Verbind je met ons

EU

#EBU kondigt annulering van #EurovisionSongContest aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Met grote spijt moeten we mededelen dat het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is afgelast, schrijft de European Broadcasting Union (EBU).

De afgelopen weken hebben we veel alternatieve opties verkend om het Eurovisie Songfestival door te laten gaan.

Echter, de onzekerheid die is ontstaan ​​door de verspreiding van Covid-19 in heel Europa – en de beperkingen die zijn opgelegd door de regeringen van de deelnemende omroepen en de Nederlandse autoriteiten – betekent dat de European Broadcasting Union (EBU) de moeilijke beslissing heeft genomen om het live-evenement niet door te laten gaan zoals gepland. De gezondheid van artiesten, personeel, fans en bezoekers, maar ook de situatie in Nederland, Europa en de wereld, staat centraal bij dit besluit.

We zijn erg trots dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen 64 jaar elk jaar, zonder onderbreking, het publiek heeft verenigd en we zijn, net als miljoenen van jullie over de hele wereld, buitengewoon bedroefd dat het niet in mei kan plaatsvinden.

Executive Supervisor Jon Ola Sand zei: “We zijn erg trots op het Eurovisie Songfestival, dat al 64 jaar lang mensen uit heel Europa verenigt. En wij zijn diep teleurgesteld over deze situatie. De EBU gaat samen met de Gastomroep NPO, NOS, AVROTROS en de gemeente Rotterdam verder praten om te kijken of het mogelijk is om het Eurovisie Songfestival in 2021 in Rotterdam te organiseren. Ik wil graag iedereen bedanken die betrokken is geweest bij de proces om dit jaar een geweldig Eurovisie Songfestival te organiseren. Helaas was dat niet mogelijk vanwege factoren buiten onze controle. We betreuren deze situatie enorm, maar ik kan je beloven: het Eurovisie Songfestival zal sterker terugkomen dan ooit.”

NPO-voorzitter Shula Rijxman zei: “Dit besluit van de EBU was onvermijdelijk, gezien de omstandigheden die momenteel heel Europa treffen als gevolg van het coronavirus en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen. Dit is een grote teleurstelling voor het Nederlandse publiek, het fantastische team achter de schermen, de presentatoren en de artiesten. De afgelopen maanden heeft een grote groep mensen hard gewerkt aan het Songfestival. Wij danken hen voor hun grote inzet en betreuren het dat de resultaten van de inspanningen niet op korte termijn zichtbaar zullen zijn. In het bijzonder willen wij de gemeente Rotterdam noemen, die zich het afgelopen jaar heeft bewezen als ideale partner in dit project. Deze editie was een uitgelezen kans om elkaar anders te begrijpen in een periode van onzekerheid in Europa, maar bovenal een kans om Europa echt samen te brengen. Muziek is universeel bindend en dat zal – ik ben er zeker van – ook zo blijven. Ook na deze coronacrisis.”

Executive Producer Event Sietse Bakker begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet doorgaat: “Voor de artiesten uit 41 deelnemende landen onze openings- en intervalacts die hun hart en ziel in hun optreden steken. Voor de fans die ons altijd hebben gesteund en tot het laatste moment het vertrouwen hebben behouden. En niet in de laatste plaats voor het fantastische team, dat de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt om deze 65e editie tot een groot succes te maken. Wij begrijpen en delen die teleurstelling. Enig perspectief is op zijn plaats, omdat we ons tegelijkertijd ook realiseren dat dit besluit en de gevolgen ervan niet te vergelijken zijn met de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd die direct of indirect door het coronavirus worden getroffen en de moeilijke maar noodzakelijke maatregelen.”

advertentie

We vragen wat geduld terwijl we de gevolgen van deze ongekende beslissing doornemen en wachten geduldig op verder nieuws in de komende dagen en weken. In die tijd willen we hulde brengen aan het hele Host Broadcaster-team in Nederland en onze 41 publieke omroepen die zo hard hebben gewerkt om het evenement van dit jaar te plannen.

We zijn allemaal diepbedroefd dat het Eurovisie Songfestival niet in mei kan plaatsvinden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de hele Eurovisie-familie, over de hele wereld, elkaar in deze moeilijke tijd van liefde en steun zal blijven voorzien.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending