Verbind je met ons

coronavirus

#EAPM – Johnson op de intensive care terwijl Varadkar terugkeert naar gezondheidswerk: EU Cancer Plan

DELEN:

gepubliceerd

on

Allereerst, met het nieuws dat de Britse premier Boris Johnson naar een intensive care-afdeling is verplaatst nadat hij in het weekend met aanhoudende COVID-19-symptomen in het ziekenhuis was opgenomen, willen wij allemaal hier bij EAPM onze stem toevoegen aan de 'veel succes' en 'beste wensen'-berichten die zijn kant op vliegen, schrijft de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde (EAPM) Executive Director Denis Horgan 

We zijn in goed gezelschap in het verzenden van ons allerbeste, aangezien berichten van onder meer al naar Boris zijn gekomen President van de Europese Commissie Ursula von der LeyenDuitse kanselier Angela Merkel en NAVO-chef Jens Stoltenberg. Er zijn er natuurlijk nog veel meer geweest.

Niemand zou op dit moment de schuld krijgen van of zich uitsluitend richten op coronavirusaangelegenheden, maar feit is dat er andere problemen aan de gang zijn en velen van ons ernaar streven om meerdere ballen in de lucht te houden terwijl Europa jongleert met de verschillende virusgerelateerde prioriteiten.

We nemen hier zaken op zoals die met betrekking tot het testen van biomarkers, onze MEGA + -aandrijving voor het delen van alle relevante gezondheidsgerelateerde gegevens, en de behoefte aan real-world bewijs, niet in de laatste plaats wat betreft de goedkeuring en financieringscriteria van nieuwe medicijnen en behandelingen.

De persoon in persoonlijke gezondheidszorg houden is altijd een van onze belangrijkste doelen geweest en dat is niet veranderd. Noch zal het.

Overbruggingsconferentie in de pijplijn

With that in mind, also upcoming up for the Alliance is our second ‘virtual conference’ of 2020 – a bridging conference between the Croatia and German EU presidencies, which will take place on 30 June, the day before before Germany takes the helm.

advertentie

Onder de titel "Het handhaven pPENBARE troest bij gebruik van Big Data voor de gezondheid science”, Kan men stellen dat de gebeurtenis een uitstekende weerspiegeling is van de bredere huidige situatie waarin het publiek wordt gevraagd om de regering van hun eigen land te vertrouwen met Covid 19-gerelateerde beslissingen, over verkeer, bedrijfssluitingen, aanschaf van beschermende uitrusting en meer. 

Dit is niet eenvoudig, aangezien een aangrenzende lidstaat wellicht een andere strategie volgt.

Vertrouwen is een van de belangrijkste fundamenten waarop we de bouwstenen van de broodnodige samenwerking kunnen leggen, niet in de laatste plaats met overeengekomen richtlijnen over bijvoorbeeld testen en vertrouwen in overeengekomen normen (zoals die opgelegd door de EMA) .

Het is duidelijk dat het hart van gepersonaliseerde geneeskunde is het enorm toenemende gebruik van gezondheidsgegevens. En tTransparantie over waarom en hoe we gegevens gebruiken is van cruciaal belang als Europa de sociale vergunning voor datagestuurd onderzoek wil behouden. Vertrouwen staat voorop.

Het gebruik van gezondheidsgegevens is uiteraard een gevoelig onderwerp. Daar'Het is zeker een noodzaak voor de gezondheidswetenschappelijke gemeenschap om opener te praten over het gebruik van persoonlijke gezondheidsgegevens in onderzoek om de gezondheid van de mens te verbeteren en ziekten zoals kanker uit te roeien - en het publiek moet in het middelpunt van elke discussie staan.

Veel nationale en internationale initiatieven vertrouwen op uitgebreide gegevensanalyses om op bewijzen gebaseerde oplossingen te stimuleren om de gezondheidsresultaten te verbeteren.

Dit betekent natuurlijk dat persoonlijke gezondheidsgegevens een buitengewoon waardevol product zijn voor onderzoek en alleen mogen worden gebruikt op een verantwoordelijke, ethische en veilige manier die in het belang van de samenleving is.  
 

Over testen is, niet verrassend, een debat gaande over dit nieuwe coronavirus. Meer in het algemeen, oeen van de lopende doelen van EAPM verbetert de toegang tot biomarkers en verbetert het testen van hoge kwaliteit. Beide zullen hot topics zijn tijdens de conferentie van 30 juni.

Daartoe zal EAPM zijn het evenement gebruiken om Roep de relevante belanghebbenden op om een ​​routekaart te ontwikkelen en ernaar te handelen om op deze gebieden de broodnodige vooruitgang te boeken.

Zeker terwijl the potential of biomarkers cannot be underestimated, it is clear that patient access to quality biomarker testing is a challenge – yet another barrier put in front of integrating personalised medicine into the EU's gezondheidszorgsystemen.

Er valt veel te bespreken, en eenOok aan de orde komen de huidige beperkingen van biomarkers, het gebruik van gecentraliseerde databases en advies dat wordt of zou moeten worden gegeven aan patiënten voorafgaand aan het testen van biomarkers.

We hopen oprecht dat je die dag bij ons kunt zijn.

Beste van de rest

Gezondheidscommissaris Stella Kyriakides weet alles van op vertrouwen gebaseerde samenwerking, aangezien haar werk veel te maken heeft gehad met het coördineren van de EU's gezondheidsreactie op de viruscrisis. 

Ondanks het feit dat gezondheid een bevoegdheid van de lidstaten is, en er waren zeker grote voorbeelden van gebrek aan solidariteit eerder tijdens de uitbraak, zei Kyriakides onlangs dat de pandemie was "niet iets waar de Commissie plotseling wakker van werd”, Eraan toevoegend die Berlaymont-baas von der Leyen was betrokken "vanaf het begin'.

"Men moet in gedachten houden dat de EU niet één land is,Zei Kyriakides. "Het's 27 en het kost een enorme inspanning om dit coördinatieniveau te hebben...in gezondheid zoals het doet op andere gebieden."

Ze benadrukte dat "elke member state heeft verschillende realiteiten op de grond...Dus hebben we aanbevelingen gedaan die waren gebaseerd op het wetenschappelijke bewijs dat we hadden en hebben, en waarmee we deelden Lid States zodat ze het konden aanpassen aan hun realiteit'.

Kyriakides drong erop aan dat de Commissie eerste benadering is om consensus te vinden, maar wanneer "meer beslissende actie" is nodig, "wij zullen het doen”. Goed om te horen.

Duitsland verhoogt het loon van verpleegkundigen

Duitsland Federale vereniging van werkgevers in de verpleegsector heeft met de vakbond Verdi een deal gesloten dat het verplegend personeel daar aanwezig is zal een 1,500 bonus vanwege hun bijzondere last tijdens de coronavirus-crisis. Parttime verpleegkundigen krijgen een pro rata bonus.

Ondertussen is het land ministerie van Gezondheid heeft verplicht ziekenhuizen rapporteren dagelijks het aantal IC-bedden en ventilatiestations Beschikbaar naar zijn DIVI-register, is bevestigd.

Onze goede vriend Duitse Europarlementariër Peter Liese vorige week geschopt dat er een soortgelijk register moet komen om de Europese capaciteiten te monitoren.

Als ik in Duitsland verblijf, wordt daar gemeld dat dat van het land is laboratoria kunnen nu 100,000 beheren Covid-19 tests per dag, dat is de afgelopen vier weken met een enorme 14x gestegen.

Meer over maskers

De De WHO heeft de laatste tijd een beetje een ommezwaai gemaakt met het gebruik van beschermende gezichtsmaskers en zei dat hun brede acceptatie van hetzelfde zinvol in landen waar andere preventieve maatregelen tegen het coronavirus moeilijk te nemen zijn.

WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus heeft niet helemaal een totale aanbeveling gedaan, maar de organisatie heeft zijn eerdere opmerking dat zeker bijgesteld maskers moeten worden beperkt tot medisch personeel en geïnfecteerden.Tekorten voor degenen die ze het meest nodig hebben, kunnen echter nog steeds een probleem zijn, gaf hij toe.

En dan naar binnen Turkije, de regering heeft het nu voor iedereen illegaal gemaakt om gezichtsmaskers te verkopen en is druk bezig met het organiseren van de gratis distributie ervan aan zowel haar burgers als expat-bewoners.

En tenslotte…

Zoals we in een vorige update al zeiden, Ierse premier Leo Varadkar is ingesteld op weer aan het werk gaan als arts en de crisis duurt voort. Hij heeft aangeboden werk één sessie per week op gebieden die binnen zijn expertise vallen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending