Verbind je met ons

Economisch bestuur

Discussies beginnen tussen EP-leden en nationale parlementsleden over #EconomicGovernance

DELEN:

gepubliceerd

on

De opening, voorgezeten door Irene Tinagli (S&D, IT), voorzitter van de Commissie Economische en Monetaire Zaken, zag interventies van Europese toppolitici die de uitvoering van het economisch bestuur en de hervormingen daarvan leidden.

Tinagli benadrukte de gebieden waar de vooruitgang het meest dringend is en waaraan het Europees Parlement werkt, waaronder de voltooiing van de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, de hervorming van de architectuur van economisch bestuur en meer in het bijzonder het economisch democratischer maken van economisch bestuur.

Commissievoorzitter Dombrovskis en commissaris Gentiloni presenteerden de plannen van de instelling om de architectuur van economisch bestuur te herzien. Eurogroep-voorzitter Centeno heeft uiteengezet welke ministers van Financiën de komende maanden prioriteit zouden geven. Zdravko Marić, de huidige ECOFIN-voorzitter, presenteerde de prioriteiten van het Kroatische voorzitterschap van de Raad.

Fabio Panetta, lid van de directie van de ECB, presenteerde ook de monetaire vooruitzichten van de eurozone en beschreef de acties die de ECB nog steeds nodig acht om de economische en monetaire unie (EMU) te voltooien.

U kunt kijken naar de openingsdebat hier.

De vergadering zal op dinsdag en woensdag worden voortgezet met debatten onder parlementsleden over belastingheffing, financiële diensten en de bestrijding van armoede en de EU-langetermijnbegroting (MFK).

Alle informatie over de bijeenkomst is te vinden hier, inclusief alle links naar de verschillende webstreams van de sessies. Het programma is hier.

advertentie

Achtergrond

De Europese Parlementaire Week, zoals de bijeenkomst bekend staat, brengt parlementariërs uit de hele EU, kandidaat- en waarnemerslanden samen om economische, budgettaire en sociale aangelegenheden te bespreken. Het bestaat uit de Europese semesterconferentie en de interparlementaire conferentie over stabiliteit, economische coördinatie en bestuur in de Europese Unie.

Het doel is om het democratisch toezicht op het economisch bestuur van de EU te vergroten en biedt de mogelijkheid om informatie uit te wisselen over beste praktijken bij de uitvoering van de semestercycli.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending