunen, waaronder vooruitgang op het gebied van onder meer de Economische en Monetaire Unie, de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, om de internationale rol van de euro veilig te stellen.

advertentie

Verder lezen

EU

Het Europese mensenrechtenhof steunt Duitsland over de luchtaanval in Kunduz

gepubliceerd

on

By

Een onderzoek door Duitsland naar een dodelijke luchtaanval in 2009 nabij de Afghaanse stad Kunduz, die werd bevolen door een Duitse commandant, voldeed aan zijn verplichtingen op het gebied van het recht op leven, oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op dinsdag (16 februari), schrijft .

De uitspraak van de rechtbank in Straatsburg verwerpt een klacht van de Afghaanse burger Abdul Hanan, die twee zonen verloor bij de aanval, dat Duitsland zijn verplichting om het incident effectief te onderzoeken niet is nagekomen.

In september 2009 riep de Duitse commandant van de NAVO-troepen in Kunduz een Amerikaanse straaljager op om twee brandstoftrucks in de buurt van de stad aan te vallen, waarvan de NAVO dacht dat ze waren gekaapt door Taliban-opstandelingen.

De Afghaanse regering zei dat op dat moment 99 mensen, waaronder 30 burgers, werden gedood. Onafhankelijke rechtengroepen, naar schatting tussen de 60 en 70 burgers, werden gedood.

advertentie

Het dodental schokte de Duitsers en dwong uiteindelijk de minister van Defensie om af te treden wegens beschuldigingen van het verdoezelen van het aantal burgerslachtoffers in de aanloop naar de Duitse verkiezingen in 2009.

De federale procureur-generaal van Duitsland had geconstateerd dat de commandant niet strafrechtelijk aansprakelijk was, voornamelijk omdat hij ervan overtuigd was toen hij de luchtaanval beval dat er geen burgers aanwezig waren.

Om volgens het internationaal recht aansprakelijk te zijn, zou moeten worden vastgesteld dat hij heeft gehandeld met de bedoeling buitensporige burgerslachtoffers te veroorzaken.

advertentie
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de doeltreffendheid van het onderzoek van Duitsland onderzocht, onder meer of het een rechtvaardiging voor dodelijk gebruik van geweld heeft vastgesteld. Het hield geen rekening met de wettigheid van de luchtaanval.

Van de 9,600 NAVO-troepen in Afghanistan heeft Duitsland het op een na grootste contingent achter de Verenigde Staten.

Een vredesakkoord van 2020 tussen de Taliban en Washington roept op tot terugtrekking van buitenlandse troepen tegen 1 mei, maar de regering van de Amerikaanse president Joe Biden herziet de deal na een verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan.

Duitsland bereidt zich voor om het mandaat voor zijn militaire missie in Afghanistan van 31 maart tot het einde van dit jaar te verlengen, met een troepenniveau van maximaal 1,300, volgens een conceptdocument dat door Reuters is gezien.

Verder lezen

EU

Digitalisering van rechtsstelsels in de EU: Commissie start openbare raadpleging over grensoverschrijdende justitiële samenwerking

gepubliceerd

on

Op 16 februari lanceerde de Europese Commissie een openbare raadpleging over de modernisering van de rechtsstelsels van de EU. De EU wil de lidstaten ondersteunen bij hun inspanningen om hun rechtsstelsels aan het digitale tijdperk aan te passen en te verbeteren Grensoverschrijdende justitiële samenwerking van de EU​ Commissaris voor Justitie Didier Reynders (foto) zei: “De pandemie COVID-19 heeft het belang van digitalisering verder onderstreept, ook op het gebied van justitie. Rechters en advocaten hebben digitale tools nodig om sneller en efficiënter te kunnen samenwerken.

Tegelijkertijd hebben burgers en bedrijven onlinetools nodig voor een gemakkelijkere en transparantere toegang tot de rechter tegen lagere kosten. De Commissie streeft ernaar dit proces vooruit te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij hun inspanningen, ook wat betreft het vergemakkelijken van hun samenwerking bij grensoverschrijdende gerechtelijke procedures door gebruik te maken van digitale kanalen. " In december 2020 heeft de Commissie een mededeling waarin de acties en initiatieven worden uiteengezet die bedoeld zijn om de digitalisering van rechtsstelsels in de hele EU te bevorderen.

Tijdens de openbare raadpleging zullen standpunten worden verzameld over de digitalisering van grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafprocedures in de EU. De resultaten van de openbare raadpleging, waaraan een breed scala aan groepen en individuen kan deelnemen en die beschikbaar is CDL Super Session. tot 8 mei 2021, zal worden meegenomen in een initiatief voor de digitalisering van grensoverschrijdende justitiële samenwerking dat eind dit jaar wordt verwacht, zoals aangekondigd in de Werkprogramma van de Commissie voor 2021.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending