Verbind je met ons

China

#Huawei identificeert het dichten van de genderkloof in de digitale sector als topprioriteit #Huawei4Her

DELEN:

gepubliceerd

on

Inclusie, gelijkheid en leiderschap waren de thema's van Huawei's 'Women in the Digital Era'-conferentie die vandaag (4 maart) in Brussel werd gehouden. Ongeveer 70 deelnemers uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de politiek woonden het evenement bij om belangrijke kwesties te bespreken die vrouwen in dit nieuwe, door technologie gedomineerde tijdperk aangaan.

Zes vrouwelijke sprekers uit de technologie- en cyberbeveiligingssector vertelden over hun werkervaringen en schetsten hun visie voor de toekomst, in sessies over het aantrekken en behouden van vrouwelijk talent en het doorbreken van stereotypen.

De conferentie, gehouden in het Cyber ​​Security and Transparency Center (HTCSC) van Huawei in Brussel en gemodereerd door Berta Herrero, Huawei's Senior EU Public Affairs Manager, anticipeerde op Internationale Vrouwendag, die deze zondag 8 maart wordt gevierd.

"Net als op andere gebieden van het leven moeten vrouwen een gelijk speelveld hebben als het gaat om de technische wereld", zegt Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de Europese instellingen. “Er is geen reden waarom vrouwen geen technologische leiders zouden worden. Ze moeten het gevoel hebben dat ze de wereld van de toekomst kunnen vormgeven.”

"Huawei neemt de kwestie van de balans tussen werk en privéleven ook serieus", voegde de heer Liu eraan toe, "dus onze vrouwelijke techsterren kunnen ook in hun privéleven sterrenmoeders zijn als ze dat willen. We ondersteunen vrouwen tijdens zwangerschapsverlof en bij terugkeer, zodat ze hun loopbaan kunnen hervatten. Ouder zijn mag geen keuze zijn om je carrière te beëindigen.”

Voor Huawei is het dichten van de genderkloof in de digitale sector nu een "topprioriteit", concludeerde de heer Liu: "Ons doel is om een ​​nieuwe generatie vrouwen te inspireren om in de technologie te werken".

Het evenement markeerde ook de eerste verjaardag van de HCSTC, dat in Brussel dient als platform voor samenwerking op het gebied van innovatie, certificering en standaarden op het gebied van cyberbeveiliging in de hele branche.

advertentie

Het werk van het centrum sinds de oprichting op 5 maart 2019 heeft aangetoond dat Huawei zich inzet voor het faciliteren van samenwerking op het gebied van cyberbeveiliging met alle belanghebbenden in heel Europa, zowel publiek als privaat. Het biedt ook een technisch verificatie- en evaluatieplatform voor klanten van Huawei.

Wat ze zeiden bij "Vrouwen in het digitale tijdperk"

Beatriz Becerra, Europese ambassadeur van Inspirerende meiden, en voormalig lid van het Europees Parlement: “De democratische wereld heeft specifieke vaardigheden en evenwichtige besluitvorming nodig om efficiënt om te gaan met de wereldwijde uitdagingen van cyberbeveiliging. We moeten ervoor zorgen dat voldoende geschoolde vrouwen deelnemen aan het besluitvormingsproces om dat evenwicht te bereiken.”

Sabina Ciofu, Hoofd EU en handelsbeleid, techUK: “Hoewel we veel divers talent hebben in de technologiesector, zijn vrouwen nog steeds sterk ondervertegenwoordigd, van de klas tot aan de directiekamer. Bedrijven moeten eerst het probleem onderkennen en vervolgens een strategie hebben om dit potentieel aan te boren. Het kan moeilijk zijn om door al het lawaai rond "het probleem van de vrouwen in de technologie" heen te komen, maar bedrijven mogen niet uit het oog verliezen waarom meer genderdiversiteit er echt toe doet."

Sophie Baas, Huawei's Director of Cyber ​​Security and Data Privacy: “Technologie moet voor iedereen werken en moet de vereisten en behoeften van ons allemaal vertegenwoordigen. Vrouwen vormen de helft van de wereldbevolking en als zodanig moeten zij een integraal onderdeel zijn van onze gedeelde doelstellingen op het gebied van cyberbeveiliging. Daarom is het belangrijk dat er een substantieel aantal vrouwelijke professionals aan het werk gaat en dat organisaties meer moeite doen om hen gedurende hun hele loopbaan te ondersteunen en te promoten”.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen en vicepresident voor de Europese regio: “We zijn vastbesloten om president Von der Leyen te helpen haar doel van volledige gelijkheid te bereiken – de EU kan op Huawei rekenen om kansen voor iedereen te creëren. We willen niet alleen een sterk en verenigd Europa: we willen ook helpen bouwen aan een Unie waarin iedereen echt gelijk is.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending