Verbind je met ons

België

Binnenkort: #LongTermBudget en #ClimateLaw en # COVID-19

DELEN:

gepubliceerd

on

De leden zullen tijdens de plenaire vergadering van 9-12 maart de uitbraak van het Coronavirus, de langetermijnbegroting van de EU en de situatie aan de Grieks-Turkse grens bespreken.

Na de snelle verspreiding van het Coronavirus zullen de EP-leden op dinsdag (10 maart) de inspanningen van de EU beoordelen om met een coherente EU-brede reactie te komen. Ze stemmen donderdag over een resolutie.

Op woensdagochtend (11 maart) zullen de leden de situatie van vluchtelingen aan de Grieks-Turkse grens beoordelen na het besluit van Ankara in het weekend om barrières op te heffen voor migranten en asielzoekers die toegang tot de EU zoeken.

Ook op woensdagochtend zullen de leden van het Europees Parlement met voorzitter Charles Michel van de Raad bespreken dat de begrotingstop van februari geen overeenstemming heeft bereikt over de EU-begroting voor de lange termijn, waardoor de onderhandelingen tussen de lidstaten en het Parlement kunnen beginnen.

Vorig jaar verklaarde het Parlement een klimaat noodsituatie. Maandag zullen zij beoordelen of het klimaatwetvoorstel van de Europese Commissie de EU klimaatneutraal zal maken in 2050. Zij bespreken de nieuwe circulaire economie plan op woensdag.

De leden van het Europees Parlement stemmen woensdag over de strategie voor gehandicapten na 2020. Er wordt van hen verwacht dat de rechten van gehandicapten worden geïntegreerd in al het EU-beleid en dat er concrete maatregelen worden genomen met betrekking tot kwesties als werkgelegenheid, toegankelijkheid, armoede en onderwijs.

advertentie

Markeren Internationale Vrouwendag het Parlement houdt dinsdag een debat over de rol van vrouwen als aanjagers van verandering met Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Energieprojecten die EU-financiering ontvangen, moeten in overeenstemming zijn met de EU-doelstellingen voor klimaatneutraliteit voor 2050, volgens een resolutie die woensdag wordt gestemd.

Op donderdag (12 maart) stemmen de EP-leden over een resolutie waarin wordt opgeroepen tot een betere bescherming van de EU-fondsen tegen misbruik in Tsjechië, onder meer door de Tsjechische premier.

Andere agendapunten zijn:

  • De situatie in Oekraïne zes jaar na het vredesakkoord van Minsk
  • Discussie over de vraag of EU-maatregelen nodig zijn om een ​​tekort aan medicijnen te voorkomen
  • De toekomst van het concurrentiebeleid van de EU

Bij uitzondering is de de plenaire vergadering vindt plaats in Brussel in plaats van Straatsburg vanwege zorgen die verband houden met de verspreiding van het Coronavirus.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending