Verbind je met ons

China

Solidariteit getoond terwijl Chinese en Europese bedrijven zich aansluiten bij de strijd tegen # COVID-19

DELEN:

gepubliceerd

on

Tekst die wordt weergegeven als de afbeelding niet wordt weergegeven

Terwijl China zijn nieuwe bevestigde gevallen van de dodelijke COVID-19 drastisch ziet achteruitgaan, is Europa nu helaas het nieuwe epicentrum van de pandemie geworden. Aangezien de uitbraak, die begin maart 23 maart aan meer dan 14,700 mensen het leven heeft gekost en wereldwijd nog 340,000 ziek heeft gemaakt, een zware tol eist van onze gezondheidszorg, productie, industrieën en het dagelijks leven, voeren Chinese en Europese bedrijven hun inspanningen op om de strijd van Europa te ondersteunen. tegen COVID-19, waarmee we blijk geven van solidariteit die hard nodig is op dit kritieke en uitdagende moment.
Beeld

Trip.com Group, China's grootste online reisdienstverlener en wereldwijd toonaangevend, kondigde op 18 maart aan om 1 miljoen chirurgische maskers te doneren aan het door epidemieën getroffen Italië, Duitsland, Frankrijk, het VK, Australië, de VS, Canada en vele anderen. Dit was de laatste stap van het bedrijf, dat zelf het slachtoffer was van Covid-19 vanwege de gigantische slag van het virus voor de toeristenindustrie in China en daarbuiten, om reizigers te beschermen, de impact te minimaliseren en het virus te bestrijden.

Beeld
De inspanningen van de Groep werden vergezeld door collega's in China en Europa. Op 22 maart kondigde de Franse luxegroep Kering aan dat het de Franse gezondheidsdienst 3 miljoen chirurgische maskers zal leveren, afgezien van een reeks donaties in financiële of medische benodigdheden die eerder aan Italië en China werden gedaan; Op 18 maart vloog een vrachtvliegtuig met 1.5 miljoen maskers naar de luchthaven van Luik, de grootste vrachtluchthaven van België en de eerste Europese partner die toetrad tot het Electronic World Trade Platform dat werd geïnitieerd door de Chinese e-commercegigant Alibaba. De voorraden, geschonken door Jack Ma, de oprichter van Alibaba, zouden worden geleverd aan Frankrijk, Slovenië en België. Een paar dagen eerder bereikten de donaties van miljoenen maskers en testkits van de Jack Ma Foundation en Alibaba Foundation hun bestemmingen in Italië, België en andere Europese landen. Alibaba's logistieke tak Cainiao Network heeft aangekondigd dat het vijf vrachtvluchten per week zal charteren van de oostelijke stad Hangzhou in China naar de luchthaven van Luik, volledig beladen met medische benodigdheden.
BeeldFoto: @Jack Ma Foundation
Italië, inmiddels buiten China het meest getroffen land door COVID-19, heeft veel voorraden en fondsen ontvangen van Chinese en Europese bedrijven. Huawei Italië kondigde op 16 maart aan 200,000 FFP2 CE-type maskers te schenken aan Milaan nadat 1,000 beschermende pakken waren gericht aan enkele ziekenhuizen in de stad; op 11 maart schonken de Italiaanse voetbalclub Inter Milan en haar Chinese eigenaar Suning International 300,000 medische maskers en andere gezondheidsproducten aan het Italiaanse bureau voor civiele bescherming; Op 6 maart schonk Xiaomi Italia tienduizenden FFP3-gezichtsmaskers aan de Italiaanse regering om een ​​kritiek tekort aan dergelijke materialen in het land aan te pakken.
Om er maar een paar te noemen, kondigde de in Milaan gevestigde modegigant Giorgio Armani aan om € 1.25 miljoen te doneren; De Italiaanse fabrikant van fitnessapparatuur Technogym kondigde € 1 miljoen aan voor Italië om COVID-19 te bestrijden.
BeeldFoto: @Technogym 
Afgezien van donaties vinden bedrijven creatief nieuwe oplossingen om de pandemie te helpen bestrijden. De Chinese fabrikant van elektrische auto's BYD ontwikkelde snel zijn productielijn en wordt nu naar verluidt 's werelds grootste maskerfabrikant, die tot 5 miljoen maskers en 300,000 flessen desinfectiemiddel per dag kan maken.
BeeldFoto: @BYD
In Frankrijk kondigde 's werelds grootste luxegoederengroep LVMH plannen aan om zijn parfumproductiefaciliteiten te gebruiken om ontsmettingsmiddelen te maken en deze gratis te distribueren naar Franse ziekenhuizen.
BeeldFoto: @LVMH
Veel Europese fabrieken, waaronder Span's Inditex, 's werelds grootste moderetailer, en het Zweedse H&M, proberen een deel van hun productielijnen om te bouwen om te voldoen aan de huidige dringende behoeften van medische leveranciers, zei de Europese commissaris voor Interne Markt Thierry Breton tijdens een online discussie. mede georganiseerd door de denktank Bruegel en de Financial Times op 19 maart. Verschillende bedrijven over de hele wereld hebben miljoenen dollars gestort in het Covid-19 Solidarity Response Fund, opgericht om de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen bij het voorkomen, opsporen en beheersen van de pandemie .
In het digitale domein ondersteunen telecombedrijven, kmo's en start-ups massaal innovatieve digitale initiatieven, hetzij om het internet beter af te vlakken, hetzij om pro bono-diensten te verlenen, waardoor de transformatie van werk- en levensgewoonten van miljoenen gedwongen mensen wordt vergemakkelijkt. thuis. In Italië bijvoorbeeld reageerden verschillende telecombedrijven en leveranciers van slim werk op de oproep van de Italiaanse regering tot "digitale solidariteit" door gratis diensten uit te delen om slim werken, e-learning of digitaal entertainment te promoten.
Omdat de strijd tegen COVID-19 wereldwijd is, blijven eenheid en solidariteit centraal staan ​​om het virus te verslaan. Europa heeft in januari en februari inspanningen geleverd om de strijd van China tegen Covid-19 te ondersteunen, maar wordt nu het nieuwe epicentrum van de pandemie zelf. Wat Chinese en Europese bedrijven hebben gedaan, is een sterk gevoel van solidariteit naar de wereld sturen.

De inspanningen van de particuliere sector waren ook een weerspiegeling van de roep om wederzijdse steun van beide publieke sectoren. China is de eerdere hulp van de EU en verschillende lidstaten bij het beheersen van de crisis niet vergeten en reageert nu in natura, zoals onlangs opgemerkt door de voorzitter van de Europese Commissie, Von der Leyen.

Beeld
"We zijn golven van dezelfde zee, bladeren van dezelfde boom, bloemen uit dezelfde tuin." Zoals het citaat op de verzendingskratten van Xiaomi's donaties, vriendschap en samenwerking behoren tot de ultieme zilveren kogeloplossingen voor de mens ' gemeenschappelijke vijand, en die grote inspanningen van Chinese en Europese bedrijven verdienen enorm respect ten tijde van de wereldwijde crisis. We zijn verenigd en hopen dat meer particuliere bedrijven geld, chirurgische maskers, ventilatoren, beschermende pakken en andere broodnodige medische voorraden om de strijd te ondersteunen en levens te redden Laten we samenwerken om de ontberingen te doorstaan, het ergste te overwinnen en de weg te banen naar de definitieve beheersing van de noodsituatie en het herstel van normale economische activiteiten.
Beeld
ChinaEU is een internationale vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht (AISBL). ChinaEU, opgericht in Brussel in 2015, is opgericht als een forum om publiek-private partnerschappen, zakelijke samenwerking en gezamenlijke investeringen in digitaliseringsprocessen en hi-tech gebieden door Europese en Chinese bedrijven te bevorderen, met inachtneming van hoge privacybeschermingsnormen. Gebieden waar ChinaEU uitblinkt, zijn onder meer het organiseren van evenementen en het verstrekken van advies aan zijn partners over de ontwikkeling van nieuwe digitale diensten in de EU. ChinaEU helpt met name Chinese en EU-bedrijven bij het zoeken naar nieuwe partnerschappen en het promoten van hun digitale toepassingen en innovatieve diensten op de Europese markten. Waar relevant deelt ChinaEU ook zijn expertise over het toepasselijke EU-regelgevingskader, onder meer door middel van trainingen en evenementen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending