Verbind je met ons

EU

Sassoli over #Hongarije – Parlementen moeten open blijven en de pers moet vrij blijven

DELEN:

gepubliceerd

on

Verklaring van de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, over de Hongaarse noodwet: “We willen uit de crisis komen met onze democratieën intact. We hebben de Europese Commissie, als hoedster van de EU-verdragen, gevraagd om te beoordelen of de nieuwe wetten die in Hongarije zijn ingevoerd in overeenstemming zijn met artikel 2 van ons verdrag.

“Alle lidstaten van de Europese Unie hebben de plicht deze fundamentele waarden hoog te houden en te beschermen. Voor ons moeten de parlementen open blijven en moet de pers vrij blijven. Niemand mag deze pandemie gebruiken om onze vrijheden te ondermijnen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending