Verbind je met ons

Milieu

#EuropeanGreenDeal - Online openbare raadpleging over ambitieuzere EU-klimaatdoelstelling voor 2030

DELEN:

gepubliceerd

on

Hoewel alle directe politieke aandacht van de Commissie uitgaat naar de taak om het coronavirus te bestrijden, zetten wij ons voorbereidende werk voort op het gebied van beleidsprioriteiten voor de lange termijn, waaronder de Europese Green Deal.

Daarom lanceert de Commissie vandaag een online openbare raadpleging over de verhoging van de klimaatdoelstelling van de EU voor 2030 en over de acties en het beleid die nodig zijn om diepere reducties van de uitstoot van broeikasgassen te bewerkstelligen.

Als onderdeel van de Europese Green Deal, de groeistrategie van Europa, zal de Commissie een alomvattend en op de impact beoordeeld plan presenteren om de klimaatdoelstelling van de EU voor 2030 te verhogen tot ten minste -50% en richting -55%, vergeleken met de emissieniveaus van 1990.

Zodra er overeenstemming over is bereikt, zal de Commissie voorstellen om de nieuwe doelstelling op te nemen in de onlangs ingediende doelstelling Europese klimaatwetgeving. De nieuwe doelstelling voor 2030 zal ook bepalend zijn voor de beoordeling door de Commissie van alle relevante sectorale wetgeving tegen de zomer van 2021, inclusief wetgeving inzake energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, verdeling van de inspanningen en het EU-emissiehandelssysteem. Door de huidige doelstelling voor 2030 naar boven te herzien, zal de EU op een geleidelijker pad komen klimaatneutraliteit in 2050.

Het zal ook helpen om pioniersvoordelen voor de Europese industrie te garanderen, gestrande activa te vermijden en de mondiale leidende rol van de EU in internationale klimaatonderhandelingen te versterken. De online consultatie is 12 weken geopend van 31 maart tot en met 23 juni 2020.

Je zal vinden meer informatie online

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending