Verbind je met ons

coronavirus

#Coronavirus – Medische teams van de EU zijn ingezet in #Italië

DELEN:

gepubliceerd

on

Een team van Europese artsen en verpleegsters uit Roemenië en Noorwegen, ingezet via het EU-mechanisme voor civiele bescherming, wordt onmiddellijk naar Milaan en Bergamo gestuurd om het Italiaanse medische personeel te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Oostenrijk heeft via het mechanisme ook meer dan 3,000 liter desinfectiemiddel aan Italië aangeboden. De Commissie zal deze Europese hulp coördineren en medefinancieren.

Voorzitter Ursula von der Leyen zei: “Deze verpleegsters en artsen, die hun huis verlieten om hun collega’s in andere lidstaten te helpen, zijn de ware gezichten van de Europese solidariteit. Heel Europa is trots op je. De Commissie doet er alles aan om Italië en al onze lidstaten te helpen in deze tijd van grote nood.”

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “Ik dank Roemenië, Noorwegen en Oostenrijk voor hun steun aan Italië in een tijd die zo moeilijk is voor het hele continent. Dit is EU-solidariteit in actie. Ons EU Emergency Response Coördinatiecentrum werkt 24/7 samen met alle lidstaten om ervoor te zorgen dat de hulp terechtkomt daar waar deze het meest nodig is.”

De EU's Copernicus-satellietsysteem is ook door Italië geactiveerd om gezondheidsfaciliteiten en openbare ruimtes in kaart te brengen tijdens de coronavirus-noodsituatie.

Gisteren (6 april) ontving Italië ook een levering van persoonlijke beschermingsmiddelen gecoördineerd via het EU Emergency Response Coördinatiecentrum. Meerdere EU-lidstaten hebben ook beschermende uitrusting zoals maskers, overalls en ventilatoren naar Italië gestuurd, en Italiaanse patiënten meegenomen voor behandeling in hun land.

Meer informatie is online beschikbaar in een persbericht, evenals factsheets over de EU-mechanisme voor civiele bescherming en Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties van de EU. Volg het perspunt van commissaris Lenarčič op EbS.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending