Verbind je met ons

EU

De eerste 100 dagen van de Commissie-von der Leyen: 'De eerste grote stappen op onze reis'

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 9 maart presenteerde voorzitter Von der Leyen tijdens een persconferentie de belangrijkste uitdagingen waarmee haar Commissie op de honderdste dag van haar mandaat wordt geconfronteerd.

De Commissie heeft nu te maken met nieuwe, dringende prioriteiten, namelijk de situatie aan de Grieks-Turkse grens en de uitbraak van COVID-19. Tegelijkertijd blijven we ons inzetten voor het stimuleren van de werkzaamheden op het gebied van de dubbele transitie, naar een groen en digitaal Europa. De Commissie-von der Leyen treedt daarom op alle fronten op.

President von der Leyen met Turkish President Erdoğan to discuss solutions to end the pressure at the EU’s external borders. In parallel, the Commission is coordinating an EU-wide effort to solve the issue of niet-begeleide minderjarigen op de Griekse eilanden.

Wat de uitbraak van COVID-19 betreft, heeft de Commission’s Response Team werkt samen met de lidstaten aan paraatheid, risicobeoordeling, gezamenlijke aanbesteding en financiering van onderzoek op het gebied van diagnostiek, behandeling en vaccins. In het licht van deze nieuwe prioriteiten heeft voorzitter Von der Leyen vandaag meer dan ooit de noodzaak benadrukt van een snel akkoord over de volgende langetermijnbegroting van de EU.

Wat betreft de dubbele transitie waarmee Europa wordt geconfronteerd, is de Commissie-Von der Leyen binnen de eerste honderd dagen van praten overgegaan op daden. De Europese Green Deal heeft wereldwijd een duidelijke boodschap uitgezonden en de Europese klimaatwetgeving die vorige week werd gepresenteerd, heeft de harde ambitie om in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden, omgezet in harde wetgeving. Op digitaal gebied heeft de Commissie mijlpalen geïntroduceerd, met a gemeenschappelijk standpunt over de risico’s die verbonden zijn aan de uitrol van 5G-netwerken, een Witboek over kunstmatige intelligentie en Gegevensstrategie. The President’s opening remarks at the press conference will be soon available hier. Een persbericht en factsheets zijn ook online beschikbaar, evenals een opiniestuk by President von der Leyen: ‘Move fast, build to last: Europe’s new generation’.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending