Verbind je met ons

China

#COVID-19 – EU en industrie gaan meer onderzoek financieren via #InnovativeMedicinesInitiative

DELEN:

gepubliceerd

on

Het initiatief voor innovatieve geneesmiddelen (IMI), een publiek-privaat partnerschap tussen de Europese Commissie en de farmaceutische industrie, heeft vandaag een versnelde oproep gelanceerd voor onderzoeksvoorstellen om behandelingen en diagnostiek te ontwikkelen als reactie op de COVID-19-uitbraak.

Maximaal 45 miljoen euro van de financiering zal afkomstig zijn uit Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU, en van de farmaceutische industrie wordt een inzet van vergelijkbare omvang verwacht, zodat de totale investering kan oplopen tot 90 miljoen euro. Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, zei: “Ik verwelkom de snelle reactie van IMI op de uitbraak van het coronavirus. Deze samenwerking tussen de publieke en de private sector brengt hun expertise en middelen samen in onze strijd tegen de uitbraak van het coronavirus. Dit zal de ontwikkeling van behandelingen en diagnostiek in het licht van deze mondiale noodsituatie helpen versnellen en onze paraatheid voor toekomstige uitbraken vergroten.”

Deze oproep maakt deel uit van de gecoördineerde EU-respons tegen de bedreiging van de volksgezondheid door COVID-19 en vormt een aanvulling op de noodfinanciering voor onderzoek al gemobiliseerd onlangs onder Horizon 2020. Meer informatie over de IMI-oproep vindt u hier hier, en de EU-onderzoeksacties op het gebied van COVID-19 hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending