Verbind je met ons

Klimaatverandering

#GretaThunberg dringt er bij EP-leden op aan klimaatleiderschap te tonen

DELEN:

gepubliceerd

on

Klimaatactiviste Greta Thunberg besprak woensdag de plannen van de EU om de klimaatcrisis aan te pakken met de milieucommissie van het Parlement.Greta Thunberg spreekt de milieucommissie toe 

Klimaatactiviste Greta Thunberg besprak op woensdag 4 maart de EU-plannen om de klimaatcrisis aan te pakken met de milieucommissie van het Parlement.

De klimaatactiviste was in het parlement om het te bespreken Klimaatwet, een voorstel om de EU ertoe te binden koolstofneutraliteit tegen 2050.

Thunberg sprak de commissie toe en bekritiseerde het voorstel als onvoldoende: “De EU moet het voortouw nemen. Je hebt de morele plicht om dat te doen en je hebt een unieke economische en politieke kans om een ​​echte klimaatleider te worden. U hebt zelf verklaard dat we in een noodsituatie op het gebied van klimaat en milieu. Je zei dat dit een existentiële bedreiging was. Nu moet je bewijzen dat je het meent.”

Het is essentieel om "een op wetenschap gebaseerde weg" te volgen. 'Al het andere is overgave', zei ze. "Deze klimaatwet is overgave omdat de natuur niet onderhandelt en je geen deals kunt sluiten met de natuurkunde."

Pascal Canfin, voorzitter van de milieucommissie, stelde haar voor: “Iedereen heeft hierin zijn rol. Ik ben er diep van overtuigd dat we de energie van onze jongeren nodig hebben. Geen enkele samenleving wordt getransformeerd, geen enkele samenleving kan reageren op het soort uitdagingen waarmee we op het gebied van het klimaat worden geconfronteerd als we de energie van onze jongeren niet aan boord nemen. En dat belichaam jij.”

Klimaatactiviste Greta Thunberg besprak woensdag de plannen van de EU om de klimaatcrisis aan te pakken met de milieucommissie van het Parlement.

Over de Klimaatwet

De door de Europese Commissie voorgestelde Klimaatwet vormt een belangrijk onderdeel van de Green Deal. Om ervoor te zorgen dat de EU tegen 2050 koolstofneutraal is, moeten de lidstaten hun ecologische voetafdruk verkleinen, voornamelijk door emissies te verminderen, te investeren in groene technologieën en de natuurlijke omgeving te beschermen. Het voorstel heeft tot doel koolstofneutraliteit in al het EU-beleid en op alle niveaus van de EU-maatschappij en economie te stroomlijnen.

advertentie

Voordat het in werking treedt, moet het worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending